Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.2.2024

Slavii zradila koncovka, z výhry se radují Pardubice B

45. kolo, sobota 3.2.2024, Slavia - Pardubice B
Slavia
1:4
0:2, 1:1, 0:1
Pardubice B

Branky

Slavia

25. Brož (Strnad, Klikorka)

Pardubice B

8. Herčík (Žálčík, Rákos), 20. Zdráhal (Kaut, Kaplan), 31. Pochobradský (Zdráhal, Urban), 48. Kaplan (Urban, Kaštánek)

Statistiky

Rozhodčí: Barek, Hucl – Maštalíř, Roischel
Vyloučení: 6:7
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:19
Diváci: 1512

Sestavy

Slavia

Hölsä (31. Volevecký) – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Křepelka, Stejskal – Beran, Kulda, Brož – Průžek, Polák, Strnad – Všetečka, Slavík, Guman – Havrda, Kucharčík, Šmerha.

Pardubice B

Honzík – Zdráhal, Tvrdík, Chabada, Nedbal, Kaštánek, Hrádek – Rohlík, Kaut, Hrníčko – Urban, Mikyska, Pochobradský – Herčík, Rákos, Žálčík – Kaplan, Zeman, Rouha.

Slávistům to na domácí půdě tentokrát nevyšlo a ve 45. kole Chance ligy prohráli v Edenu s Pardubicemi B 1:4. Soupeř si už v první třetině vypracoval dvoubrankový náskok, sešívaní ale v prostřední periodě snížili na rozdíl jediné trefy. Žádný další gól už však navzdory řadě šancí nedali. To Východočeši se trefili ještě dvakrát a vezou z Prahy tři body.

Utkání dvou celků ze spodní částí tabulky zpočátku nabídlo vyrovnanou bitvu, které nechyběly ani šance. Pardubickou svatyni ohrozil na konci 3. minuty Šmerha, který pálil od levého mantinelu. Honzík ale jeho tvrdý projektil vyrazil. O chvíli později to zkoušel Havrda, ani on se svou prudkou střelou z dálky neuspěl.

I když byli slávisté v ofenzivě nadále hodně aktivní, úvodní gól zápasu oslavil soupeř. V čase 07:03 ztratil Beran kotouč na modré čáře a okamžitě se ho zmocnil Žálčík. Ten poslal výbornou přihrávku Danielu Herčíkovi, jenž ujel domácí obraně a bekhendovým blafákem překonal Hölsä.

Vyrovnání měl na holi v 17. minutě Guman, který po Všetečkově pobídce zacílil z mezikruží. Pardubický gólman ale jeho dobrý pokus zneškodnil. Slavia pak navíc šla do čtyř. Všetečka trefil Mikysku do obličeje a za krvavé zranění dostal trest dvě plus dvě minuty.

Sešívaní oslabení nezvládli a 22 vteřin před sirénou podruhé inkasovali. Přesilovku zužitkoval Jan Zdráhal, který vystřelil od modré a vymetl horní růžek domácí svatyně.

Ve 25. minutě se slávističtí fanoušci dočkali vyrovnání. Po Chabadově vyloučení dostali výhodu přesilové hru, kterou beze zbytku využili. Po Klikorkově nahození od modré se ve skrumáži před východočeskou brankou nejlépe zorientoval Jaroslav Brož a doklepl puk za Honzíkova záda.

Když běžela na časomíře 31. minuta, odskočili ale Pardubičtí opět na rozdíl dvou gólů. Zdráhal nahodil kotouč od modré, mezi kruhy ho přizvedl Michal Pochobradský a Hölsä potřetí kapituloval.

Po třech inkasovaných brankách navíc následně přepustil své místo ve slávistické kleci Tomáši Voleveckému. Svěřenci trenéra Tottera se v závěrečném dějství snažili umazat manko, pokaždé ale ztroskotali na Honzíkovi. Se svým pokusem neuspěli Strnad ani Křepelka, který to zkoušel bekhendem z levé strany.

V čase 47:30 Východočeši opět udělili Slavii lekci z produktivity a navýšili už na 4:1. Urban prosvištěl středem hřiště a nahrál pod sebe sjíždějícímu Robinu Kaplanovi. Ten nezaváhal a ranou z oblasti mezi kruhy propálil Voleveckého.

Domácí to v samotném závěru zkusili v šesti bez brankáře, ani tak už další branky nedosáhli a prohráli 1:4.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Důležitý byl první gól, protože začátek byl vyrovnaný. Pardubice vedoucí branka uklidnila. Druhý zásadní moment byl za stavu 1:2, kdy jsme hráli přesilovku. Měli jsme tam nějaké šance a kdybychom vyrovnali, tak jsme zápas zlomili na naši stranu. My jsme tentokrát nehráli tak u sebe, nebyli jsme důslední, prohrávali jsme souboje a nenašli puky v předbrankovém prostoru. V koncovce pět na pět nejsme schopní se prosadit a musíme najít ty špinavé góly. Nezvládáme zápasy s přímými konkurenty. Je dobře, že se Znojmem, s Frýdkem i s Kolínem hrajeme venku, protože se nám bude hrát líp. Domácí zápasy jsme nezvládli a musíme si ty body vzít tam. Tabulka je vyrovnaná, může nás posunout kamkoliv. Posledních sedm kol bude na krev a pro tu soutěž je to hodně zajímavé.

Jan Starý (HC Dynamo Pardubice B): Mně se to hodnotí pozitivně. Vyhráli jsme a máme tři body, které jsme potřebovali, protože teď se nám každý bod hodí. Všichni víme, o co hrajeme. Věděli jsme, že to bude těžké utkání a opravdu bylo. Ale s tím jsme počítali. Jsme rádi, že jsme to zvládli, protože minulý zápas proti Litoměřicím se nám vůbec nepovedl, hlavně co se týče obranné fáze. A to si myslím, že jsme tentokrát zlepšili a díky tomu jsme získali tři body.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více