Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.9.2023

Slavia s Porubou tlačila, do Prahy se ale vrací bez bodu

4. kolo, sobota 23.9.2023, Poruba - Slavia
Poruba
4:3
2:0, 2:2, 0:1
Slavia

Branky

Poruba

9. Doudera (Tvrdoň, Vachovec), 19. Klímek (Vachovec, Gutwald), 28. Vachovec (Klimíček, Gřeš), 33. Pohl (Šoustal, Střondala)

Slavia

11. Všetečka (Kulda, Eliáš), 34. Průžek (Kulda, Žovinec), 53. Brož (Knotek, Všetečka)

Statistiky

Rozhodčí: Zavřel, Šudoma – Mikšík, Maštalíř
Vyloučení: 6:7
Využití: 1:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 39:39
Diváci: 583

Sestavy

Poruba

Dolejš – Doudera, Sedlák, Klimíček, Lemcke, Pohl, Gutwald, Adamec – Šoustal, Střondala, Tvrdoň – Šedivý, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Klímek – Brodek, Christov.

Slavia

Málek – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Eliáš, Hrdinka, Stejskal – Všetečka, Knotek, Polák – Průžek, Kulda, Závora – Helt, Slavík, Brož – Simon, Havrda, Strnad.

Slavia v zápase s Porubou několikrát dotahovala, vyrovnat ale nedokázala. Po snížení v úvodu druhé třetiny Ostravané odskočili na rozdíl tří gólů, a přestože sešívaní dvěma brankami snížili, v závěrečném náporu už zápas do prodloužení neposlali.

V azylu Buly Arény v Kravařích začal v sobotu podvečer zápas Slavie a Poruby, která v prvních třech zápasech sezóny třikrát vyhrála. Ostravané na to chtěli navázat i zkraje utkání se sešívanými, Málek ale jejich první akci hned po buly zastavil. Ke slovu se naopak začali dostávat Pražané, povzbuzení zlepšeným výkonem z posledního domácího duelu s Přerovem, v němž vybojovali svůj první bod.

V úvodních minutách se hrálo z obou stran nahoru dolů – dvakrát se snažil zahrozit hostující Helt, za domácí zase Gřeš s Vachovcem. Rovnovážný počet hráčů na ledě se změnil v deváté minutě, kdy rozhodčí poslal na trestnou lavici za sekání Průžka a za potyčku Strnada se Šedivým. Přesilovku tak hrála Poruba a po 26 vteřinách ji využila. Marek Tvrdoň si sjel od modré a napřáhl k tvrdé střele, kterou Málek vyrazil přímo k Lukáši Douderovi, jenž se před prázdnou brankou nemýlil.

Svěřenci trenéra Tvrzníka chtěli na úvodní gól zareagovat v početní výhodě po vyloučení ve 12. minutě, brankář Dolejš si ale se střelami Průžka poradil. O několik minut později neuspěli ani Simon s Holým. Opět tak udeřili Moravané – v polovině 19. minuty přišel po velkém tlaku rychlý vstup do útočného pásma, na jehož konci střelou přes obránce přesně zakončoval Daniel Klímek.

Po rychlém snížení následovala odpověď Poruby

Slavia na zásahy domácích odpověděla na začátku druhé třetiny, když potrestala vyloučení z konce úvodní části. Edgars Kulda našel na levém kruhu nehlídaného Robina Všetečku, který se tváří v tvář Dolejšovi nemýlil. Příležitost vyrovnat měli slávisté v následujících minutách, kdy se v Kravařích hrál rychlý a ofenzivní hokej.

Jenže Dolejš druhý gól v rychlém sledu nedostal a přesně naopak mířili Porubští. Ve 28. minutě – krátce po konci hry 4 na 4 a oficiálně už v oslabení – Klimíček vyhrál souboj o puk a našel mezi kruhy najíždějícího Michala Vachovce, který zamířil přesně k pravé tyči branky Málka. Ten čelil tlaku i v dalších minutách a třeba ve 31. minutě výborně zastavil únik Gřeše.

V polovině třetiny a základní hrací doby přišla další vyloučení a dvě šance na obou stranách. Nejprve sešívaní trefili tyč a poté Poruba ve 33. minutě znovu udeřila. Střondala dalekonosným pasem vyslal do útoku Tomáše Šoustala s Janem Pohlem, který v brejku dvou proti jednomu zamířil přesně. Snížení však přišlo rychle. Už za 38 vteřin si Kulda s Žovincem vyměnili puk a druhý jmenovaný skvělou nahrávkou nabídl střelu do prázdné branky Jiřímu Průžkovi.

Vyrovnání nepřinesly ani šance v závěru

Zbytek prostřední části patřil slávistům, kteří se hnali do jednoho útoku za druhým. Nebezpečné akce vymýšleli Polák, Eliáš a na začátku třetí třetiny v další přesilovce Kulda, Dolejše se jim ovšem překonat nepodařilo. Na druhé straně pak musel spršce střel čelit také Roman Málek, kterého v přesilovce v 51. a 52. minutě ohrožoval zejména Šoustal.

Vyloučení slávistů ale Poruba nepotrestala a byl to naopak z trestné lavice se navrátivší Jaroslav Brož, který využil špatné rozehrávky domácích a svým prvním gólem v sezóně dostal Pražany na dostřel. Vyrovnat mohl o minutu a půl nato Průžek, jenž sám před Dolejšem trefil horní tyč.

Tlak červenobílých pokračoval a Průžek s Polákem nebyli v 57. minutě daleko od vyrovnávací trefy. Dolejš však jejich střely zastavil a odolal i při závěrečné hře slávistů bez brankáře, při níž v posledních vteřinách doráželi na hranici brankoviště Holý s Kuldou. Slavia tak prohrála s Porubou 3:4.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): V první třetině jsme asi zůstali nohama v autobuse, z naší strany nebyla vůbec povedená. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb a začali si vytvářet šance, navíc se nadřeme na góly, ale laciné dostaneme, máme hráče hloupě za sebou a nemáme pokryté dorážky, a to nás sráží. Třetí třetina nebyla špatná, ale je to zase bez bodů. Bohužel nejsme úplně v pohodě hlavami a ono je to znát na výkonu. A pak se stává, že gól, který bychom normálně dali, tak pak nepadá, a ty tyčky to je pak smůla, potřebujeme nějaké to štěstíčko.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Zápas hodnotím samozřejmě pozitivně, tři body zůstaly doma. První třetinu jsme hráli velice dobře, výborně jsme dostali soupeře pod tlak, bohužel jsme dali jen dva góly. Od druhé třetiny už šlo vidět, že chtějí hosté skóre srovnat. My jsme vypadli ze systému a už jsme se do něj těžko dostávali. Slavia má mladý mančaft, který hodně a výrazně bruslí, takže to bylo těžké utkání až do konce.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více