14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.11.2022

Slavia bodovala venku potřetí v řadě. V Chrudimi padla po nájezdech

18. kolo, středa 2.11.2022, Pardubice B - Slavia
Pardubice B
2:1sn
0:0, 0:1, 1:0 - 0:0
Slavia

Branky

Pardubice B

24. Kaut (Zdráhal, Endál), rozhodující nájezd Urban

Slavia

42. Knotek (Klikorka, Poletín)

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš, Mejzlík – Thuma, Maňák
Vyloučení: 2:5
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:39
Diváci: 403

Sestavy

Pardubice B

Klouček – Zdráhal, Kubíček, Drtina, Tvrdík, Koudelka, Nedbal – Půhoný, Kaut, Lichtag – Koffer, Rákos, Urban – Rouha, Herčík, Endál – Machač, Hajný, Kulhánek – Pochobradský

Slavia

Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Němeček, Hejda, Szathmáry – Mrňa, Žejdl, Simon – Všetečka, Knotek, Brož – Havrda, Kern, Strnad – Pšenička, Poletín, Houška

Hokejisté Slavie se ve středu představili v Chrudimi proti béčku Pardubic. Po dvou třetinách prohrávali, ale kapitán Tomáš Knotek ve třetí části srovnal. O vítězi utkání rozhodovaly až nájezdy, ve kterých domácím vystřelil bod navíc Tomáš Urban.

První šance utkání přišla hned ve 2. minutě při přesilovce Dynama. Rákos dostal dobrou nahrávku od Nedbala, ale Málek natáhl lapačku a šanci zlikvidoval. První nebezpečnou příležitost Slavie měl Havrda, jehož ránu vyrazil Klouček betonem. Ve 13. minutě rozhodčí neodpískali zakázané uvolnění, což zaskočilo domácího Zdráhala. Za brankou ztratil puk, který jen díky zásahu Kloučka neskončil v brance.

V 15. minutě pálil Kubíček a Pražané měli štěstí, neboť se kotouč odrazil od Málka šťastně vedle tyče. Skóre po první třetině bylo bezbrankové, i díky několika dobrým zákrokům brankáře Málka. Ten ještě v 19. minutě vyrazil střelu Rouhy, která mířila pod vyrážečku.

První příležitost druhé třetiny měli sešívaní. Zaváhání pardubické obrany mohl ztrestat Všetečka, jenže Klouček ho dokázal vybruslit a Všetečka již z krkolomné pozice zakončit nedokázal.

Ve 24. minutě se poprvé prosadili Východočeši. V přesilovce si domácí roztáhli obranu a Tomáš Kaut střelou z první odrazil puk o tyč fo brány. Následně znovu zahrozil hostující Všetečka. Ten si položil dva hráče a ze slotu vypálil, ale Klouček to odhadl a puk vyrazil.

Pak Dynamo přežilo dvě šance Slavie, ale ani Žejdl, ani Strnad neuspěli, protože vždy proti jejich pokusům zasáhl Klouček. Málek si následně poradil s ránou Nedbala, a pak i s pokusem Tvrdíka od mantinelu. Na druhé pak ve 40, minutě střelu Mrni schoval Klouček do lapačky.

Slavia na začátku třetí třetiny vyrovnala

Vteřinu před koncem druhé třetiny se ještě k odraženému kotouči dostal kapitán Knotek, ale jeho pokus Klouček pokryl. Po dvou třetinách ztráceli červenobílí jeden gól. Hned 30 vteřin po začátku poslední třetiny nepříjemně před Kloučkem tečoval puk Simon, brankář Východočechů však zasáhnul. Slavia následně srovnala v přesilovce ve 42. minutě.

Domácí si nepohlídali průjezd Tomáše Knotka do útočného pásma, jenž si ještě vylepšil pozici a trefil se pod horní tyč. Další možnost měl Houška, který se zbavil stojícího domácího beka a snažil se zasunout kotouč mezi betony Kloučka. Ten stačil tuhle možnost zastavit, stejně jako následnou dorážku. V 51. minutě měla Slavia štěstí, Málek totiž neměl kotouč pod lapačkou, čehož si všiml dorážející Rouha, ale jeho beton nedokázal přehodit.

Ještě větší šance přišla pro Pardubice o minutu později. Urban zavezl puk do útočného pásma a žabičkou našel Rákose, který z první ještě přihrál Kofferovi, jenž trefil tyčku. V přesilové hře Dynama pak v 56. minutě číhal volný Půhoný u tyče, jenže puk jeho hůl netrefil. Posléze si Drtina sjel až před branku, ovšem Málkův beton nedokázal přehodit.

V 58. minutě si vytvořil šanci Knotek, jehož pokus pod horní tyč zastavil Klouček. Ve zbytku základní hrací doby se už nic nestalo a utkání zamířilo do prodloužení.

V něm mohl rozhodnout už po 57 vteřinách Rákos, jenomže jeho rána zamířila těsně vedle Málkovy tyče. Zbývající část prodloužení rozuzlení nenabídla a muselo se rozhodovat v nájezdech.

V nájezdech byl jediným úspěšným slávistou Všetečka, za domácí se trefil Kaut a ve čtvrté sérii rozhodl o bodu navíc pro Dynamo střelou mezi Málkovy betony Tomáš Urban.

Slavia tak nenavázala na předchozí výhru z Litoměřic, ale bodovala ve třetím venkovním utkání v řadě. O další výhru budou sešívaní bojovat v sobotu, kdy na domácím ledě přivítají Kolín.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více