Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
13.9.2023

Nevydařený vstup do sezóny, Slavia doma nestačila na Litoměřice

1. kolo, středa 13.9.2023, Slavia - Litoměřice
Slavia
3:5
3:2, 0:1, 0:2
Litoměřice

Branky

Slavia

9. Slavíček, 14. Knotek (Průžek, Žejdl), 19. Kulda (Slavíček, Eliáš)

Litoměřice

5. Ton (Guman, Kuťák), 11. Kuťák (Guman), 37. Svoboda (Jícha, Tomek), 41. Černohorský (Svoboda, Kroupa), 50. Vopat (Hrabík, Vitouch)

Statistiky

Rozhodčí: Čáp, Šico – Belko, Kokrment
Vyloučení: 3:6
Využití: 1:0

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 25:42
Diváci: 845

Sestavy

Slavia

Málek – Eliáš, Hrdinka, Kajínek, Holý, Žovinec, Křepelka, Kremláček – Průžek, Žejdl, Kulda – Všetečka, Knotek, Brož – Strnad, Slavík, Slavíček – Závora, Polák, Simon.

Litoměřice

Pařík – Černohorský, Kroupa, Pavlák, Husák, Aubrecht, Tomek – Svoboda, Jícha, Sihvonen – Ton, Kuťák, Guman – Korkiakoski, Costa, Kordule – Vitouch, Hrabík, Vopat.

Slávisté do nové sezóny nevstoupili úspěšně. V prvním ligovém kole přivítali na svém ledě Litoměřice. V zápase dali v první třetině tři góly, ve zbytku hrací doby však střelecký úspěch nezapsali. Stadion se oproti tomu trefil v každém dějství a utkání opanoval s celkovým skóre 5:3.

V úvodních minutách prvního soutěžního utkání sezóny mohli diváci v Edenu sledovat mnoho nepřesností na obou stranách. V páté minutě však dokázal litoměřický Petr Ton projet mezi obránci a forhendovou kličkou překonal brankáře Málka – 0:1. Po dalších čtyřech minutách se prvního gólu v sezóně dočkali i sešívaní. Josef Slavíček, který ještě v loňském ročníku oblékal dres Stadionu, využil chyby v rozehrávce soupeře a vyrovnal stav zápasu.

V polovině první třetiny si hosté vzali vedení zpět. Filip Kuťák si najel před Málka a střelou z první dokázal dostat kotouč za gólmana Pražanů. Krátce po obdržení druhé branky šli sešívaní poprvé do čtyřech. Litoměřice přesilovou hru nedokázaly využít a několik momentů po jejím skončení se naopak sami provinili proti pravidlům.

Slávisté nabídnutou možností nepohrdli. Početní výhodu červenobílých ukončil už po osmi vteřinách úspěšnou dorážkou kapitán týmu Tomáš Knotek – 2:2. Do konce prvního dějství pak domácí přidali ještě jednu branku. Přibližně minutu před sirénou nastavil do prudkého nahození svou hůl Edgars Kulda, který tak dostal sešívané poprvé do vedení.

Začátek druhého dějství přinesl hru ze strany na stranu. Větší aktivitou se však prezentovali hostující hokejisté, kteří se tlačili za vyrovnáním. Defenziva Pražanů si ovšem se všemi pokusy soupeře dokázala poradit. Nejblíže brance byly Litoměřice po půlhodině hry, kdy se Svoboda snažil rychle obtočit kolem Málkovy branky, slávisty ale od inkasování zachránil svým zákrokem obránce Hrdinka.

Červenobílí posléze mohli navýšit vedení ve dvou přesilových hrách po sobě. Největší šanci k tomu měl Brož, který však trefil pouze boční síť. Ve druhé početní výhodě si ale slávisté neuhlídali únik Přemysla Svobody, jenž si v souboji muže proti muži poradil s Málkem a srovnal skóre na 3:3. Více se už v této dvacetiminutovce nestalo a do kabin tak šli hráči za nerozhodného stavu.

Vstup do třetí třetiny se sešívaným vůbec nevydařil. Už po devatenácti vteřinách z pravé strany přesně pod horní tyč zamířil hostující Jakub Černohorský a dostal tak Litoměřické do jednogólového vedení.

Následně slávisté přečkali oslabení. Deset minut před koncem zápasu ale Stadion navýšil svůj náskok již na dvě branky. Jan Vopat si nikým nehlídaný počkal mezi kruhy a z první se trefil k levé tyči Málkovy svatyně.

Červenobílí se ještě ke konci hrací doby snažili vývoj zápasu zlomit, nepomohla jim však ani další přesilová hra. V prvním utkání sezóny tak na svém ledě nestačili na Litoměřice a zapsali porážku 3:5.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): První třetinu jsme zvládli ještě celkem slušně. Od druhého dějství jsme ale jednoznačně tahali za kratší konec a Litoměřice naprosto zaslouženě vyhrály. Můžete hrát hokej, ale ve chvíli, kdy prohrajete devadesát procent osobních soubojů, tak těžko můžete pomýšlet na úspěch. Soupeř více chtěl, byl důraznější, a proto zaslouženě vyhrál.

František Ptáček (HC Stadion Litoměřice): Konečně skončilo přípravné období a přišel první zápas, na který jsme se těšili. Ačkoli jsme vedli, nevstoupili jsme do něj nejlépe. Hra nebyla úplně podle našich představ, ale v průběhu zápasu jsme to zjednodušili, z toho jsme dali góly a nakonec i vyhráli.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více