Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.10.2022

Skvělý návrat po pauze! Junioři si zastříleli v Havířově

11. kolo, neděle 23.10.2022, Havířov - Slavia
Havířov
0:7
0:1, 0:2, 0:4
Slavia

Branky

Havířov

Slavia

4. Vosmík (Moyseyev, Dráb), 35. Kvasnička (Málek, Kříženecký), 37. Dobner (Štípek), 41. Curran (Vosmík, Holaník), 44. Kluch (Curran, Hrdlička), 44. Tichý (Štípek, Dráb), 56. Vosmík (Hrdlička, Holaník)

Statistiky

Rozhodčí: Šutara - Gančarčík, Hladík
Vyloučení: 5:3
Využití: 0:1

V oslabení: 0:1
Diváci: 40

Sestavy

Havířov

Smolka (44. Maňásek) – Lazár, Wlodara, Bílek, Maršálek, Valouch, Brančík, Kreutz – Middleton, Kolat, Pohl, Mikula, David, Lajoš, Ungr, Siekierka, Urbančík, Jelének, Makovec

Slavia

Pittr – Hrdlička, Málek, Stejskal, Kříženecký, Kluch, Dráb – Holaník, Curran, Dobner, Hasman, Fibigr, Moyseyev, Tichý, Jokl, Kvasnička, Štípek, Vosmík

Po delší pauze se znovu do akce vrátili také junioři. Zápas v Havířově jim vyšel skvěle, i díky poslední třetině, ve které skórovali čtyřikrát, zvítězili 7:0. Dvěma góly se na výhře podílel útočník Adam Vosmík.

Junioři měli v Havířově skvělý start do utkání. Ve 4. minutě totiž domácí brankář Smolka vyrazil střelu od modré pouze před sebe a na brankovišti čihal Adam Vosmík, jenž zblízka dorazil puk do brány. V 10. minutě pálil hostující kapitán Kluch od modré čáry, ale brankář Smolka si poradil.

Ve 14. minutě pálil v přesilovce Slavie Dobner, ale jeho rána skončila nad brankou. V 18. minutě si největší svou šanci během první třetiny vytvořili domácí. Kolat se řítil sám na brankáře Pittra, jenže branku přestřelil. 15 sekund před koncem třetiny střílel domácí Middleton, Pittr ale jeho pokus vyrazil vyrážečkou.

Ve 25. minutě měla Slavia hned dvě šance během deseti sekund. Nejprve Holaník přestřelil bránu a pak domácí zachránila tyčka. Minutu poté byl před Pittrem sám Pohl, který ale bránu minul. Pak předvedl dobrý zákrok domácí brankář Smolka proti střele jednoho z hostujících hráčů z mezikruží. Ve 34. minutě pálil z bezprostřední blízkosti jeden z hráčů Slavie v přesilovce, Smolku ale nepřekonal.

Slavia se podruhé radovala z gólu ve 35. minutě. Matěj Kvasnička si od mantinelu vybruslil až před bránu a zasunul puk za záda Smolky. Za dvě minuty Pražané navýšili skóre. Miroslav Dobner s trochou štěstí překonal Smolku a zvýšil na 3:0. Ve 39. minutě ujel na Smolku sám Tichý, který ale se svou bekhendovou kličkou neuspěl.

Další čtyři góly

Hned po 29 sekundách poslední dvacetiminutovky skórovala Slavia počtvrté zásluhou Maxmiliana Currana, který nejprve vystřelil z mezikruží, vyraženou střelu si dojel a z brankoviště protlačil puk do sítě.

V čase 43:27 využili Pražané přesilovku, ve které skóroval kapitán Tomáš Kluch, který se prosadil ze skrumáže před bránou. Na využití početní výhody jim stačilo pouhých 19 sekund.

Za dalších devět vteřin už to bylo 6:0 pro Slavii, když se trefil Stanislav Tichý, který téměř ihned po buly využil chyby domácí obrany, ujel sám na bránu a překonal Smolku. Ten po tomto gólu opustil branku a přepustil místo mezi třemi tyčemi Maňáskovi.

V 52. minutě znovu pomohla domácím tyč. V 54. minutě se do brejku dostal Plevka, který si sice poradil s obráncem, ale svou šanci následně neproměnil. V 56. minutě přidali sešívaní ještě jednu trefu. Při vlastním oslabení se podruhé v zápase prosadil Adam Vosmík. Slavia tak zvítězila v Havířově 7:0 a připisuje si další tři body do tabulky.

Další zápas odehraje Slavia na státní svátek, v pátek 28. října, kdy v Edenu přivítá Chrudim.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více