Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
4.11.2023

Druhá výhra ve dvou dnech. Junioři v Edenu porazili Porubu

14. kolo, sobota 4.11.2023, Slavia - Poruba
Slavia
3:1
1:0, 1:0, 1:1
Poruba

Branky

Slavia

7. R. Štípek (Hubinka), 34. Křivánek (V. Štípek, Krums), 57. Šámal (Kříženecký, Jokl)

Poruba

52. Graněčný (Rigo, Janeček)

Statistiky

Rozhodčí: Mareš – Serbus, Černohlávek
Vyloučení: 6:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Diváci: 39

Sestavy

Slavia

Tesař – Brotánek, Jokl, Klíma, Křivánek, Hron, Kubata, Hubinka, Kříženecký, Málek – Šámal, Sander, Janoušek, V. Štípek, Vosmík, Skalský, Krums, R. Štípek, Hasman, Vlach.

Poruba

Drabčík – Bodnar, Janeček, Činčala, Kosina, Telnov, Karal, Shevchuk – Platzek, Martiňák, Khromyshyn, Dobša, Šrubař, Hansel, Skřipčák, Graněčný, Rigo, Veselý, Koida.

Slávističtí junioři se podruhé během dvou dnů představili v Edenu a znovu zvítězili. Oproti včerejšku ale v sobotu brali tři body za výhru 3:1 proti Porubě. Góly si rozmělnili do každé třetiny.

Hned po 66 sekundách dostala Slavia možnost přesilové hry a celé dvě minuty strávila v útočném pásmu, ale k žádné trefě to nevedlo. Pražané se nakonec přece jen v první části dočkali. V 7. minutě našel Hubinka přihrávkou od pravého mantinelu Richarda Štípka, který byl volný před bránou a uklidil kotouč za záda Drabčíka. Poslední velká šance první třetiny přišla ve 13. minutě, kterou měl domácí Viktor Štípek, proti jehož ráně z mezikruží skvěle zasáhl Drabčík.

Hned po 18 sekundách druhé části přišla šance sešívaných. Štípek našel zpoza brány před brankou stojícího Vosmíka, ale jeho ránu dobrým zákrokem zlikvidoval Drabčík. Ve 23. minutě mohla výrazněji zahrozit Poruba, jenže Dobša před bránou nedosáhl na přihrávku od Martiňáka.

Krátce po skončení přesilovky ve 28. minutě zůstal sám před bránou úplně volný Krums, ale svou střelou ji těsně minul. V další šanci pak ve 30. minutě nastřelil Hron levou tyč Drabčíkovy brány. Ve 34. minutě už ale zvýšili domácí vedení. Viktor Štípek našel křižnou přihravkou Miroslava Křivánka, který nabízenou možností nepohrdl a trefil odkrytou část branky.

Slavia ubránila dlouhé oslabení a rozhodla

Ve 42. minutě si domácí trochu zkomplikovali vývoj duelu, protože obránce Brotánek dostal trest na pět minut plus do konce utkání za vražení na hrazení. Poruba ale tuhle dlouhou přesilovku nevyužila, a navíc v jejím průběhu faulovala, takže se dvě minuty hrálo ve čtyřech. Poruba ještě zápas zdramatizovala, když se jí podařilo snížit v 52. minutě.

Před Tesařem se vytvořila skrumáž, ve které pálil Rigo. Tesař pokus vyrazil, a následně se snažil po puku natáhnout tygřím skokem, ale mezitím do puku plácl Vojtěch Graněčný a s notnou dávkou štěstí protlačil puk za brankovou čarou.

V 57. minutě ovšem Slavia definitivně rozhodla o své výhře. Poruba udělala chybu ve středním pásmu, čehož využil Kříženecký, jenž následně posunul puk Viktoru Šámalovi, který se po pěkné akci dostal až ke střele, která skončila v síti.

Slavia zvládla druhý zápas ve dvou dnech a bere další tři body. Další duel přijde na řadu po reprezentační pauze, kdy se svěřenci trenéra Jenáčka představí na státní svátek 17. listopadu v Šumperku.

Ohlasy trenérů
Luboš Jenáček (HC Slavia Praha): Včera s Havířovem jsme odehráli lepší utkání, paradoxně jsme brali jenom dva body, kdy nás vychytával brankář soupeře. Dneska jsme si mysleli, že dáme více gólů a že budeme více efektivní, ale bohužel na začátku jsme spoustu věcí podceňovali a kluci jako by cítili, že to mají pod kontrolou, což v hokeji málokdy je, že člověk to má a může se to všechno rychle zvrtnout. Bylo to trápení celý zápas a nedali jsme z toho na začátku góly. Soupeř byl urputný, bojoval a chtěl taky bodovat, včera dostal devět gólů v Třemošné, takže měl motivaci a my jsme nehráli tak dobře, jako včera a trápili jsme se, ale jsme rádi za tři body a věříme, že na to navážeme po přestávce, potrénujeme a věřím, že se budeme zlepšovat. Bylo důležité, že jsme to oslabení nehráli pět minut v kuse, protože Kříža tam vybojoval faul, takže z těch pěti minut byly nakonec jenom tři. Oslabení jsme odehráli dobře, věděli jsme, jak soupeř přesilovky hraje, takže jsme to zvládli díky obětavosti a blokovali jsme střely. Za to musím kluky pochválit, stejně jako za to, že jsme soupeře kromě toho jednoho gólu, nepustili do žádných šancí, a pak jsme přidali třetí gól po krásné akci Šámiho. Pak už jsme si to pohlídali.

Tomáš Potěšil (HC RT Torax Poruba 2011): My jsme do utkání vstoupili stejně špatně, jako jsme dohráli včerejší zápas. První třetina byla z naší hodně špatná, ne-li katastrofální. Do druhé třetiny jsme klukům trošku vyčinili a zlepšila se alespoň agresivita, nasazení a pohyb. Myslím si, že zlom nastal v přesilovce 5 na 4, kterou jsme měli pět minut a v podstatě jsme z toho nedokázali nic vytěžit, navíc jsme tam udělali ještě útočný faul. V poslední třetině jsme do toho dali náboj, dali jsme na 2:1 a měli jsme nějaké šance a trochu jsme zase zvýšili aktivitu a agresivitu i pohyb a tlak do brány, ale po hrubé individuální chybě ve středním pásmu jsme dostali tři minuty před koncem třetí gól, který to rozhodl. Slavia byla hokejovější a myslím si, že i lepší po té hokejové stránce. Gratuluji soupeři k vítězství.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více