Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.12.2022

Slavia ztratila dobře rozehrané utkání a padla s Jihlavou

26. kolo, sobota 3.12.2022, Jihlava - Slavia
Jihlava
5:2
0:0, 2:2, 3:0
Slavia

Branky

Jihlava

26. Pořízek (Dvořák, Cachnín), 30. Fronk (Miškář, Haman), 43. Pořízek (Křehlík, Tecl), 49. V. Brož (Miškář, Šik), 60. Harkabus (Jáchym)

Slavia

24. Simon (Němeček, Havrda), 40. J. Brož (Stehlík, Kern)

Statistiky

Rozhodčí: Bejček, Zavřel - Roupec, Polák
Vyloučení: 3:4
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:28
Diváci: 755

Sestavy

Jihlava

Beran – Bilčík, Dvořák, Kolář, Kočí, Jáchym, Haman – Chlubna, Miškář, Šik – Harkabus, Skořepa, Fronk – Tecl, Handl, Křehlík – Cachnín, Pořízek, V. Brož

Slavia

Málek – Klikorka, Hejda, Němeček, Roth, Žovinec, Szathmáry, Barák – Šmerha, Žejdl, Kulda – Stehlík, Růžička, J. Brož – Mrňa, Kern, Strnad – Havrda, Pšenička, Simon

Sešívaní se vydali na další zápas – v Jindřichově Hradci změřili síly s hráči Jihlavy. Utkání bylo dvě třetiny vyrovnané, Dukla ale třemi góly v poslední třetině zápas převrátila na svoji stranu. Slavia se tak vrací bez bodů.

První gól mohl přijít už po 38 vteřinách, kdy byl v úniku faulován Chlubna a rozhodčí nařídil trestné střílení. Sám faulovaný se pokoušel překonat Málka kličkou po ledě a chtěl ho překonat bekhendem, ale sešívaný brankář si poradil a zasáhl betonem. Gólman Pražanů byl znovu v permanenci ve 2. minutě, kdy na něj Haman vyslal téměř z půlky střelu.

Málek ovšem přikryl puk lapačkou a dojíždějící Handl už se k dorážce nedostal. Na konci 3. minuty pak sebral Slavii puk ve středním pásmu Cachnín a poslal do přečíslení 2 na 1 Pořízka s Brožem, ale tomu těsně před střelou sjel puk z hole. V 8. minutě prověřil Berana dlouhou střelou z minimálního úhlu hostující Růžička, jenže strážce domácí svatyně si pohlídal místo u své tyčky. Ve 13. minutě našel Kulda svou nahrávkou Žejdla, ale tomu rána nesedla a proletěla mimo bránu.

Za další minutu poslal Jaroslav Brož puk Rothovi, který s kotoučem zajel těsně za branku a zkoušel protlačit puk podél tyčky, ale Beran celou situaci vyřešil svým betonem. V 17. minutě při signalizované výhodě přihrál Roth Růžičkovi, který ale ve velké šanci nedokázal protečovat kotouč do branky.

Během přesilovky pak v 19. minutě Stehlík těsně před Beranem promáchl. První třetina branku nenabídla, a tak po první třetině platilo v Jindřichově Hradci skóre 0:0.

Ve druhé třetině začaly padat branky

Hned po čtyřech vteřinách druhé třetiny se k puku po buly protlačil Šmerha a dostal se před Berana, jenže domácí gólman mu puk vypíchl hokejkou. Pak pálil v přesilovce Roth, ale jeho prudká střela od modré skončila těsně vedle tyčky Beranovy brány.

Ve 24. minutě se už slávisté poprvé prosadili. Němečkovu střelu od modré těsně před Beranem tečoval Michal Simon a poslal puk za brankovou čáru. Na druhé straně pak na Málka ujížděl sám Fronk, ale zdálky pálil mimo. Radost Pražanů ale trvala jen do 26. minuty. Do prostoru u pravého kruhu dostal nahrávku od Bilčíka Radek Pořízek a trefil se přesně k bližší tyči.

Jihlava v čase 29:39 využila přesilovku a obrátila skóre. Jiří Fronk si zavezl kotouč zpoza branky na kruh a místo nahrávky trefil krásnou střelou horní roh Málkovy brány. Ve 31. minutě se pak sám na hostujícího brankáře řítil Cachnín a zkoušel poslat puk mezi betony, ale Málek zvládl puk vytečovat holí mimo. Následně nahodil Miškář puk před bránu na volného Chlubnu, ale jeho střela nebyla přesná.

47 sekund před druhou přestávkou Slavia srovnala. První střelu Kerna ze samostatného úniku ještě Beran akrobatickým zákrokem vyřešil, Stehlík ale poté nahodil puk na bránu, kde Jaroslav Brož z bezprostřední blízkosti dostal dost prostoru na dorážku a při signalizované výhodě prostřelil ležícího Berana.

Jihlava rozhodla ve třetí třetině

Ve 43. minutě ale znovu vedla Dukla. Tecl přihrával za brankou úplně volnému Radku Pořízkovi, který z kruhu prudkou ranou vymetl horní roh Málkovy klece. O pár minut později měla Jihlava další velkou šanci. Po nahození puku před bránu jen těsně promáchl Harkabus, a pak ještě od modré pálil Kočí, ovšem Málek v pokleku dokázal vytáhnout zákrok lapačkou a tuto šanci zlikvidoval. Další šanci měl Dvořák, který chtěl jednou rukou prostrčit puk mezi Málkovy betony.

Hostující gólman si ale celou situaci pohlídal. Jihlava následně dostala možnost přesilovky a tu po 38 sekundách využila. Miškář našel v mezikruží Vítězslava Brože, který střelou z první poslal puk k pravé tyči. Pak poslal Jaroslav Brož kotouč obloučkem až k Beranovi, kde se snažil dorážet Němeček, jenže narazil na připravený beton domácího gólmana.

V 53. minutě vystřelil ránu po ledě Jaroslav Brož, ale pokus letěl vedle, nic nebylo ani z následné akce Klikorky. Slávisté to už v 58. minutě zkusili v šesti a snažili se ještě vstřelit branku, ale to se jim nepovedlo a naopak ještě inkasovali do prázdné klece, kterou trefil 50 sekund před koncem Tomáš Harkabus, jenž si dojel až před prázdnou branku a pak do ní poslal kotouč.

Slavia tak nenavázala na předchozí výhru z venkovního zápasu v Prostějově a neodváží si ani bod. Další zápas čeká sešívané v pondělí na ledě Třebíče.

Ohlasy trenérů
Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha):

V našem případě jsou ty zápasy furt stejné. Máme tam slušné pasáže, hrajeme dobrou systémovou hru, ale pak během zápasu přijde nějaká individuální chyba a zkušená družstva, jako je třeba Jihlava, ji potrestají, a my zápasy těsně ztrácíme. V naší situaci by bylo možná lepší hrát úplné h****, ale občas nějaké body vybojovat.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava):

My jsme do zápasu vstoupili dobře, jeli jsme hned trestné střílení, které jsme bohužel nevyužili. Pak se první třetina vyrovnala a skončila 0:0. Poté ve druhé třetině, když jsme se dostali do vedení 2:1, jsme měli nějaké šance, ale místo toho, abychom dali nějaké góly a odskočili, tak uděláme na konci třetiny hrubku a soupeř vyrovná. Ve třetí třetině nám vyšla přesilovka, tím jsme si pomohli, dali jsme další gól, poté poslední byl do prázdné. Největší problém jsme dnes měli s brejky soupeře, kdy v první a druhé třetině bylo spoustu přečíslení, která nechceme a na která upozorňujeme. Ale bohužel, vždy nám někdo vyjede, nebo se zapomene, a potom přijde přečíslení a hoří to gólem. Ale samozřejmě: pět gólů, dvě využité přesilovky, ubráněná oslabení a tři body. My můžeme být jedině spokojení.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více