Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.12.2022

Třetí výhra v řadě! Slavia veze triumf z Kolína, rozhodla ve třetí třetině

32. kolo, úterý 27.12.2022, Kolín - Slavia
Kolín
1:5
1:1, 0:1, 0:3
Slavia

Branky

Kolín

17. Novák (Čáp, Král)

Slavia

2. Žovinec (Brož, Kern), 24. Kulda, 43. Žejdl, 43. Simon (Žovinec, Kern), 52. Brož (Klikorka, Szathmáry)

Statistiky

Rozhodčí: Zavřel, Mejzlík - Thuma, Pěkný
Vyloučení: 6:7, navíc Sklenář (SLA) 5 min., Matějček (KOL) 5 min. a Niko (KOL) 5 min. a do konce utkání
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:33
Diváci: 1523

Sestavy

Kolín

Soukup – Piegl, Čáp, Naar, Niko, Zajíc, Jelínek, Cibák – Novák, Koukal, Král – J. Sklenář, Korkiakoski, Ouřada – Půček, Morong, Síla – Šedivý, Matějček, Lang

Slavia

Málek – Klikorka, Hejda, Žovinec, Němeček, Barák, Szathmáry, – Všetečka, Žejdl, Kulda – Simon, Kern, Brož – Havrda, Slavík, D. Sklenář – Pšenička, Labuzík, Strnad

Slávisté se po vánočních svátcích znovu představili v rytmu zápasů. V Kolíně zvítězili 5:1, i díky třetí třetině, ve které třikrát skórovali. Připsali si tak třetí výhru v řadě.

Slávisté začali v Kolíně aktivně a už po 76 vteřinách se dostali do vedení. Ve slotu vyplaval kotouč před Dušanem Žovincem, který se do něj opřel a poslal puk za záda Soukupa. V 6. minutě měl velkou šanci Čáp, který na hranici ofsajdu převzal puk a vypálil, ale Málek jeho střelu betony zlikvidoval.

V 8. minutě si jeden z hráčů sešívaných sklepl puk, čímž se téměř sám ocitl před Soukupem, ovšem kolínská obrana si s touto nebezpečnou situací poradila. V 16. minutě měl Kolín štěstí, neboť Hejda trefil tyčku. V 17. minutě už bylo srovnáno. Nahození od modré čáry se odrazilo od jednoho z hráčů přesně před Martina Nováka, který následně poslal puk pod horní tyč. Po první třetině tak bylo skóre 1:1.

Slavia měla výborný vstup i do druhé třetiny. Ve 22. minutě tečoval Barákovo nahození jeden z jeho spoluhráčů před brankou, ale kotouč mířící do branky zachytil jeden z hráčů bruslí. Ve 24. minutě se dostali Pražané znovu do vedení. Kolín zachyboval v obraně, čehož využil Edgars Kulda, který se dostal přes Piegla do zakončení a procpal jednou rukou puk skrze brankáře Soukupa. Ve 25. minutě málem Kozlové srovnali. Puk po střele Jelínka poskakoval v brankovišti, jenže Půček se k dorážce nedostal a Klikorka následně celou situaci zachránil.

Ve druhé třetině dala Slavia dva góly během 22 vteřin

Ve 28. minutě Málek vyrazil ránu Moronga ze slotu. Ve 29. minutě během 30 sekund měl Kolín dvě šance. Nejprve po velkém tlaku zakončoval Niko, ale jeho pokus skončil těsně vedle, a pak Korkiakoski dostal puk na teč naprosto skvěle, ale Málek předvedl skvělý zásah vleže. Další příležitost měl Kolín ve 31. minutě. Ouřada našel zpětnou nahrávkou z druhé vlny Piegla, ale Málek si povyjel a ránu vyrazil. Ve 33. minutě měl Málek štěstí, protože kotouč po několika dorážkách vyplaval mimo bránu.

Ve 38. minutě sice vstřelili sešívaní gól, ale ten nebyl uznán kvůli tomu, že někdo ze slávistů seknul kolínského brankáře. I začátek třetí části se Slavii povedl. Ve 43. minutě nejprve skóroval Lukáš Žejdl, který se řítil sám na gólmana a pěkně ho vymíchal. Za 22 sekund už to bylo o tři góly. Po dalším nedůrazu v kolínské obraně se prosadil Michal Simon, jenž procpal kotouč pod Soukupovým betonem.

Pražané rozhodli ve třetí části

Ve 48. minutě při kolínské přesilovce pálil nebezpečně ze slotu Ouřada, který ale mířil mimo. Při další přesilovce ve 49. minutě skvěle zasáhl Málek proti střílené přihrávce Nováka. Slávisté následně dostali početní výhodu 5 na 3, kterou nakonec v 52. minutě zužitkovali.

Parádní kombinaci hostů proměnil v gól Jaroslav Brož, jenž zakončil prakticky do prázdné brány. V 55. minutě pak Piegl poslal puk pěknou nahrávkou na Moronga, který ale z dobré pozice minul. Na druhé straně se v brejku hnal dopředu dva slávisté proti jednomu domácímu hráči.

Žovince ale parádně vychytal Soukup. V 56. minutě dostala Slavia možnost pětiminutové přesilovky při vyloučení Nika za faul kolenem. Tu už ale sešívaní nevyužili a odváží si tři body za výhru 5:1. Slávisté si zapsali třetí výhru v řadě. O čtvrtou výhru zabojují ve čtvrtek doma proti Porubě.

Ohlasy trenérů
Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha):

Myslím si, že jsme odehráli velice dobré utkání. Poctivě jsme odpracovali celých šedesát minut, odehráli jsme dobrou první třetinu, byli jsme hokejoví. Bohužel jsme dostali smolný gól na 1:1, ale poctivou hrou jsme si zasloužili vítězství. Rozhodl začátek třetí třetiny, kdy jsme odskočili. Nepochopím ale jednu věc. Za rozhodnutého stavu 5:1, kdy zbývá pět minut do konce, přijde zákrok od hráče domácích s cílem zranit soupeře. Absolutně bez respektu, to mi hlava nebere. Do hokeje to vůbec nepatří.

Petr Martínek (SC Marimex Kolín):

Gratuluji soupeři k tomu, že si odváží tři body. Chtěl bych také hrozně moc poděkovat divákům, přišlo jich přes patnáct stovek, které vytvořily skvělou atmosféru. Mrzí mě, že jsme zápas absolutně nezvládli. Od první minuty jsme tahali za kratší konec, první třetina skončila jen 1:1, i když z naší strany byla velice špatná. Ve druhé třetině jsme se zvedli, měli jsme nějaké šance v přesilovkách, ale branka padla do naší sítě. Když jsme to chtěli ve třetí třetině zlomit, tak jsme udělali fatální chybu, kterou soupeř potrestal. Během minuty potrestal další. A bylo po zápase. Hrozně nás to štve, soupeři jsme branky hodně darovali. Nevím, co bylo s našimi kluky, vůbec jsme nepodali výkon, jaký jsme chtěli podat. Nezbývá nám nic jiného, než se z toho oklepat. Musíme se připravit na další zápas, kdy nás čeká Frýdek-Místek. Musíme to napravit, tohle je nenapravitelné.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více