Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.9.2022

Deváťáci na úvod přejeli Litoměřice

1. kolo, sobota 10.9.2022, Litoměřice - Slavia
Litoměřice
1:8
1:5, 0:2, 0:1
Slavia

Branky

Litoměřice

12. Hodek (Orgován)

Slavia

6. Keller (Kušta, Švancar), 9. Kotman (Skyba, Rejhon), 10. Holejšovský (Hess, Egart), 12. Šámal (Huk, Hess), 20. Skyba (Huk, Rejhon), 23. Kušta (Švancar, Keller), 30. Švancar (Vrzal), 54. Kotman (Šikl)

Statistiky

Rozhodčí: Vyštejn – Hubínek, Malík
Vyloučení: 4:3
Využití: 0:0

Střely na branku: 10:75

Sestavy

Litoměřice

Šenková – Vahalík, Chlouda, Sichrovský, Burnus – Beránek, Maciejewski, Horák, Hlavnička, Hodek, Hendrych, Bartoníček, Vondráček, Orgován

Slavia

Pobl – Vrzal, Hess, Kotman, Oh, Skyba – Šikl, Rejhon, Keller, Egart, Huk, Šámal, Kušta, Holejšovský, Švancar

Slávisté za sebou mají úvodní představení v nové sezoně, kdy se střetli s Litoměřicemi. Od začátku utkání byla znát jasná převaha, která se ihned projevila i ve střelecké aktivitě. Pražané navíc dokázali hned na začátku otevřít skóre a nakonec si došli pro pohodovou výhru.

Od začátku utkání bylo jasné, že slávisté budou mít velkou převahu a bude jen otázkou času, kdy se dostanou do vedení. A nakonec to ani moc dlouho netrvalo. Švancar našel volného Adama Kellera, který dobře mířenou střelou nedal litoměřické brankářce šanci.

Po několika dalších šancí se nakonec prosadila třetí slávistická formace. Rejhonovi se sice střela příliš nepovedla, pro volný kotouč si do rohu sjel Skyba a střílenou přihrávkou našel před brankou Tomáše Kotmana, jehož chytrá teč zapadla do sítě.

Ani ne o dvě minuty později dostal od Hesse puk do jízdy Josef Holejšovský, s pukem se dostal až mezi kruhy a ranou do protipohybu brankářky navýšil vedení. Litoměřice se v první části nakonec také přece jen prosadili, když po vyhraném buly pálil přesně pod horní tyč Richard Hodek.

Sešívaní mladíci už ale další zdramatizování utkání nedopustili a naopak ještě v úvodní dvacetiminutovce přidali další dva góly. Nejdříve se trefil Viktor Šámal, který využil dobré práce Huka a pohotově dorazil jeho tvrdou ránu. Pouhou sekundu před první přestávkou si našel odražený puk Daniel Skyba a střelou od modré čáry mířil mezi tři tyčky.

Jasnou střeleckou převahu měli Pražané i ve druhé třetině, puk za brankovou čáru se jim ale podařilo dostat jen dvakrát. O šestou slávistickou trefu se postarala celá útoční trojice, kdy Keller puk vybojoval a nahrál volnému Švancarovi. Ten už mohl sám střílet, přihrál ale ještě Oliveru Kuštovi, který už měl před sebou odkrytou klec.

V polovině duelu se mezi střelce zapsal i poslední člen první formace. Puk se totiž odrazil k Vojtěchu Švancarovi, který neváhal a z otočky mířil přesně k první tyčce. O vítězi utkání už bylo prakticky rozhodnuto, slávistům se podařilo ještě jednou navýšit svůj náskok. O poslední změnu skóre se postaral Tomáš Kotman. Ten dostal přihrávku zpoza klece a z první dokázal rozvlnit síť.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video