Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
30.9.2022

Návrat na vítěznou vlnu. Junioři udolali Havlíčkův Brod

6. kolo, pátek 30.9.2022, Havl. Brod - Slavia
Havl. Brod
0:1
0:0, 0:1, 0:0
Slavia

Branky

Havl. Brod

Slavia

27. Štípek (Hron, Tichý)

Statistiky

Rozhodčí: Mejzlík - Polák, Augusta
Vyloučení: 7:4
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 17:35
Diváci: 89

Sestavy

Havl. Brod

Sigmund – Zych, Vaněček, Besmák, Kuchta, Topol, Kutlvašr, Bezpalec – Coufal, Kuprijanov, P. Hrdlička – Janko, Holenda, Krejčí – Mach, Trejbal, Kudrna – Jeletz, Niederhafner, Routa

Slavia

Pittr – Kluch, Stejskal, Kulinič, Kříženecký, Hron, Dráb, J. Hrdlička – Skoupý, Fibigr, Štípek, Šachl, Jokl, Tichý, Holanik, Rejna, Dobner, Kvasnička, Hasman, Vosmík

Slávističtí junioři se vrátili na vítěznou vlnu. Po třech porážkách v řadě vyhráli na ledě Havlíčkova Brodu 1:0. Jediným střelcem byl útočník Viktor Štípek. Brankář Michal Pittr potřetí v ročníku udržel čisté konto.

Úvodní šance první třetiny přišla v 11. minutě, kdy pálil z kruhu Dobner, ovšem brankář Sigmund včas zareagoval a vykopl nepříjemnou ránu betonem. V 16. minutě střílel Kulinič, jehož rána z okraje levého kruhu jen těsně minula vzdálenější tyč. V poslední minutě první třetiny si Pražané vytvořili hned tři šance.

V té první neuspěl Hrdlička, jehož ránu z pravé strany vyrazil Sigmund před sebe a poradil si i s dorážkami. Za dalších 19 sekund musel havlíčkobrodský brankář znovu zasahovat. 16 vteřin před koncem potom Sigmund zlikvidoval i ránu od modré jednoho z hráčů Slavie a poradil si i s následnou dorážkou Tichého.

Utkání rozhodl jediný gól

Ve 27. minutě využila Slavia přesilovku 5 na 3. Hronovu ránu od modré sice Sigmund vyrazil před sebe, ale následně se k puku dostal Viktor Štípek, který pohotově zametl puk do brány. Ve 36. minutě tvrdě pálil Hrdlička, ale gólman Sigmund puk zalehl a nedovolil Pražanům dorážku.

Na druhé straně musel při hře ve čtyřech zasahovat brankář Pittr, jenž skryl střelu jednoho z domácích hráčů od modré čáry ve své výstroji. Devět sekund před druhou sirénou ještě pěknou akci předvedl domácí Kuchta, který hezky objel protihráče a z pravého kruhu mířil na bránu. Se svou střelou ale ztroskotal na připravených betonech gólmana Pittra.

Hned po čtvrtminutě poslední třetiny pálil Kuprijanov, ale trefil pouze připravené Pittrovy betony. V další šanci byl hostující Skoupý, jenž se na pravé straně rozjel, protáhl se k bráně a z ostrého úhlu vypálil, ale trefil beton Sigmunda. V 53. minutě pálil při přesilovce sešívaných Hron, ale Sigmund jeho ránu vytěsnil nad břevno. Pak si Sigmund poradil s tvrdou ranou Drába.

Ve zbytku utkání už se nic vážnějšího nestalo, a tak se Slavia výhrou 1:0 vrátila na vítěznou vlnu. Tu se bude snažit natáhnout už v neděli, kdy na domácím ledě junioři vyzvou Vsetín.

Ohlasy trenérů
Petr Macek (HC Slavia Praha): Bylo to těžké vítězství a pro nás je strašně důležité. Nám se poslední tři zápasy nedařilo a doteď se nám nedaří střelecky. Naše potence je prostě špatná. Z těch střel, kolik máme, jsme dali jenom jeden gól. Takže jsme k tomu přistoupili spíš jako k utkání play off a vzadu jsme to zavřeli, protože dopředu se nám nedaří. Jsme hodně rádi, že se nám tady povedlo vyhrát za tři body.

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): Byl to další kvalitní soupeř, možná kvalitnější než Salzburg. Byli jsme trochu ustrašení, ale pak se to srovnalo. Třetí třetinu jsme odehráli dobře. Chyběla nám síla dopředu, protože máme mladý tým. Ale odevzdali jsme na ledě všechno, takže musíme zvednout hlavu a jdeme na Porubu.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více