Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.2.2024

Zachráněni! Slávisté odváží z Frýdku potřebné tři body

50. kolo, sobota 24.2.2024, Frýdek-Místek - Slavia
Frýdek-Místek
2:3
1:1, 1:1, 0:1
Slavia

Branky

Frýdek-Místek

7. Macháček (Ramik, Homola), 36. Doktor (Svačina, Haman)

Slavia

1. Beran (Kulda), 30. Všetečka (Slavík, Slavíček), 43. Guman (Beran, Průžek)

Statistiky

Rozhodčí: Zavřel, Horák – Rakušan, Blažek

Střely na branku: 31:26
Diváci: 1249

Sestavy

Frýdek-Místek

Mokry – Šenkeřík, Haman, Výtisk, Kowalczyk, Urbanec, Homola, Hrachovský – Doktor, Walega, Svačina – Veselý, Marosz, Martynek – Hotěk, Haas, Cedzo – Krajc, Macháček, Ramik.

Slavia

Hölsä – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Křepelka, Kremláček – Beran, Kulda, Guman – Průžek, Kucharčík, Brož – Všetečka, Slavík, Slavíček – Havrda, Polák, Půček.

Důležité body pro záchranu i do bojů o předkolo. Taková byla odměna pro vítěze sobotního duelu mezi Slavií a Frýdkem-Místkem. Sešívaní se dvakrát dostali do vedení, domácí ale skóre vždy srovnali. Rozhodla tak třetí třetina, v níž Pražané využili přesilovku a díky tříbodové výhře uhájili Chance ligu i na příští sezónu.

Diváci se nestačili ani rozkoukat, když třicet devět sekund po začátku Matěj Beran skóroval, puk umístil nad lapačku. Slávisté se ale nehodlali spokojit s pouze jednou brankou, neustále prověřovali gólmana a málokdy dovolili domácím opustit obranné pásmo. Až po šesti minutách hry začali hrozit i frýdečtí a z první větší šance vyrovnali. Štěpánek Macháček se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru sešívaných po nahození od modré.

Poté nabral zápas vysoké obrátky, kotouč se přeléval z jedné strany na druhou a hala viděla spoustu šancí, ovšem neúspěšných. Posledních pět minut měli navrch rysi, jejich největší příležitostí byl samostatný únik Cedza, kterému ale vlastním tělem zabránil Kremláček. Na přestávku se tak odcházelo za vyrovnaného stavu.

Slavia šla znovu do vedení, opět ale přišlo srovnání

Frýdečtí pokračovali v útočení, ovšem nejvíc práce měl ze začátku druhé třetiny jejich brankář Mokry, když se před ním znenadání objevili dva sešívaní. Slavíček ale mohl jenom zakroutit hlavou, když minul poloodkrytou klec. Pak na chvíli zavřeli domácí soupeře v obranném pásmu, ale ani jim se nepovedlo jít do vedení. Úspěch nakonec slavila těsně před polovinou hrací doby Slavia. Slavíček zastavil na modré puk, poslal ho Slavíkovi a ten zase lépe postavenému Robinu Všetečkovi, ke kterému se už Mokry v bráně nestihl vrátit.

Červenobílé to nakoplo, a tlak jim přinesl první přesilovku zápasu. Příliš se nepovedla, naopak čelili i samostatnému úniku Ramika, ale jen vykopl Hölsämu lapačku. Takové štěstí neměli těsně po skončení početní výhody. Domácí se opět vydali na nájezd ke slávistické brance, Jakub Doktor přihrál Hamanovi, jehož střela se ideálně odrazila zpět k Doktorovi a ani Hölsäho medvědí skok s ní nic nezmohl. Rozhodnout tak musela poslední dvacetiminutovka.

Slavia rozhodla v přesilovce, ustála i závěrečný tlak

Poslední třetina začala opět frýdeckým dvouminutovým trestem, a pět vteřin před koncem hosté svou početní převahu využili. Beran poslal z vrcholku kruhu přihrávku na Tomáše Gumana, který odkrytou branku neminul.

Jestli do té doby mělo utkání spád, nyní nabralo ještě na větších obrátkách, zejména co se týče potyček. Nejdříve došlo k jedné na modré čáře a hrozilo, že po Slavíkově zákroku se sešívaní budou muset o výsledek strachovat hrou v oslabení, nakonec se ale vylučovalo na obou stranách. Pak z přemíry snahy opět faulovali frýdečtí, zabránili ale navýšení náskoku Slavie. Jen co jedna přesilovka skončila, druhá začala, tentokrát ve prospěch domácích. Sešívaní ji přečkali bez úhony, i když měli namále, Doktor ale netrefil prázdnou bránu.

Oba týmy se v dalších minutách snažily tak úporně, že to nejvíce odnášeli brankáři. Nejdříve Marosz povalil Hölsëho, pak na zádech skončil i Mokry. Kýžený výsledek, tedy gól, ani jedna akce nepřinesla, a tak rysi sáhli po hře bez brankáře. Největší šancí však byla tyčka slávistického Brože, a tak utkání mezi těmito týmy skončilo počtvrté v této sezóně výsledkem 3:2 a Slavii najisto uvidíme i v dalším ročníku Chance ligy.

Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více