Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.2.2024

Těsná prohra, Zlín stvrdil výhru krátce před koncem

46. kolo, pondělí 12.2.2024, Zlín - Slavia
Zlín
2:0
1:0, 0:0, 1:0
Slavia

Branky

Zlín

6. Holík (Novák, Warg), 56. Lang (Talafa, Husa)

Slavia

Statistiky

Rozhodčí: Obadal, Maršálek – Hanzlík, Tvrdý
Vyloučení: 2:1
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:25
Diváci: 1739

Sestavy

Zlín

Huf – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Husa, Talafa – Sedláček, Süss, Köhler – Novák, Holík, Paukku – Lang, Werbik, Salmio – Kindl, Gago, Sedlák.

Slavia

Volevecký – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Křepelka, Stejskal – Beran, Kulda, Malínek – Průžek, Knotek, Šmerha – Všetečka, Slavík, Brož – Havrda, Polák, Strnad.

Po reprezentační pauze se Slavia představila na ledě Zlína, do závěrečné fáze Chance ligy ale vítězně nevstoupila. Berani dlouho drželi jednobrankové vedení, které se sešívaní zejména ve třetí třetině snažili zvrátit. V závěru však dostali druhý gól a do Prahy se vrací bez bodů.

Přestože první minuty patřily Zlínským, Slavia se postupně dostávala do zápasu. Jenže „odměnou“ za sérii tří příležitostí jí byl puk v její bráně. K od brankáře odraženému puku se dostal Petr Holík a pět minut po začátku otevřel skóre.

V dalším průběhu úvodní třetiny stálo při hostech i hodně štěstí, když se kotouč nejprve ocitl v brankovišti přímo před odkrytou částí branky, podruhé přeběhl pod bruslemi nic netušícího Voleveckého. Ale Pražané se nenechali zahanbit, tlačili se do předbrankového prostoru, spoustu práce měl Huf s ranou Žovince, ale ani ta před odchodem do kabin nevedla ke srovnání stavu.

Přestože červenobílí vstoupili do druhé části o poznání živěji než do té předcházející, první střelu si připsal Salmio, když se nečekaně zjevil před Voleveckým. Kulda na druhé straně prověřil Hufa, čímž dostal puk do útočného pásma a slávistům se zde povedlo soupeře zavřít. Tlaku se ale Zlín i díky obětavosti Paukka ubránil.

Slavia se nevzdala, poslední slovo ale měli domácí

Po pomalejší pasáži plné nepřesných přihrávek měl na hokejce vyrovnání Slavík, přihrávku od Brože ale poslal nad horní tyč. Na druhé straně „tutovku“ promarnil Novák, když ani na podruhé nedokázal dorazit puk za Voleveckého záda. Sešívaní tedy odcházeli z druhé třetiny stále s jednobrankovou ztrátou.

Hosté měli posledních dvacet minut dotáhnout hubený náskok Beranů, proto se hned od úvodních vteřin drželi v útočném pásmu, nejvýraznější šancí ale byl neúspěšný samostatný únik domácího Kindla. Ve 46. minutě přišlo i první vyloučení, ovšem ne přesilovka, protože za hrubost byli na trestnou posláni hráči obou týmů.

Slavia dotírala dál, Strnad se natlačil až před Hufa, ten ale stále držel naději Zlína na zisk tří bodů. Čtyři a půl minuty před závěrečným hvizdem ji ještě zvýšil Martin Lang, když dostal přes polovinu hřiště přihrávku na pravou stranu a zamířil přesně do levého horního růžku.

A přestože to sešívaní celé čtyři minuty zkoušeli s hrou bez brankáře a poté i v přesilovce, tak už neskórovali. V největší příležitosti před prázdnou brankou netrefil kotouč Beran. Tři body tak po prohře 0:2 zůstaly ve Zlíně.

Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více