Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.10.2022

Venku poprvé za tři body. Slavia má cennou výhru z Litoměřic

17. kolo, sobota 29.10.2022, Litoměřice - Slavia
Litoměřice
0:3
0:1, 0:1, 0:1
Slavia

Branky

Litoměřice

Slavia

7. Všetečka (Hejda, Knotek), 26. Brož (Všetečka, Knotek), 56. Knotek (Poletín)

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Valenta – Juránek, Štěpánek.
Vyloučení: 4:6
Využití: 0:0

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 27:30
Diváci: 1570

Sestavy

Litoměřice

Král – Jebavý, Hampl, Šedivý, Holý, Výtisk, Veber, Němec – Válek, Jícha, Guman – Procházka, Kracík, Slavíček – Chlubna, Kuťák, Svoboda – Cikhart, Pártl, Gajda.

Slavia

Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Němeček, Hejda, Szathmáry, Fiala – Mrňa, Žejdl, Simon – Všetečka, Knotek, Brož – Havrda, Kern, Strnad – Pšenička, Poletín, Houška.

Slávisté poprvé v sezóně naplno bodovali ve venkovním zápase. V sobotu porazili Litoměřice na jejich ledě jasně 3:0. O branky se proti favoritovi postarali Robin Všetečka, Jaroslav Brož a Tomáš Knotek a červenobílá letka se tak po jednozápasové odmlce znovu raduje z vítězství.

Slávisté odstartovali duel na ledě Litoměřic ve velkém stylu a po necelých sedmi minutách rozjásali hrstku svých fanoušků, kteří je přijeli pod Radobýl podpořit. V čase 06:18 nahrál Hejda k pravému mantinelu Robinu Všetečkovi, který zacílil z vrcholu kruhu přesně do horního růžku Královy svatyně.

Na druhé straně hrací plochy měl krůček k vyrovnání Válek, jenž ujel hostující obraně a vypálil z levého kruhu. Málek však byl pozorný a velkou šanci kališníků zlikvidoval. Ve 26. minutě odskočili svěřenci trenéra Tvrzníka Stadionu na rozdíl dvou branek. Král vyrazil Knotkovu ránu z mezikruží jen k Jaroslavu Brožovi, a ten se dělovkou z dorážky nemýlil.

Stadion měl velkou příležitost k tomu, aby umazal náskok Slavie, o pár okamžiků později. Svoboda byl totiž v předbrankovém prostoru faulován a rozhodčí nařídili ve prospěch kališníkům trestné střílení. Jeho exekuce se ujal zkušený forvard Kracík, Málek ho ale skvěle vychytal.

Následně zkoušel slávistického brankáře překonat exslávista Kuťák, jenž vložil hůl do Jebavého projektilu od modré. Kotouč ale po jeho teči prosvištěl těsně vedle červenobílé klece. Neuspěl ani Lukáš Válek. Ten se prokličkoval až před Málka, kde si kotouč málem srazil do vlastní sítě Klikorka, maskovaný muž ve slávistických barvách si však se situací poradil.

V závěrečném dějství měl možnost zvýraznit náskok Houška, který vystřelil z mezikruží, Král ale jeho bombu vyrazil do ochranné sítě. V 56. minutě si vzali kališníci oddechový čas a na led se vrátili v šesti a bez Tomáše Krále. Ani v početní výhodě však nedokázali vsítit kýženou branku. K puku se naopak dostal Tomáš Knotek a ranou do osiřelé klece definitivně zpečetil výsledek. Slavia tak vyhrála v Litoměřicích 3:0.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Uhrát nulu na půdě nejofenzivnějšího soupeře je skvělé. Roman Málek si to za poslední zápasy zasloužil, ale byla to práce celého týmu. Spousta zblokovaných střel, vyhraných soubojů. Myslím si, že zasloužené tři body.

Radim Skuhrovec (HC Stadion Litoměřice): Musím říct, že pro nás to bylo proti Slavii od začátku až do konce absolutně nevydařené utkání. Na soupeře jsme se připravovali, chtěli jsme si vytvořit větší tlak, ale bohužel to vypadalo tak, že jsme se přišli zahrát a ne vyhrát.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více