Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.10.2023

Slavia na Porubu ani podruhé nestačila

17. kolo, sobota 28.10.2023, Slavia - Poruba
Slavia
1:3
1:1, 0:2, 0:0
Poruba

Branky

Slavia

9. Slavík (Slavíček)

Poruba

14. Šedivý (Tvrdoň, Klimíček), 25. Střondala (Tvrdoň, Klimíček), 39. Razgals (Christov, Voráček)

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš, Valenta – Malý, Štofa
Vyloučení: 7:4
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:30
Diváci: 811

Sestavy

Slavia

Málek – Žovinec, Křepelka, Hrdinka, Holý, Klikorka, Kajínek, Kremláček – Průžek, Kulda, Brož – Beran, Knotek, Guman – Všetečka, Slavík, Slavíček – Havrda, Půček, Strnad.

Poruba

Bláha – Doudera, Voráček, Klimíček, Lemcke, Adamec, Gutwald – Šoustal, Střondala, Tvrdoň – Christov, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Klímek – Šedivý, Krenželok, Mrázek.

V sedmnáctém kole Chance ligy přivítala Slavia lídra tabulky z Poruby. Ačkoliv sešívaní dali první branku, nedokázali vedení udržet a soupeři nakonec podlehli. Jedinou trefu Pražanů zaznamenal Marek Slavík, pro kterého to byl první gól v Chance lize.

Sešívaní byli blízko gólu už v čase 7:28, kdy se k příležitosti dostal dobře postavený Beran, nicméně ruce nad hlavy zvedali až o 42 vteřin později. Marek Slavík zužitkoval aktivitu Slavie přesnou střelou z pravého křídla a připsal si první gól sezóny i v dresu Slavie.

Po polovině první třetiny dostala Poruba šanci v podobě dvouminutové přesilové hry 5 na 3 a nakonec ji dokázala na poslední chvíli využít. Na začátku čtrnácté minuty nahrál Tvrdoň křižně na levou stranu Ondřeji Šedivému, ten trefil odkrytou branku Málka a bylo vyrovnáno.

Ve druhé části hry nenechali hosté na branku dlouho čekat, když se v čase 24:16 prosadil Vojtěch Střondala, který střílel osamoceně z mezikruží. Na jeho trefu hledal o chvíli později odpověď Brož při samostatném úniku, jenže bekhendovým blafákem na Bláhu nestačil. Stejný hráč stál ještě před několika pokusy, avšak ani jeden z nich neproměnil.

Snížení nepřinesla ani dlouhá přesilovka

Necelé dvě minuty před druhou přestávkou hosté vedení navýšili. Christov z dálky našel Frenkse Razgalse, který zakončoval k levé tyčce po samostatném úniku a zaznamenal tak třetí gól Poruby.

Před polovinou posledního dějství Slavia nevhodně vystřídala a málem znovu inkasovala. Tomáš Šoustal obešel Kremláčka a hledal mezeru mezi Málkovými betony, nicméně neúspěšně. V následujících minutách stáli před šancemi nejprve Kulda, jehož pokus Bláha pokryl, a za chvíli Křepelka, který nenápadným nahozením od modré čáry trefil jen tyč.

V čase 50:40 dostala Slavia čtyři minuty přesilové hry, jenže početní výhodu ve svůj prospěch nevyužila. Skóre už se tak neměnilo a sešívaní nakonec Porubě podlehli 1:3.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Já musím souhlasit, že první třetina z naší strany nebyla dobrá, přesto jsme se dostali do vedení 1:0, ale tři vyloučení, z toho dvě minuty 5 na 3. Soupeř je těžký a zkušený, trestá každou chybu. Samozřejmě vyrovnal. Druhá třetina byla lepší, ale měli jsme zbytečné ztráty v přístupu do útočného pásma. Říkali jsme si to, že soupeř je kvalitní a trestá tyto chyby. Dvě přečíslení, dva góly. Ve třetí třetině jsme ještě měli šanci dostat se do zápasu čtyřminutovou přesilovkou, bohužel za ty čtyři minuty byl gólman Poruby skoro bez práce. Nějaké střely tam byly, ale většina šla vedle brány. Jak říkám, tohle byla ještě šance jak se vrátit do zápasu, ale bohužel to nevyšlo.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Zápas se mi samozřejmě hodnotí dobře, protože jsme vyhráli. První třetinu jsme hráli, myslím si, výborně. Bohužel jsme dostali gól. Ve druhé třetině nás Slavie dostala pod tlak a byla aktivnější. Ve třetí třetině už to bylo z jedné i druhé strany pohlídané. Oni chtěli dát gól, my jsme se drželi a ten hokej už nebyl takový. Ale jak říkám, první třetina pro nás, druhá pro Slavii. Děkujeme.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 9.5.2024

Vzniklo Sdružení prvoligových klubů, Slavia má zastoupení v představenstvu

Sdružení prvoligových klubů ledního hokeje je v činnosti od začátku května a jeho cílem je sportovní, finanční i mediální rozvoj I. ligy ČR za vzájemné spolupráce všech prvoligových klubů a Českého ...

Číst více
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více