Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.10.2023

Dorost po napínavém průběhu porazil Kladno

13. kolo, čtvrtek 19.10.2023, Slavia - Kladno
Slavia
3:2
2:0, 1:2, 0:0
Kladno

Branky

Slavia

5. Matějovský (Kucharčík), 15. Holejšovský (Hörnig, Tichý), 34. Matějovský (Pšenička, Skyba)

Kladno

31. Polášek (Beran, Novák), 33. Rambousek (Borkovec, Novák)

Statistiky

Rozhodčí: Bejček – Beneš, Herles
Vyloučení: 4:5
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 27:22
Diváci: 71

Sestavy

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Oh, Labuzík, Marek, Pšenička – Matějovský, Šámal, Huk, Hörnig, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Tichý.

Kladno

Šrámek – Borkovec, Dörfl, Štefík, Müller, Hausner, Háž, Krása – Novák, Pěch, Klempíř, Burger, Pytlík, Polášek, Kulich, Rambousek, Valuš, Beran.

Dorostenci Slavie se ve čtvrtek představili v Edenu proti Kladnu. Po první třetině vedli 2:0, Rytíři ale během necelých dvou minut druhé třetiny dokázali srovnat. Sešívaní však po 42 sekundách znovu odskočili a vedení 3:2 nakonec uhájili.

Slavia vstoupila do utkání aktivně a hned ve 2. minutě se mohla dostat do vedení, jenže Švancar v mezikruží promáchl. V 5. minutě už ale domácí vedli. Kucharčík nahrál od levého mantinelu Arturovi Matějovskému a domácí kapitán skóroval střelou z mezikruží nad beton Šrámka. V 7. minutě znovu hrozil Šámal. Po nahrávce k pravé tyči ale nedokázal trefit odkrytý prostor a poslal puk vedle brány.

Kladno si během první třetiny vytvořilo pouze jednu velkou šanci. Ve 12. minutě lízla Beranova rána břevno, i díky brankáři Slavie Höhligovi, který škrtl puk hřbetem lapačky. Další šanci měl ve 14. minutě Švancar, ale jeho pokus z levého kruhu vyrazil Šrámek spodkem lapačky. V 15. minutě Pražané náskok zvýšili. Hörnig našel v mezikruží dobře postaveného Josefa Holejšovského, jenž zamířil přesně do odkryté brány.

Kladno neproměnilo trestné střílení, pak srovnalo

Po 25 sekundách druhé části už mířil jeden z kladenských hráčů do odkryté brány, ale Höhlig rychle natáhl svůj beton k pravé tyči a nepustil kotouč do branky. Ve 27. minutě se Matějovský protáhl kolem levého mantinelu, a pak našel křižnou přihravkou na pravé straně Šámala, jenž mířil do odkryté brány, ale Šrámek předvedl fantastický zákrok, když na poslední chvíli zakročil svou lapačkou.

V následném protiútoku pak domácí Huk zahákoval jednoho z hostujících hráčů a rozhodčí nařídil trestné střílení. K němu se rozjel kapitán Kladna Pytlík, ale jeho zakončení skončilo jenom na pravém betonu Höhliga.

Hosté se poprvé prosadili ve 31. minutě. Beran našel zpoza branky Ondřeje Poláška, jenž střelou z vrcholku pravého kruhu překonal Höhliga. Střela se ještě otřela o tyčku a zapadla do levého horního rohu domácí branky. V čase 32:20 pak bylo srovnáno. Při přesilovce zakončil kombinaci střelou Borkovec. Höhlig jeho pokus vyrazil pouze před sebe, kde hlídkoval Matěj Rambousek, jenž doklepl puk do odkryté brány.

Jenže nerozhodný stav trval jen 42 sekund. Kapitán Slavie Artur Matějovský využil kladenské ztráty puku a svou akci zakončil střelou švihem z vrcholku pravého kruhu, na níž Šrámek nedokázal reagovat. Slávisté drželi po 40 minutách těsné vedení 3:2.

Ve třetí třetině přišla výraznější šance až v 56. minutě. Kulich při vlastním oslabení trefil tyčku slávistické branky. 80 vteřin před koncem zápasu pak mohl Eden vidět krásný gól. Šámal nabral za brankou puk na čepel a po vzoru Mikaela Granlunda z MS 2011 chtěl skórovat, ale Šrámek dal k tyči své rameno a nepustil kotouč do brány. Slavia tak zvládla utkání a zvítězila 3:2. K dalšímu utkání nastoupí už v sobotu na ledě Litvínova.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Čekali jsme ne těžký zápas, ale věděli jsme, že Kladno bude bojovat, že musíme udržet dobrý hokej na naší straně. Bohužel kluci k tomu přistoupili tak, jak k tomu přistoupili, takže si myslím, že jediné, co je z naší strany dobré a k čemu si můžeme gratulovat, jsou tři body. Za výkon určitě ne, protože s tímhle výkonem bychom asi o víkendu těžce pohořeli. Čeká nás Litvínov a Plzeň, což jsou dva těžcí soupeři. Vypadá to, že Kladno je relativně nejslabší z té skupiny, ale věděli jsme, že budou bojovat, což potvrdili a my jsme k tomu nepřistoupili dobře.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více