Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.3.2023

Čtvrtfinále srovnáno! Juniorka zvládla odvetu se Vsetínem

ČF2, pátek 17.3.2023, Slavia - Vsetín
Slavia
3:0
1:0, 2:0, 0:0
Vsetín

Branky

Slavia

11. Tichý (Václavík, Dráb), 24. Dráb (Václavík, Tichý), 40. Plíšek (Strnad, Dráb)

Vsetín

Statistiky

Rozhodčí: Turhobr — Sýkora, Hošťálek
Vyloučení: 5:7, navíc Hrdý (VSE) 5 min. a do konce utkání
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 40:31
Diváci: 163

Sestavy

Slavia

Pittr – Kříženecký, Dráb, Hron, Kluch, Hrdlička – Václavík, Tichý, Fibigr, Bareš, Strnad, Plíšek, Curran, Holaník, Kvasnička, Vosmík, Dobner, Štípek, Matuška

Vsetín

Pavlíček – Mošnička, Fojtík, Zedek, Machů, Kráčalík, Hamřík, Velikovský – Juráň, Matějíček, Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Melenovský, Urge, Rigo, Smetana, Jurek

Slávističtí junioři zvládli druhý čtvrtfinálový zápas v Edenu na výbornou. Po dohrané přesilovce v první třetině se ujali vedení a udrželi ho až do konce. Valašské střelce navíc vynuloval skvělý gólman Pittr. Po výhře Slavie 3:0 se série stěhuje do Vsetína za stavu 1:1.

Úvodní minuty zápasu se povedly lépe slávistům. Ti se hned ve druhé minutě dostali do přesilovky. V ní ovšem Plíšek mezi kruhy z první poslal nahrávku z rohu kluziště jen do Pavlíčkova betonu.

Skóre se tak měnilo až krátce po polovině třetiny. Nahození od modré čáry se od brankáře odrazilo mezi kruhy, kde si puk našel Stanislav Tichý a nadvakrát zasunul kotouč do sítě.

Valaši vstoupili do druhé periody aktivně, ale jejich snahu zhatilo brzké vyloučení. V následující přesilovce se totiž prosadil Jakub Dráb, jenž napřáhl ke střele na modré čáře a jeho tvrdý pokus proskákal mezi betony Pavlíčka až do sítě.

Ve 35. minutě navíc přišel tvrdý faul Hrdého, který dostal trest do konce utkání. Hosté potom faulovali ještě jednou a Slavia dostala více než minutovou dvojnásobnou početní výhodu. V té se Pražanům příliš nedařilo, ale pak si puk ve skrumáži před brankou našel Jindřich Plíšek a zakončil mezi nohy brankáře.

Třetí dvacetiminutovku začal Vsetín útočně a zkoušel se zápasem ještě něco udělat. Gólman Pittr byl však nepřekonatelný a Slavia v útoku taky zlobila. Krátce po polovině periody se v přesilovce dostal ke střele od modré Dráb a napálil tyčku.

Žádnou další velkou šanci už diváci v Edenu neviděli a čtvrtfinálová série se tedy za stavu 1:1 stěhuje do Vsetína.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Poučili jsme se ze včerejšího zápasu, teď jsme byli disciplinovanější my a díky tomu jsme ten zápas zvládli. K tomu jsme si pomohli v přesilovkách, i když v nich nám trvalo delší dobu, než jsme se sehráli, protože se nám včera zranil Stejskal a museli jsme měnit rozestavení. V brance to potom zavřel výborný Pittr. Je to pro nás strašně důležité vítězství, protože stav 0:2 na zápasy by byl kritický.

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Když se hrálo pět na pět, tak si myslím, že už to byl pohlednější hokej než v prvním zápase. Řekl bych, že včera to bylo hodně kostrbaté, někteří kluci hráli první play-off zápas v životě. Museli si to osahat, teď už to z nich spadlo a byl to pěkný hokej. Škoda vyloučení, protože jsme dostali dva góly v oslabení a jeden krátce po něm. Na tresty se musíme zaměřit a vyvarovat se jich v domácích zápasech.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více