Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.9.2022

První ztráta v sezóně. Junioři prohráli v Chomutově

3. kolo, pátek 23.9.2022, Chomutov - Slavia
Chomutov
3:2
0:1, 2:0, 1:1
Slavia

Branky

Chomutov

26. Príhoda (Mišovic, Černý), 31. Vondrášek (Mišovic, Černý), 52. Vondrášek (Hynek, Príhoda)

Slavia

19. Holaník (Hrdlička, Fibigr), 49. Kluch (Vítek, Holaník)

Statistiky

Rozhodčí: Žižka - Sýkora, Herles
Vyloučení: 7:7, navíc Holaník (SLA) 10 min.
Využití: 3:2

V oslabení: 0:0
Diváci: 63

Sestavy

Chomutov

Tuček – Hynek, Žižka, Svoboda, Sýkora, Hynek V., Filip – Klobouček,, Bár, Černý, Dej, Vondrášek, Šugár, Vostiňák, Starý, Mišovic, Príhoda, Rindoš

Slavia

Vavřena – Kulinič, Kluch, Málek, Kříženecký, Stejskal, Hron, Dráb, Hrdlička – Hasman, Tichý, Štípek, Rejna, Fibigr, Dobner, Jokl, Holanik, Kvasnička, Vítek, Vosmik

Junioři Slavie se v pátek představili na ledě Chomutova. Piráti zvítězili 3:2 a Pražané tak poprvé v sezóně prohráli. Všechny góly v zápase padly v přesilových hrách.

První šanci utkání si vytvořil v 8. minutě domácí Černý, ale jeho rána zleva bránu minula. Následně tvrdě pálil hostující Stejskal, ovšem brankář Tuček si poradil. Na druhé straně pak musel zasahovat Vavřena proti střele Starého, který nenašel mezírku mezi jeho betony. Ve 12. minutě si slávisté vytvořili několik pokusů, ale se všemi si poradil Tuček.

Ve 14. minutě měl velkou šanci hostující Fibigr, ale Tuček jeho ránu dokázal udržet ve své výstroji. V 19. minutě využila Slavia přesilovku. Po střele od modré se jako první k odraženému puku dostal Filip Holaník a z dorážky prostřelil Tučka.

V přesilovce Chomutova se pak ve 24. minutě dostal do šance domácí Mišovic, ale Vavřena Slavii podržel. Chomutov ale nakonec přesilovku využil, když se v čase 25:47 z levého kruhu prosadil Ondřej Príhoda.

V další přesilovce Pirátů znovu skórovali domácí v čase 30:54 zásluhou Robina Vondráška, jenž uspěl z dorážky. Ve 35. minutě pak měl Vavřena štěstí, protože Vostiňákova rána mu vypadla z lapačky, ale v bráně neskončila.

První šanci třetí třetiny měl Šugár, ovšem Vavřena jeho ránu vyrazil levým betonem. Slavii se ale podařilo srovnat. Ve 48. minutě se v přesilovce prosadil kapitán Pražanů Tomáš Kluch, jenž se po sérii nepřesností dostal k puku a propasíroval puk pod vyrážečkou gólmana Tučka.

Chomutov znovu udeřil v přesilovce v 52. minutě, kdy se tečovanou střelou prosadil podruhé v utkání Robin Vondrášek. Potom domácí brankář Tuček zasáhl hned proti třem střelám Pražanů.

Slavia to v závěru zkoušela bez brankáře, ale vyrovnat už se jí nepovedlo. Junioři tak poprvé v sezóně padli. Další utkání odehrají v neděli 25. září od 12:30 v Edenu proti Kladnu.

Ohlasy trenérů
Vladimír Machulda (HC Slavia Praha): Od začátku jsme nehráli moc dobře, poté jsme ve druhé třetině měli dost vyloučených. Ve třetí třetině se náš výkon trošku zvednul, ale znovu jsme inkasovali v oslabení, které jsme v utkání hráli velmi špatně. Nezbývá než se z toho zápasu poučit, aby náš výkon byl příště lepší.

Petr Jíra (Piráti Chomutov): Chci kluky pochválit, zápas byl svižný. Myslím si, že druhou a třetí třetinu jsme měli pod kontrolou. Plnili jsme věci, které děláme na trénincích. Podívali jsme se na pár videí z přípravy, ale snažíme se soustředit sami na sebe, hrát svoji hru.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více