Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.1.2024

Vítězná série je u konce, Slavia nestačila na Přerov

42. kolo, středa 24.1.2024, Přerov - Slavia
Přerov
4:1
1:0, 1:0, 2:1
Slavia

Branky

Přerov

9. Mácha (Chroboček), 31. Březina (Nemec, Zeleňák), 59. Lednický (Mácha), 60. Chludil (Hejcman, Pospíšil)

Slavia

59. Beran (Knotek, Holý)

Statistiky

Rozhodčí: Pilný, Šudoma – Hájková, Maštalíř
Vyloučení: 1:4
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 22:28
Diváci: 821

Sestavy

Přerov

Postava – Zeleňák, Kudělka, Chroboček, Talafa, Krisl, Cubo, Adámek – Mácha, Pechanec, Lednický – Chludil, Hejcman, Pospíšil – Ministr, Pšurný, Indrák – Březina, Nemec, Dobša.

Slavia

Volevecký – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Kremláček, Stejskal – Beran, Polák, Guman – Průžek, Knotek, Brož – Všetečka, Slavík, Kulda – Strnad, Havrda, Slavíček.

Čtyřzápasová série vítězství je u konce. Slávisté ve 42. kole Chance ligy nestačili na Přerov, kterému podlehli na jeho půdě 1:4. Sešívaná letka takřka celý duel dotahovala dvoubrankové manko, v závěru ale po Beranově gólu vykřesala naději. Zubři se však ještě dvakrát trefili a definitivně si výhru pojistili.

Slávisté už od začátku hýřili aktivitou a na konci 2. minuty se se objevili v první šanci. K odraženému puku se dostal v dobré pozici Kajínek, v rozhodujícím momentu ale promáchl.

Po sérii dalších příležitostí sešívaných to v čase 08:50 naopak byli Zubři, kdo otevřel skóre. Chroboček vyslal od pravého mantinelu tvrdý projektil, který Volevecký pouze vyrazil před sebe. V následné skrumáži se nejlépe zorientoval Joshua James Mácha a ranou z předbrankového prostoru zacílil za brankovou čáru.

O chvíli později to mohlo být už 2:0 pro Přerov. Svěřenci trenéra Tottera totiž chybovali v rozehrávce, což mohl využít Hejcman, který v samostatném úniku vyrazil na zteč červenobílé svatyni. Tváří v tvář Voleveckému však neuspěl.

V závěru úvodní třetiny dvakrát zahrozili Pražané. Nejprve chtěl zužitkovat zaváhání přerovské obrany Kremláček, Talafa ale jeho dělovku zblokoval. Následně neuspěl ani Matěj Beran. Ten sice zamířil do odkryté klece, takřka jistý gól mu ale sebral výborným obranným zákrokem Pšurný.

Kontaktní gól a odpověď Přerova

Když běžela na časomíře 31. minuta, odskočili Přerovští na rozdíl dvou branek. Nemec nahrál z pravé strany přímo před branku Davidu Březinovi, který se i díky odrazu od brusle dostal ke kotouči a ranou z ostrého úhlu překonal Voleveckého.

Slávisté si v závěru vytvořili slušný tlak, dlouho z něj však nedokázali vytěžit kontaktní trefu. Na dostřel jediného gólu se dostali až v čase 58:26, kdy se ranou od modré prosadil Matěj Beran.

Zubři ale rychle kontrovali. Sešívaní to zkoušeli v šesti bez brankáře a přesně minutu před sirénou potřetí inkasovali. Do statistik se brankou do prázdné klece zapsal Vojtěch Lednický.

Vítězství domácího celku ještě v samotném závěru zpečetil Lukáš Chludil, a Slavia se tak vrací z Moravy bez bodů.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Byl to urputný zápas. Domácí hrají fyzicky a sehráli teď dva zápasy s nulou. Bylo to hodně o prvním gólu. Ten tým pak zintenzivní bránění a bohužel jsme první inkasovali my. Dneska jsme nebyli tak živí, byli jsme slabí, nevyhrávali souboje a měli takovou plonkovou převahu. Domácí zaslouženě vyhráli, sice jsme to ještě zdramatizovali, ale prostě jsme nebyli tak silní. Teď se připravíme na sobotu.

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Potkaly se dva týmy s velmi dobrou aktuální formou. Jsme rádi, že jsme to my, kdo tu formu udržel dál a protáhl sérii. Také jsme rádi, že jsme doma opět zvítězili. Nerodilo se to samozřejmě lehce, Slavia má dobrý kádr a prezentuje se i dobrým hokejem. Jsem velmi pyšný na tým, jak začal fungovat a bojovat. Do hry už jsme zakomponovali strašně moc věcí. Zatím převažuje obranná část, ale tak to prostě je. Každé vítězství se počítá.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více