Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.1.2023

Hattrick kapitána Knotka! Slavia si odváží tři body ze Sokolova

41. kolo, středa 25.1.2023, Sokolov - Slavia
Sokolov
3:5
2:2, 1:1, 0:2
Slavia

Branky

Sokolov

8. Berka (Benda, Chrpa), 17. Osmík (M. Rohan), 26. Hauser (Osmík, Kysela)

Slavia

9. Knotek (Žejdl, Klikorka), 20. Žejdl, 31. Knotek (Žovinec), 55. Knotek (Šmerha, Žovinec), 60. Kulda

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Čáp - Jindra, Štofa
Vyloučení: 6:5
Využití: 0:4

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 23:28

Sestavy

Sokolov

Michajlov – Klejna, Novák, M. Rohan, Tomek, Rulík, Weinhold, Benda – Vrhel, Kverka, Konečný – Chrpa, Zadražil, Berka – Hauser, Kysela, Osmík – Csamangó, T. Rohan, Adámek

Slavia

Málek – Hejda, Klikorka, Křepelka, Žovinec, Szathmáry, Barák, Matyáš – Kulda, Žejdl, Všetečka – Brož, Knotek, Šmerha – Strnad, Kern, Mrňa – Curran, Havrda, Simon

Slávisté se ve středu představili v Sokolově a zvítězili tam 5:3. Hlavním faktorem výhry byl kapitán sešívaných Tomáš Knotek, který nasázel hattrick. Pražané v utkání hned čtyřikrát využili přesilovku. Debut v dospělém hokeji prožil šestnáctiletý hráč dorostu Maxmilian Curran.

Jako první zahrozili ve 3. minutě domácí. Na pravé straně dostal hodně prostoru Rulík, jehož rána z kruhu pro vhazování mířila na zadní tyč, ale Málek včas zareagoval a vyrazil puk do rohu.

Za chvilku hrozil Sokolov znovu. Adámek se nacházel mezi kruhy a rychle si srovnal puk a střelou těsně nad ledem zakončoval k pravé tyči, ovšem Málek předvedl další skvělý zákrok. V 6. minutě musel Málek znovu zasahovat, když si poradil se střelou exslávisty Kverky.

Sokolov byl v začátku zápasu aktivnější a v 8. minutě se jako první prosadil. Chrpa s pukem zůstal za brankou, a pak poslal nahrávku na modrou čáru, kde byl připraven Marek Berka, který přesnou ranou otevřel skóre utkání.

V 9. minutě pálil v přesilovce sešívaných Žovinec, který trefil pouze břevno. Přesilovku nakonec Pražané zužitkovali. Žejdl přihrál na pravý kruh kapitánu Tomáši Knotkovi, který zamířil přesně nad rameno Michajlova a trefil vzdálenější horní roh. V 11. minutě vypálil od levého mantinelu tvrdě Berka, ale na Málka si nepřišel.

V 17. minutě se prosadil Sokolov podruhé. Při vlastním oslabení se kolem Brože prohnal Martin Osmík, který se následně dostal až před Málka a prostřelil ho mezi betony. V 19. minutě měl velkou šanci domácí Chrpa. Jeho pokus zprava mířil na zadní tyč, ale Málek zasáhnul. Posléze dostali Pražané možnost přesilovky, kterou 19 vteřin před koncem první třetiny využili. Lukáš Žejdl se nacházel za sokolovskou brankou a viděl na brankovišti Kuldu a puk se zřejmě od hole brankáře Michajlova odrazil do branky.

Slavia úřadovala v přesilovkách

Jako první ve druhé třetině zahrozil Baník. Chrpa clonil před brankou a od něj se puk odrazil k Berkovi. Jeho ránu z mezikruží vyrazil Málek. Dorážet chtěl ještě Zadražil, ale kvůli přihrávce rukou byla hra přerušena. Ve 23. minutě při dvojnásobné přesilovce Baníku přihrál Zadražil k pravé tyčce Kverkovi, ale tomu rána nesedla a puk skončil za Málkovou bránou.

Sokolov tuhle přesilovku nevyužil, ale ve 26. minutě se dostal znovu do vedení. Kysela se protáhl mezi obránci, ale ti mu puk vypíchli. K puku se dostal Osmík, jenž přihrál na zadní tyč, odkud se nadvakrát prosadil Petr Hauser. Ve 28. minutě zahrozila Slavia. Šmerha se mezi kruhy zbavil svého soupeře a vyslal rychlou střelu nad ledem na zadní tyč, ale Michajlov stihl zasáhnout betonem.

Ve 30. minutě nejprve v přesilovce se puk po zakončení od modré odrazil na pravou stranu, kde číhal Kern, ale skákající kotouč netrefil. V přesilovce nakonec Pražané znovu srovnali. Žovinec nejprve zamířil do brankové konstrukce, a pak si dvakrát vyměnil puk s Tomášem Knotkem, který z pravého kruhu mířil přesně do vzdálenějšího horního rohu. Po skončení přesilovky Sokolova si ve 35. minutě Baník vytvořil další příležitost.

Chrpa nabral na pravém křídle rychlost a natlačil se před branku, ale trefil jenom Málka. Zadražil pak před prázdnou bránou kotouč promáchl. I po dvou třetinách platilo v Sokolově vyrovnané skóre. Hned po 34 sekundách třetí třetiny měli domácí štěstí, neboť rána Všetečky z pravé strany se otřela o tyč. Ve 47. minutě hosté propadli a tři domácí hráči byli před Málkem. Berkovu ránu ale vyrazil Málek maskou.

Kapitán Knotek dokončil hattrick

Ve 48. minutě na druhé propadl Rohan a Simon se dostal do úniku, jenž si stáhl puk na bekhend, ale Michajlova neprostřelil. V 53. minutě zůstal sám před hostující bránou Chrpa, který se snažil vymíchat Málka, ale hostující brankář proti němu vystrčil svou hůl.

V 55. minutě Slavia počtvrté v utkání skórovala v přesilové hře, stačilo jí k tomu pouze 44 vteřin. Tomáš Knotek a Šmerha si vyměnili puk nahrávkou přes osu. Slávistický kapitán pak z vrcholu pravého kruhu skóroval a zkompletoval hattrick.

V 57. minutě hrozil za domácí Osmík, jenž mířil pod horní tyč, ale Málek jeho nebezpečný pokus vyrazil maskou. Za minutu na druhé straně se k vypíchnutému puku dostal Strnad, ale Michajlova trefil pouze do ramene.

Domácí to následně zkusili bez brankáře, ale risk jim nevyšel, protože 20 vteřin před koncem utkání se trefil do prázdné klece Edgars Kulda. Slavia se tak znovu dočkala výhry za tři body. Další zápas čeká na sešívané v sobotu, kdy na domácím ledě přivítají Zubry z Přerova.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více