Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.10.2022

Druhá výhra v řadě. Junioři doma přetlačili Vsetín

7. kolo, neděle 2.10.2022, Slavia - Vsetín
Slavia
2:1
0:1, 2:0, 0:0
Vsetín

Branky

Slavia

29. Curran (Strnad, Vosmík), 37. Vosmík (Strnad, Hron)

Vsetín

14. Rigo (Melenovský, Hamřík)

Statistiky

Rozhodčí: Valda - Žídek, Kubas
Vyloučení: 4:2
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 45:33
Diváci: 43

Sestavy

Slavia

Pittr – Kluch, Kulinič, Kříženecký, Hron, Dráb, Kubánek, Hrdlička – Tichý, Skoupý, Štípek, Fibigr, Holaník, Jokl, Dobner, Kvasnička, Strnad, Vosmík, Šachl, Curran.

Vsetín

Tkadlec – Hamřík, Mojžíš, Zedek, Mošnička, Fojtík, Šedlbauer, Mlčoch – Heinrich, Budín, Janíček, Jurek, Stodůlka, Melenovský, Fencl, Rigo, Juráň.

Junioři Slavie slaví druhé vítězství v řadě. Na domácím ledě v neděli porazili Vsetín 2:1 díky obratu ve druhé třetině. K výhře přispěl dvěma body stabilní člen A-týmu Lukáš Strnad a jeden gól dal hráč dorostu Maxmilian Curran.

První větší příležitost přišla v 6. minutě. Po střele Klucha puk proskákal brankovištěm a následně se k němu dostal Skoupý, jehož pokus ale brankář Tkadlec ukryl do své výstroje. Na konci 7. minuty mohl skórovat Strnad, kterému před branku poslal puk Curran. Domácímu útočníkovi ale kotouč uskočil a ten se k němu tedy nedostal.

V 10. minutě předvedl dobrý průnik Šachl a před brankou se k puku posléze dostal Fibigr, jenž ho ale nedokázal umístit za Tkadlece. V čase 13:04 se poprvé radovali hosté. Melenovský našel v prostoru mezi kruhy Šimona Riga, který prostřelil Pittra. Vsetín zahrozil znovu v 18. minutě, kdy se při vlastním oslabení před bránu protáhl Melenovský, ale domácí obrana ho ke střele nepustila.

35 sekund před koncem první třetiny pak Slavia v přesilovce spálila největší příležitost první třetiny. Strnadovu ránu vyrazil Tkadlec betonem přímo na hůl Vosmíka, který ale nedokázal trefit úplně odkrytou bránu. Valaši si tak do kabin po první třetině odnesli jednobrankový náskok.

Obrat Slavie ve druhé třetině

Hned po 56 sekundách druhé třetiny nebezpečně z přečíslení pálil Janíček, ale Pittr si poradil a sebral puk do lapačky. Slávistický brankář byl za chvilku opět v permanenci, když pod lapačku schoval ránu Budína. Ve 29. minutě bylo vyrovnáno. Strnad a Curran vyrazili do přečíslení a právě Maxmilian Curran dostal přihrávku a u pravé tyčky trefil volný prostor Tkadlecovy branky.

Ve 36. minutě fauloval Strnada v úniku Mlčoch a bylo nařízeno trestné střílení. Sám faulovaný ho ale neproměnil, protože jeho pokus vyrazil betonem Tkadlec. Slavii to ale mrzet nemuselo, protože o 47 sekund později se prosadil Adam Vosmík, jehož pěkně našel před bránou Strnad. Gól jako by Slavii nabudil a další minuty strávila před Tkadlecem.

Ten musel zasahovat proti ráně Hrona, kterou s problémy vyrazil. Po dvou třetinách tak jednobrankový náskok měla Slavia.

Po minutě a půl poslední třetiny mohla Slavia navýšit svůj náskok. Fibigrovu ránu vyrazil Tkadlec přímo na hůl Holaníka, který ale skákavý puk do odkryté branky uklidit nedokázal. Pak po střele jednoho ze slávistů ve 46. minutě puk proletěl brankovištěm, takže ke Curranovi, který stál před brankou, se puk nedostal.

Na konci 52. minuty dostal před branku puk Fibigr, jenže svou střelu namířil pouze těsně vedle. V 54. minutě stálo při Vsetínu štěstí, protože Tichý tvrdou střelou nastřelil břevno. V 56. minutě mohl Jurek vyrovnat, ale po skrumáži v brankovišti Pittra úplně volnou bránu přestřelil.

Slavia pak přečkala ještě neúplnou vsetínskou přesilovku a slaví výhru 2:1. O třetí výhru v řadě budou junioři bojovat v pátek 7. října znovu v Edenu proti Salzburgu.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video