19. říjen
Slavia Litoměřice
15:00
20. říjen
Slavia Zlín
15:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
13.2.2023

Slavia dotahovala marně, z Poruby veze těsnou porážku

46. kolo, pondělí 13.2.2023, Poruba - Slavia
Poruba
5:4
2:1, 2:2, 1:1
Slavia

Branky

Poruba

2. Lednický (Urbanec, Toman), 17. Karafiát (Dufek, Brodek), 27. Dufek (Klimíček, Sedlák), 27. Bernovský (Toman, Lednický), 49. Lemcke (Šlahař, Dufek)

Slavia

12. Žejdl (Klikorka, Šmerha), 24. Všetečka, 25. Křepelka (Šmerha, Knotek), 60. Žovinec

Statistiky

Rozhodčí: Zubzanda, Květoň – Vašíček, Král’
Vyloučení: 4:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:36
Diváci: 986

Sestavy

Poruba

O. Bláha – Urbanec, Voráček, Doudera, Lemcke, Klimíček, Sedlák – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Brodek, Karafiát, Dufek – Šlahař, Střondala, Hrníčko – Lednický, Toman, Bernovský – Häring.

Slavia

Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Křepelka, Hejda, Szathmáry, Barák – Stehlík, Žejdl, Kulda – Všetečka, Knotek, Šmerha – Mrňa, Kern, Brož – Krliš, Havrda, Simon.

Slávisté svedli proti Porubě ve 46. kole urputnou bitvu, která přinesla přestřelku s devíti brankami. Nakonec se ale radovali domácí, kteří zvítězili 5:4. Svěřenci trenéra Tvrzníka tak v prvním duelu po reprezentační pauze skončili bez bodů.

Slavii úvod zápasu na ledě Poruby příliš nevyšel a už od 2. minuty prohrávala 0:1. Skóre otevřel Vojtěch Lednický, který se dostal na pravému kruhu k odraženém puku a bez váhání propálil Málka.

Sešívaní však v čase 11:26 srovnali krok, když se po šikovné teči a následné dorážce prosadil Lukáš Žejdl.

Tři minuty před sirénou ale Torax znovu strhl skóre na svou stranu. Do střelecké listiny se zapsal Jiří Karafiát, jenž si nabruslil s kotoučem na levý kruh a přesně umístěnou ranou rozvlnil síť hostující klece.

Zkraje prostřední periody však zaúřadoval slávista Robin Všetečka. Ten využil chybu v porubské rozehrávce, najel si s pukem mezi kruhy a nekompromisní střelou švihem vyrovnal. V čase 24:04 navíc svěřenci trenéra Tvrzníka otočili průběžný vývoj.

V závaru před domácí svatyní se po Šmerhově pokusu nejlépe zorientoval Karel Křepelka a doklepl kotouč za brankovou čáru. Torax však pouhé dvě minuty nato kontroval trefou na 3:3. O tu se postaral Jan Dufek, který se proháčkoval podél pravého mantinelu, dojel až před slávistickou klec a parádní sóloakci zakončil ranou za Málkova záda.

Ze strany Poruby to navíc nebylo vše. O pětadvacet vteřin později domácí totiž znovu udeřili. Tentokrát na sebe vzal zodpovědnost Jan Bernovský a po vynikající přihrávce Tomana z pravé strany zacílil z předbrankového prostoru přesně mezi tři tyče.

Časomíra se zastavila na čase 48:49, když Torax navýšil těsný náskok. Branku zařídil Justin Lemcke, jenž si počíhal u pravé tyčky na pobídku od Šlahaře a zblízka dopravil puk do branky.

V samotném závěru vykřesal naději při hře v šesti bez brankáře bombou z mezikruží Dušan Žovinec, víc už toho ale červenobílí nestihli a padli s Porubou 4:5.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Pro diváka to bylo jistě dobré utkání s hodně góly, ale pro nás tam nějaké chyby byly. Čím méně branek dostaneme, tím lépe, takže se podíváme na chyby a ve středu v Třebíči už musíme hrát jako posledně s Přerovem, tedy zodpovědně, a přivézt body. Zápasy na konci základní části už mají nádech play off, takže příprava se už stáčí tímto směrem. A nás čeká ještě hodně práce.

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Podle výsledku to vypadá, že jsme sehráli dobrý zápas, ale vůbec tomu tak není. Body jsme si nezasloužili. Přijeli jsme si tady zahrát... Nevím proč, ale zápasy po reprezentačních pauzách nám naprosto nejdou. Chyběla tvrdá práce, prohráli jsme devadesát procent osobních soubojů a vytvořili strašné množství chyb – systémových i herních. S tím jsme nemohli uspět, vítězství jsme Porubě strašně usnadnili.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY 16.10.2024

Slavia s Třebíčí dvě třetiny prohrávala, přesto dál vítězí

Slavia proti Třebíči dlouho nepotvrzovala roli favorita, naopak po chybě dovolila Třebíči o gól vést. Zvrat přišel až v závěrečné třetině, kdy červenobílí nasázeli tři branky. Domácí už nezvládli ...

Číst více
A-TÝM 14.10.2024

Vydražte si hrané růžové dresy a podpořte prevenci rakoviny prsu a varlat

Získejte jeden z unikátních růžových dresů, ve kterých slávisté nastoupili v rámci kampaně Růžový říjen v zápase proti Vsetínu. Koupí dresu podpoříte prevenci rakoviny prsu a varlat, Slavia věnuje po ...

Číst více
ROZHOVORY 14.10.2024

700 odehraných zápasů? Snad jich přidám co nejvíc, věří Novák

Na své konto minulý týden zapsal už 700. zápas v lize. K tomu se Martinu Novákovi narodila také další dcera. „Je to nejnádhernější období. Jsem rád, že jsem dostal trochu volna a mohl jsem se ...

Číst více
OHLASY 13.10.2024

Hrajeme hokej, který baví. Jsme rádi, že fanoušci chodí, pochvaluje si Strnad

V pátek debutoval v extralize, den nato opět nastoupil v dresu Slavie, aby svým gólem pomohl k výhře nad Vsetínem. „Bleskové reakce pomohly na psychiku týmu,“ říká Lukáš Strnad, který si také chválí ...

Číst více
×
Dnes v 18:00 | Dor.
HC Rytíři Kladno
HC Slavia Praha
×
Dnes v 15:00 | Jun.
HC Litvínov
HC Slavia Praha