Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.1.2024

Slavia neudržela vedení, Dukla rozhodla ve třetí třetině

34. kolo, středa 3.1.2024, Jihlava - Slavia
Jihlava
5:3
0:2, 1:0, 4:1
Slavia

Branky

Jihlava

29. Cachnín (Dundáček, Havránek), 42. Jelínek (Havránek, Harkabus), 43. Cachnín (Koštoval, Pořízek), 56. Jelínek (Harkabus), 58. Havránek (Jelínek)

Slavia

11. Beran (Holý, Guman), 13. Knotek (Guman, Beran), 60. Kremláček (Žovinec, Průžek)

Statistiky

Rozhodčí: Zavřel, Svoboda – Kotlík, Polák
Vyloučení: 5:7
Využití: 1:2

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 24:28
Diváci: 611

Sestavy

Jihlava

A. Beran – Bilčík, Strejček, Dundáček, Kolář, Mareš, Ozols, Koštoval – Čachotský, Pořízek, Cachnín – Harkabus, Havránek, Jelínek – Štefančík, Kupriianov, Burkov – Krajc, Bartoš, V. Brož.

Slavia

Volevecký – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Hrdinka, Kajínek – M. Beran, Kulda, Guman – Půček, Knotek, Průžek – Havrda, Slavík, J. Brož – Všetečka, Polák, Strnad.

Hokejisté Slavie nedokázali navázat na dvě předchozí vítězství a v prvním zápase nového roku prohráli. Na ledě Dukly Jihlava sice po dvou třetinách vedli, dva rychlé góly domácích na začátku třetí třetiny ale způsobily obrat skóre. Vedení už nepustili a utkání ovládli poměrem 5:3.

Oba týmy se rozehrávaly pozvolna. První větší příležitost si vytvořili sešívaní, když v páté minutě zavřeli soupeře v jeho obranném pásmu, gólman si ale se střelou poradil. Ten byl hlavní postavou i následující situace, Strnad si na zákrok na něj vysloužil dvouminutový trest.

Domácí svou početní převahu nevyužili, dva góly během necelých dvou minut během přesilovek naopak nasázeli slávisté. Matěj Beran nejprve v 11. minutě tečoval Holého střelu od modré, Tomáš Knotek pak po ukázkovém rozebrání jihlavské obrany zamířil v další početní výhodě o dvě minuty později přesně z pravé strany kluziště.

Vstřelené branky Pražanům očividně přidaly rychlost do nohou a ti pokračovali ve svém tlaku. Museli však přežít i jeden nebezpečný moment. Po chybě Voleveckého při zpracování se puk dostal k Pořízkovi, nedokázal ho však umístit do branky. Do šaten se tak odcházelo za stavu 2:0 pro Pražany.

Slavia držela vedení dvě třetiny, v poslední úřadovala Jihlava

Slavia v aktivitě pokračovala hned od prvních vteřin druhé třetiny, přesto prvních devět minut nenabídlo zajímavější šance ani na jedné ze stran. Rozpohybovat hru poté chtěl domácí Čachotský, třemi rychlými kroky se přiblížil k Voleveckému, mířil ale nad tři tyče. Dukla nakonec skórovala, když přesilovku ve 29. minutě bleskově využil Richard Cachnín, když za Voleveckého záda dorazil vyraženou střelu od modré.

Jihlavští převzali na ledě iniciativu a vynutili si další početní výhodu, tentokrát se v ní ale skóre neměnilo. Závěr druhé dvacetiminutovky ozdobila řada šancí, zákroky brankářů ale změnu skóre nedovolily. Slávisté mohli litovat třeba šance Havrdy, který se s kotoučem ocitl úplně volný před jihlavským Beranem. I tak odcházeli sešívaní do šaten znovu s náskokem, i když byl o gól menší.

Na obrat potřebovala Dukla dvě a tři čtvrtě minuty ze třetí třetiny. Šimon Jelínek dostal díky obloučku přes celé hřiště puk přímo do jízdy, na útočné modré ho dokázal zpracovat a přesně umístit za záda Voleveckého. Ten během další situace o 72 vteřin později nedokázal udržet kotouč ve své lapačce, čehož svou druhou brankou v zápase využil Richard Cachnín.

Pražský celek si vzal oddechový čas, po kterém se začal tlačit více do brány. Výsledkem byla pouze bitka, za kterou dostali Mareš s Gumanem pětiminutové tresty. Sešívaní se snažili dorovnat, ani jeden jejich pokus však neskončil úspěchem.

To ovšem neplatilo o domácích, jejich čtvrtý gól přidal necelých pět minut před koncem Šimon Jelínek. Svěřenci trenéra Tottera to zkoušeli s odkrytou brankou, tím ale jen přispěli k dalšímu gólu, tentokrát z hole Tomáše Havránka. Na konečné skóre 3:5 upravil umístěním odražené střely mezi tři tyče Vladimír Kremláček, na rozdělení bodů to už ale nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Odehráli jsme dobrou první třetinu, kde jsme byli lepší než domácí. Měli jsme dobrý pohyb a mohli jsme z ní vytěžit více gólů, bohužel ve hře 5 na 5 se nedokážeme prosadit. Ve druhé třetině už jsme hráli daleko od sebe a ztráceli jsme kotouče, udělali jsme řadu špatných rozhodnutí. Po dvou třetinách jsme vedli 2:1, pak ale ve smolný moment přišla zlomená hokejka a bylo to 2:2, Šimon Jelínek tyhle situace umí. Potom si vybral slabší chvilku náš gólman. Bohužel to tak máme celou sezonu. Já sice nejsem na Slavii od začátku, ale je to hrozně frustrující. Neproměňování šancí a výkony brankářů lámou Slavii na příčky, kde aktuálně jsme. Říkali jsme po zápase hráčům, že jsou jen dvě možnosti. Buď z toho utečou, nebo zabojují. Věřím, že kromě několika jedinců, kteří už jsou mimo organizaci, budou všichni bojovat.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Během první třetiny, kdy jsme dostali první gól, na nás padla deka. Vůbec jsme nebyli schopní si přihrát. Slavia byla lepší v soubojích i bruslení, my jsme se vůbec nemohli dostat z obranného pásma. I když jsme během druhé třetiny využili přesilovku, tak podle mě Slavia byla pořád o kousek lepší. Pak jsme se rozhodli stáhnout hru na tři lajny. I když to nemělo vliv na první dva góly ve třetí třetině, které padly rychle po sobě, ale naše hra se rapidně zlepšila a dokázali jsme dotáhnout obrat do konce. Slavia měla stále spoustu dalších šancí, ve kterých nás podržel gólman, díky němu jsme měli po dvou třetinách ještě vůbec o co hrát. Za třetí třetinu musíme dát klukům kredit, jsme rádi za to, jak jsme ji odehráli.

Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více