Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.9.2023

Slavia získala první výhru sezóny! Vynulovala béčko Pardubic

6. kolo, středa 27.9.2023, Pardubice B - Slavia
Pardubice B
0:2
0:1, 0:0, 0:1
Slavia

Branky

Pardubice B

Slavia

9. Všetečka (Helt), 49. Knotek (Křepelka, Kulda)

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Hucl – Juránek, Pěkný
Vyloučení: 8:7
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 27:32
Diváci: 353

Sestavy

Pardubice B

Honzík – Zdráhal, Kubíček, Kaštánek, Bukač, Voženílek, Koudelka, Tvrdík – Mikyska, Urban, Žálčík – Štetka, Pochobradský, Herčík – Kaplan, Kaut, Lichtag – Hrníčko, Zeman, Rouha.

Slavia

Volevecký – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Eliáš, Hrdinka – Všetečka, Žejdl, Brož – Průžek, Knotek, Kulda – Helt, Závora, Strnad – Havrda, Slavík, Simon.

Slávisté po pěti prohrách konečně zvítězili. Pardubické béčko porazili v Chrudimi 2:0. Nulu vychytal Tomáš Volevecký, o sešívané branky se postarali Robin Všetečka a Tomáš Knotek.

Tempo zápasu už od začátku udávala Slavia, díky čemuž se dostala do vedení ještě před uplynutím poloviny první třetiny. Po neúspěšných, ale nebezpečných střelách Průžka a Žejdla se v přesilovce k puku v čase 8:37 dostal Robin Všetečka a po předání od Helta ho u tyčky poslal za záda Davida Honzíka.

Domácí brankář se zapotil i při pokusu Dušana Žovince v kličce, akce však gólem neskončila. V devatenácté minutě mohlo být vyrovnáno, když do poloprázdné brány zakončoval Michal Pochobradský, ale Tomáš Volevecký pozorně natáhl beton k tyčce a jeho šanci zneškodnil.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se dostal Daniel Herčík po individuální akci do brány i s pukem, jenže byl pískán faul a branka tak nemohla být uznána. Navýšení měl na holi v devětadvacáté minutě Jiří Průžek, ale Honzík byl tentokrát úspěšnější, a to i při dorážce. Stejně šťastný byl i při příležitosti Lukáše Žejdla, který se dostal do přečíslení s Všetečkou. Prostřední dějství tak žádnou gólovou radost nepřineslo ani na jedné straně hřiště.

Volevecký vychytal první čisté konto v Chance lize

Slávisté v čase 47:53 chybovali a poslali tím Josefa Mikysku do šance, jenže ten těsně minul břevno. Ihned přišlo v platnost pravidlo nedáš – dostaneš, což ukázal Tomáš Knotek, který se objevil úplně volný před prázdnou klecí domácích, kde ho našel Průžek.

Do posledních čtyř minut zápasu vstoupily Pardubice bez gólmana. K nadějné šanci se dostal ještě Hrníček nebo Kaplan s Urbanem, kteří to zkoušeli, když Volevecký přišel o hůl, ale nestačili na něj. Nic nezměnila ani závěrečná početní výhoda Pardubic a Slavia tak poprvé v sezóně zvítězila.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více