Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.1.2023

Junioři prohráli v Havlíčkově Brodě

28. kolo, neděle 15.1.2023, Havl. Brod - Slavia
Havl. Brod
2:1
0:0, 1:1, 1:0
Slavia

Branky

Havl. Brod

40. Dymák (Zych, Coufal), 46. P. Hrdlička (Přidal, Vaněček)

Slavia

30. Bareš (Matuška, Václavík)

Statistiky

Rozhodčí: Mejzlík - Kučera, Karásek
Vyloučení: 4:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 18:28
Diváci: 145

Sestavy

Havl. Brod

Sigmund – Zych, Vaněček, Besmák, Kuchta, Topol, Jeletz, Kutlvašr – Dymák, Kuprijanov, Coufal – Přidal, Bulík, P. Hrdlička – Janko, Krejčí, Pilař – Niederhafner

Slavia

Pittr – Kříženecký, Hron, Stejskal, Kluch, Dráb, J. Hrdlička (A) – Jokl, Fiibigr, Štípek, Bareš, Tichý, Matuška, Holanik, Václavík, Dobner, Kvasnička, Hasman, Vosmík

Junioři Slavie se v neděli představili na ledě Havlíčkova Brodu. Utkání mělo vyrovnaný průběh, ale domácí ve třetí třetině překlopili vedení na svou stranu a získali tři body.

Úvod třetiny více patřil hostům. Jako první zahrozil po 88 vteřinách Dráb, jehož ránu ale Sigmund vyrazil. Domácí gólman si pak poradil i se střelou Hrona od ve 3. minutě. V 5. minutě zkoušel na bližší tyčku zakončovat Holaník, ale na Sigmunda nevyzrál, protože ten utěsnil prostor u své tyče. Největší šanci první části si vytvořila Slavia v 11. minutě. Fibigr se elegantně natlačil až na osu a z mezikruží vypálil, ale Sigmund tvrdou střelu dokázal vyrazit do bezpečí. Druhou velkou šanci měla Slavia v 18. minutě. Bareš tvrdě vystřelil od modré čáry a brankář Sigmund vyrazil puk betony vedle sebe, kde byl úplně volný Štípek, ale puk letěl příliš vysoko, a tak nemohl slávistický útočník zakončovat do odkryté brány. Po první třetině bylo skóre bezbrankové.

Ve 23. minutě pálil Fibigr, ale trefil jenom připravené betony Sigmunda. Ve 27. minutě v přesilovce Slavie měl obrovskou šanci Bareš, který dostal před branku pěknou křížnou přihrávku, ale z voleje úplně minul prázdnou branku. Ve 30. minutě už se sešívaní poprvé prosadili. Po přihrávce Václavíka dvakrát pálil předbrankového prostoru Matuška, jenž sice dvakrát napálil protihráče před sebou, ovšem z dorážky dostal puk za Sigmundova záda Albert Bareš.

Ve 37. minutě si velkou šanci vytvořili domácí. Kuprijanov se krásně prokličkoval přes obranu Slavie až před branku, snažil se rozhýbat Pittra, ale následně trefil jenom jeho beton. Havlíčkův Brod do přestávky ale dokázal srovnat. 30 sekund před koncem druhé třetiny nabil Coufal na modrou čáru kapitánu Zychovi, který po mohutném nápřahu vypálil z voleje a jeho dělovku šikovně tečoval před bránou clonící Filip Dymák, na což brankář Pittr nestihl reagovat. Jako první ve třetí třetině zahrozil ve 43. minutě Besmák, jenž vypálil z prostoru pravého kruhu. U bližší tyčky ale našel pouze připraveného Pittra.

Havlíčkův Brod se dostal do vedení v přesilovce ve 46. minutě. Vaněček posunul kotouč na Přidala, který nabil na okraj levého kruhu Petru Hrdličkovi, jenž se trefil přesně do horního rohu nad Pittrovo rameno. Ve 49. minutě zahrozil v přesilovce Pražanů Štípek, který pálil nebezpečně z úhlu na levé straně, ale Sigmund si místo u své tyče pohlídal a vyrazil kotouč betonem. V 52. minutě znovu zahrozili sešívaní.

Odraženého puku se zmocnil volný Vosmík, který mohl střílet do odkryté brány, ovšem brankář Sigmund se rychle přesunul a Vosmík nakonec trefil jen boční síť. Hosté to pak ještě zkoušeli v šesti bez brankáře, ale vyrovnat už se jim nepovedlo, i když ještě 14 sekund před koncem vypálil od modré čáry Jakub Hrdlička, ale Sigmund skvěle vykopl jeho ránu betonem do rohu.

Slavia tak podruhé v řadě prohrála. Slávisté budou pokračovat dvojutkáním v Salcburku, na jehož ledě budou hrát ve čtvrtek a v pátek.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více