Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.12.2022

Před Vánoci vítězně. Slavia doma vyzrála na Dynamo

31. kolo, středa 21.12.2022, Slavia - Pardubice B
Slavia
5:3
2:0, 3:2, 0:1
Pardubice B

Branky

Slavia

11. Chalupa (Mrňa, Barák), 20. Žejdl (Kulda, Klikorka), 26. Kern (Stehlík), 27. Klikorka (Žejdl, Brož), 39. Všetečka (Roth, Stehlík)

Pardubice B

37. Belluš (Hanousek, Kadlec), 38. Kaut (Nedbal, Lichtag), 43. Rákos (Zdráhal, Lichtag)

Statistiky

Rozhodčí: Květoň, Svoboda – Horažďovský, Jindra
Vyloučení: 4:6
Využití: 2:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 47:39
Diváci: 618

Sestavy

Slavia

Brízgala – Klikorka, Hejda, Žovinec, Szathmáry, Barák, Roth, Němeček – Všetečka, Žejdl, Kulda – Stehlík, Kern, Brož – Mrňa, Sklenář, Chalupa – Havrda, Labuzík, Strnad

Pardubice B

Klouček – Hanousek, Zdráhal, Nedbal, Hrádek, Kubíček, Drtina, Tvrdík – Zeman, Kaut, Lichtag – Matýs, Rákos, Urban – Kadlec, Machač, Půhoný – Rouha, Machač, Belluš

Slávisté se na vánoční svátky naladili vítězstvím. V Edenu v zápase s tabulkovým sousedem z Chrudimi vyhráli 5:3. Při debutu v sešívaném dresu se trefil Matěj Chalupa, stejně jako v pondělí se Pražané znovu trefili v oslabení. Snaha Dynama o vyrovnání pak narazila na brankáře Brízgalu.

Do posledního předvánočního utkání vstoupili aktivněji hráči Pardubic, kteří v prvních minutách zasypali Adama Brízgalu několika uvítacími střelami. Slávistický brankář ale pokusy Zemana, Rákose a Půhoného odrazil a dodal sešívaným jistotu. Ti postupně začali hosty přehrávat a dostávali se do příležitostí.

V té první se v šesté minutě objevil Lukáš Žejdl, kterému mezi kruhy nabil Kulda. Lotyšský útočník zkusil o půl minuty později štěstí sám, ani on ale neuspěl. Hostující brankář Klouček pak v osmé minutě vytáhl skvělý zákrok, když se přesunul proti dorážce Klikorky a maskou vyrazil kotouč do ochranné sítě.

Slávisté ovšem v tlaku nepolevili a v polovině první třetiny slavili první úspěch. Barákovu ránu z levé strany sice Klouček ještě vyrazil, puk ale vypadl u pravé tyčky k úplně volnému Matěji Chalupovi, který se při svém debutu v sešívaném dresu hned gólově prosadil. První trefa Pražany ještě víc nakopla a další minuty jich byl plný led.

Krátce po Chalupově brance ujel do úniku Havrda, Všetečka o další chvíli později trefil tyčku. Na Kloučka nevyzrál ani Mrňa, jenž tak dlouho hledal skulinku v jeho postavení, až se dostal k zakončení příliš pozdě. V závěru první periody dostala Slavia k dispozici přesilovou hru, kterou nakonec využila. Kulda perfektním pasem našel u levé tyčky Lukáše Žejdla, jemuž už jen stačilo nastavit hůl.

Podruhé za sebou gól v oslabení

Na střelecky vydatnou úvodní dvacetiminutovku navázala i druhá část, v níž padlo dalších pět branek. Po aktivním začátku šli sešívaní kvůli Chalupově vyloučení poprvé do čtyř, stejně jako v pondělí se jim ale podařilo v oslabení skórovat. Klouček sice Stehlíkovu střelu z přečíslení vyrazil, následnou dorážku Jana Kerna si však srazil do vlastní branky.

Červenobílí ubránili i zbytek početní nevýhody a půl minuty nato udeřili počtvrté. Brožova zpětná nahrávka na Žejdla se dostala až ke Karlu Klikorkovi, který poslal puk do odkryté části pardubické brány. Před tou bylo rušno i v následujících minutách – nejprve při přesilovce 5 na 3, pak ve 32. minutě, kdy rozhodčí po faulu na Strnada nařídil trestné střílení. To ale Žejdl neproměnil.

Několik dalších příležitostí ale svěřenci trenéra Tvrzníka nevyužili a sami naopak dvakrát v rychlém sledu inkasovali. Martin Belluš nejprve ve 37. minutě předčasně ukončil přesilovku, 24 vteřin poté pak Tomáš Kaut před brankou tečoval střelu od modré. Sešívaní však ještě do konce prostřední třetiny odpověděli – z první zakončujícímu Robinu Všetečkovi paradoxně to, že mu puk sjel, pomohlo. Nepovedená střela totiž Kloučka zaskočila a na bližší tyč mu propadla do sítě.

Slavii podržel Brízgala

Dynamo, které od Slavii dělí v tabulce jediná příčka, se však nemínilo vzdát bez boje. Zakončení Kauta z přečíslení ještě Brízgala zastavil, na švih Daniela Rákose z 43. minuty už ale byl krátký. Hosté navíc v tlaku pokračovali i v následné přesilovce – Urban a Zdráhal pálili mimo, Půhoného šanci zase zlikvidoval strážce domácí svatyně.

Hra se však po úvodním tlaku Východočechů zase uklidnila a Brízgala v dalších minutách předváděl rutinní zákroky. Větší vzrušení pak nepřinesla ani hra ve čtyřech po potyčce Žovince a Belluše. Několik důležitých zákroků předvedl Adam Brízgala, který čelil nepříjemným střelám hostů.

Souvislejší tlak Pardubic překazilo vyloučení Belluše, které sice sešívaní strávili většinově ve vlastní třetině, ale s pukem na holi. Závěrečnou minutu v obranném pásmu a proti šesti hráčům pak už sešívaní i díky Brízgalovi přečkali. Poslední zápas před vánoční přestávkou tak Slavia vyhrála 5:3. Do hry se znovu vrátí 27. prosince na ledě Kolína.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více