Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.9.2023

Slavia v domácí generálce uspěla. Letcům nasázela šest gólů

přípravné utkání, úterý 5.9.2023, Slavia - Letňany
Slavia
6:0
2:0, 0:0, 3:0
Letňany

Branky

Slavia

2. Brož (Kulda, Všetečka), 17. Polák (Holý, Labuzík), 45. Holý (Žejdl), 46. Knotek (Křepelka, Brož), 49. Žejdl (Volevecký), 60. Polák (Slavíček, Žovinec)

Letňany

Statistiky

Vyloučení: 3:3
Využití: 2:0

V oslabení: 1:0

Sestavy

Slavia

Volevecký – Eiláš, Hrdinka, Kajínek, Holý, Žovinec, Křepelka – Průžek, Žejdl, Kulda – Všetečka, Knotek, Brož – Strnad, Slavík, Slavíček – Labuzík, Polák, Simon

Letňany

J. Němeček – D. Němeček, Niko, Chalupa, Fiala, Drtina, Ducháč, Kolářík, Gurjevskij – Uhlík, Sklenář, Mrňa – Poppel, Korčák, Pšenička – Jobánek, Hájek, Poul – Vacín, Mácha, Theimer

Slavia v domácí generálce na start Chance ligy porazila druholigové Letňany 6:0. Postupně se střelecky prosadili Jaroslav Brož, Jan Holý, Tomáš Knotek, Lukáš Žejdl a dvakrát Vojtěch Polák. Na červenobílé v přípravě čeká už jen venkovní duel s extraligovou Mladou Boleslaví.

Slávisté vstoupili do utkání aktivně a branku Letňan zasypali řadou nebezpečných střel. Tlak přetavili v úvodní gól už na konci druhé minuty. Edgars Kulda nabil v přesilovce mezi kruhy Jaroslavu Brožovi, a ten zacílil přesně k tyči.

O chvíli později orazítkoval Kulda brankovou konstrukci a se svým zakončením zblízka neuspěl ani Tomáš Knotek. V 16:09 červenobílí udeřili podruhé. Vojtěch Polák převzal kotouč od Jana Holého a ranou z pravého kruhu propálil Josefa Němečka.

V prostřední periodě si vytvořil větší šanci po pobídce od Slavíčka Lukáš Strnad, po jeho střele z levého kruhu zazvonila tyčka svatyně Letců. S tvrdým projektilem z mezikruží následně neuspěl ani Robin Všetečka. Na druhé straně to zkoušel po střele Fialy od modré z dorážky Jobánek, kontaktní trefu ale nezařídil.

Sešívaní se znovu začali prosazovat ve třetí třetině. O třetí branku se postaral Jan Holý, jenž se v čase 44:03 zjevil před Němečkem a parádním bekhendovým blafákem našel mezeru mezi jeho betony. O minutu a půl později červenobílá letka znovu navýšila vedení. Do střelecké listiny se při svém prvním startu v přípravě zapsal Tomáš Knotek, který z předbrankového prostoru nedal gólmanovi soupeře šanci.

V polovině devětačtyřicáté minuty ujel po levé straně hostující obraně Lukáš Žejdl a nádhernou dělovkou do horního růžku při vlastním oslabení zakulatil skóre. Několik desítek vteřin před koncem pak definitivně zpečetil vítězství Vojtěch Polák. Slavia tak vyhrála 6:0 a v přípravě zapsala šestou výhru.

Ohlasy trenérů
Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): „Pro nás to byl určitě přínosný zápas. Čeká nás ještě velmi rozdílný poslední soupeř. Potřebovali jsme vyzkoušet útok a kombinace v útočném pásmu. Relativně se nám to dařilo. Hodně šancí jsme neproměnili, ale hodně nám tam toho napadalo. Pro naše sebevědomí to byl určitě dobrý nápad.“
Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více