14. září
Zlín Slavia
17:30
18. září
Slavia Přerov
18:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.10.2022

Po dvou výhrách v řadě porážka. Slavia doma nestačila na Přerov

16. kolo, středa 26.10.2022, Slavia - Přerov
Slavia
0:3
0:0, 0:0, 0:3
Přerov

Branky

Slavia

Přerov

41. Süss (Gréč), 56. Doležal (Ševčík), 59. Goiš

Statistiky

Rozhodčí: Bejček, Kostourek - Jindra, Štofa
Vyloučení: 2:3, navíc Krisl (PRE) 10 min
Využití: 0:0

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 23:38
Diváci: 518

Sestavy

Slavia

Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Němeček, Hejda, Szathmáry, Fiala – Mrňa, Žejdl, Simon – Všetečka, Knotek, Brož – Havrda, Kern, Strnad – Pšenička, Poletín, Závora

Přerov

Postava – Černý, Kudělka, Chroboček, Gréč, Krisl, Hanák, Ševčík – Jakub Svoboda, Süss, Doležal – Březina, Pechanec, Jan Svoboda – Goiš, Dvořák, Dobša – Tarnoczy, Ministr, Indrák.

Slávisté se ve středu opět představili na domácím ledě a chtěli uspět potřetí v řadě. Přerov ale díky třem gólům v poslední třetině zvítězil 3:0 a získal všechny body.

První šanci zápasu měl ve 2. minutě Všetečka, který si po přihrávce Knotka z pravého křídla najel před Postavu, ale vyzrát na něj nedokázal. V 5. minutě se do brejku po chybě Žovince dostali naopak hostující Dobša s Goišem, jenže ten nedostal od svého spoluhráče přesný pas.

Ve 12. minutě centroval od pravého mantinelu Žejdl, ale jeho pokus nedokázal tečovat před bránou ani Mrňa, ani Simon. V 15. minutě sice Zubři v přesilovce dali branku, ale rozhodčí ji neuznal, protože jeden z přerovských hráčů dopravil kotouč do sítě rukou.

Pak musel Málek zasahovat proti dobré ráně Goiše, kterou vyrazil do rohu. 17 sekund před koncem první části měl ještě velkou šanci Přerov. Po chybě Matyáše najížděl zprava na Málka Indrák, ale domácí gólman jeho pokus vyrazil. Po první třetině platilo v Edenu bezbrankové skóre.

I ve druhé třetině udrželi brankáři čisté konto

Jako první ve druhé třetině zahrozila Slavia. Němečkova rána od modré se odrazila ke Knotkovi, jehož následná střela skončila odrazem nad brankou gólmana Postavy. Ve 25. minutě se Simon po špatné rozehrávce Zubrů ocitl sám před Postavou a málem vstřelil první gól utkání – vyšla mu bekhendová klička, ale puk skončil na brankové čáře.

Ve 29. minutě pak zkoušel zprava pálit Knotek, ale jeden z hostujících obránců jeho pokus zablokoval. Na druhé straně zase Málek zlikvidoval Březinův pokus, který tečoval střelu Chrobočka od modré. Následně pálil z dobré pozice Szathmáry, ale trefil jenom boční síť Postavovy brány.

Ve 31. minutě při přesilovce Slavie posunul Žejdl nepovedenou střelu Knotka na Poletína, jenže ten hostujícího beka nedokázal přetlačit. O tři minuty později měl další velkou šanci Přerov. Dobšovu rychlou střelu z otočky dorážel na hranici brankoviště Dvořák, jenž měl před sebou částečně odkrytou bránu. Málek se ale rychle otočil a puk lapil.

Pak přišly dvě šance na obou stranách. Nejprve po nahození Pechance dorážel z hranice brankoviště Goiš, ovšem Málek předvedl dobrý zákrok. Na druhé straně se potom vyznamenal Postava, který se rychle přesunul proti rychlé střele Brože z pravého kruhu. I po 40 minutách bylo stále skóre 0:0.

Všechny góly padly v poslední třetině

43 vteřin po začátku třetí třetiny padl první gól utkání. Dal ho Přerov. Gréč našel před bránou volného Jana Süsse, který trefil odkrytou část Málkovy branky. Poté měl šanci Březina, jenž dorážel Ševčíkovo nahození od modré, ale Málek dokázal tuto šanci vychytat.

Další šanci měli sešívaní. Zblokovaná střela Všetečky se odrazila k Žovincovi, který si chtěl s pukem najet mimo dosah brankáře Postavy. Přerovský gólman se ale výborně roztáhl a zastavil kotouč vyrážečkou.

V 51. minutě předvedl zákrok utkání brankář Málek. K Janu Svobodovi se odrazil puk a měl před sebou úplně prázdnou bránu. Málek ale skočil po puku a skvěle ho lapil.

Jenže ani výborný Málkův výkon nezabránil dalšímu gólu hostů. Pražané v 56. minutě buly ztratili puk, kterého se zmocnil Tomáš Doležal a rychlou střelou z mezikruží překonal Málka.

Krátce po druhém gólu byl vyloučen Žejdl, slávisté naštěstí oslabení ubránili. Tentýž slávistický útočník v následné přesilovce nebezpečně tečoval puk u pravé tyčky, kotouč však skončil mimo.

Sešívaným se hra bez brankáře nevyvedla a Přerov v 59. minutě definitivně potvrdil vítězství. Knotek zlomil při střele hokejku a do prázdné branky se ze středního pásma trefil Jiří Goiš. Slavia tak po dvou výhrách v řadě tentokrát prohrála. Další zápas čeká na Pražany v sobotu v Litoměřicích.

Ohlasy trenérů
Pavel Kolařík (HC Slavia Praha):

Měli jsme dobrý vstup do zápasu, soupeře jsme přehrávali. Bohužel nám to vydrželo jen deset nebo dvanáct minut, potom se hra postupně vyrovnávala. Druhé třetiny nám standardně nejdou, nevíme proč. Začneme hrát jinak, než chceme. Prostě je nemáme dobré a nevyšlo to ani dnes. Zkraje třetí části jsme bohužel po chybě ztratili puk hned za modrou čárou a Přerov nás potrestal. Druhý gól jsme dostali po buly, kdy jsme nešťastně trefili brusli. Pak už bylo po zápase, i když nám soupeř ještě v závěru dal šanci vyloučením. Nebyl to z naší strany dobrý zápas, hosté vyhráli po zásluze.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov):

My jsme hrozně rádi, že jsme tady vyhráli. V posledním zápas s Třebíčí jsme se trápili, nedali jsme ani branku. Tady jsme ustáli počáteční tlak domácích. Od druhé třetiny si myslím, že jsme byli aktivnější a měli jsme dobrý pohyb a vytvářeli jsme si šance. Ve třetí třetině jsme je pak i proměnili. Podali jsme výborný týmový výkon v čele se skvělým Michalem Postavou v bráně.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
OHLASY 7.9.2024

Nemáme se koho bát. Dobrá kondice by mohla být naše zbraň, hlásí Novák

Slávisté zažili úspěšnou generálku na start Maxa ligy, když v Edenu porazili německé Lipsko vysoko 9:1. Jedním ze strůjců vítězství byl i Martin Novák, který se vrátil po zranění a zažil parádní ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 7.9.2024

První výhra po návratu do extraligy. Junioři zdolali Plzeň

Sešívaní junioři poprvé po návratu do extraligy zvítězili, ve třetím kole porazili Plzeň. K domácí výhře 5:2 vykročili už třemi góly v prvních 22 minutách, následně dokázali odolat tlaku soupeře. ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 6.9.2024

Doufám, že nás fanoušci budou od začátku podporovat, přeje si Beran

V generálce proti Lipsku zaznamenal hned čtyři trefy. „Jsem přesvědčený o tom, že jsme na ligu připraveni a těším se, až to začne,” věří týmu Matěj Beran po vysoké výhře nad německým celkem.

Přehrát video
ZÁPASY 6.9.2024

Generálka na výbornou, Slavia rozdrtila Lipsko 9:1

Slavia v generálce na ligu přivítala v Edenu německé Lipsko. S výkonem svých svěřenců mohl být Aleš Totter nadmíru spokojen. Sešívaným se povedla zejména první třetina, ve které nasázeli soupeři ...

Číst více