Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.3.2004

Ex-slávista Šindel nasměroval Spartu k vítězství

SF2, čtvrtek 18.3.2004, Sparta - Slavia
Sparta
2:1p
0:1, 0:0, 1:0 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 53. Šindel (Jan Hanzlík, Kratěna), 63. Chabada (Ujčík) - 17. Sup (Beránek, Kučera). Rozhodčí: Havlík, Kolísek - Čížek, Padevět. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 7269. Stav série: 1:1.

Sestavy

Sparta

Bříza - L. Procházka, Řezníček, Sloboda, Šrek, Jan Hanzlík, Srdínko - Ton, Šimíček (41. Ujčík), Chabada - Špilár, Broš, Bartečko - Kratěna (10.-11. a 37.-40. Ujčík), Šindel, Tomajko. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Slavia

Franěk - J. Novák, D. Pojkar, Houdek, Kučera, Kuntoš, Graňák - D. Hruška, Beránek, Sup - Klepiš, P. Martinec, Antoš - Vondrka, M. Kopecký, R. Dlouhý - Ivan, Krátoška, Tomica. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.

Druhé utkání v T-Mobile aréně začala lépe Slavia. Fanoušky intuitivně očekávaný gól Michala Supa přišel v 17.minutě - při přesilovce Slavie rozehrál Kučera od modré do pravého rohu na Beránka, ten našel před brankou Supa, který vkleče umístil puk za Břízu. Sparta se snažila o vyrovnání a spasil ji až junior Jakub Šindel, který v pádu nadvakrát dorazil Hanzlíkovu střelu od modré. V závěru třetiny i v prodloužení se čekalo na chybu. Spáchal ji zkušený František Kučera, kterého Ujčík obral o puk a předložil tutovku Chabadovi. Ten usměrnil kotouč pod Fraňkův beton a vyrovnal stav série na 1:1. Ta pokračuje v neděli a v pondělí v Edenu.

Slavia vstoupila do utkání útočně. Na počátku druhé minuty se v jejím útočném pásmu proháněla Vršovická letka. Také první větší šance patřila hostujícímu týmu. To se pokoušel zakončit Marek Ivan. Na konci 4. zahrozila i Sparta. V 6. si Franěk bez potíží poradil s lehce nahozeným pukem. V 9. tvrdě vypálil Špilár, ale Franěk nezaváhal a vzápětí přišla šance Slavie. V 11. to byl opět agilní Marek Ivan, který se probíjel před Břízu. Následně se do sebe pustili Řezníček s Krátoškou a oba putovali na trestnou lavici. Ve 12. mohlo poprvé udeřit, ale Špilár trefil jen tyč Fraňkovy svatyně. O minutu později vyzkoušel Břízovu pozornost střelou Krátoška. Ve 14. byla Sparta opět blízko vstřelení gólu. Puk poskakoval kolem brány, ale nikdo ze Sparťanů ho nedokázal dopravit do branky. V 15. vyrazil Bříza střelu Graňáka a v 16. to zkoušel Ivan. Důležitá chvíle přišla v čase 16:24, kdy po faulu na Supa byl vyloučen Tomajko a o 8 vteřin později ho následoval Libor Procházka, který krosčekoval Klepiše. Výhodu dvou mužů v poli Slavia rychle zužitkovala. Puk putoval po ose Kučera – Beránek – Sup do branky a Slavia vedla 1:0. To bylo na časomíře 16:45. Zbytek přesilovky už Slavia sehrála vlažně a do konce třetiny se už nic zajímavého neudálo.

Druhu třetinu otevřela tvrdá střela Kučery. Na konci 23. byl vyloučen Ivan, ale Slavia se bez potíží ubránila. Síly na ledě se opět vyrovnaly, ale Slavia se dostala pod velký tlak. Konkrétně útok Kopeckého, Dlouhého a Vondrky. Ve 27. se ve slibné šanci objevil Špilár. V čase 27:15 byl za držení vyloučen Houdek, ale přesilovka Sparty netrvala celé dvě minuty, protože Broš fauloval Pojkara (28:42). Po návratu Houdka z trestné lavice hrála Slavia přesilovou hru a do dobré šance se dostal slávistický kanonýr Sup. Ve 32. se po chybě Krátošky na Fraňka řítil Tomajko, ale Franěk výborně zasáhl. V 34. se k dorážce dostal Kopecký, ani Bříza však nekapituloval. V 35. oslabil krosčekem Bartečko domácí tým a Slavia si vytvořila několik šancí v přesilovce. V oslabení však mohla vyrovnat i Sparta, to když se dva její hráči dostali do brejku proti jednomu obránci Slavie. Ve 38. neproměnil velkou šanci Tomajko. Třetina skončila tak jak začala – střelou Františka Kučery a Slavia tak podržela těsný náskok.

Ve 42. střílel Broš, na druhé straně našla Martincova přihrávka Klepiše a ten nechal vyniknout Břízu. Ve 46. skvěle zasahoval Franěk a následně se Slavia dostala do přečíslení, které však nevyužila. Ve 47. byl podruhé v utkání vyloučen Houdek, ale i toto oslabení hosté přestáli. V 51. prošla tvrdá střela až za Fraňkova záda, ten však ještě stačil puk ležící před brankovou čárou odpálit. V 52. našla Martincova přihrávka Antoše, ani on si však s Břízou nedokázal poradit. Na druhé straně Fraňkova lapačka zabránila ve skórování Ujčíkovi. Obrovskou šanci měl v 52. kapitán hostí Beránek, bohužel se mu však nepodařilo dostatečně zvednout puk nad Břízovu lapačku. Nedáš – dostaneš! V čase 52:35 některý z obránců Sparty tvrdě vypálil, Franěk jeho střelu vyrazil před sebe, kde dorážel Šindel. První dorážku Franěk znovu vyrazil, proti druhé však již byl bezmocný. Gól padá na vrub obrany, které nechala mladého útočníka Sparty zcela nepokrytého a nechala mu dostatek času ke skórování. Tento gól jakoby Spartu probudil a náhle bylo ve slávistickém obranném pásmu rušno. V 58. mohli rozhodnout Chabada s Ujčíkem, kteří přečíslili obranu Slavie. Naštěstí vše vyřešil Franěk. Opět došlo v sérii se Spartou na prodloužení. V jeho první minutě málem obral Antoš jednoho z obránců Sparty o puk, nakonec alespoň vybojoval vhazování v útočném pásmu. Po tomto vhazování se do další ze svých šancí dostal Špilár. Ve 3. minutě prodloužení přišla hrubá chyba Slavie, kdy na modré přišel o puk Kučera a Ujčík s Chabadou už si dokázali poradit s osamoceným Fraňkem. Ujčík přihrál na vítězný gól Chabady a bylo rozhodnuto….

Ohlasy trenérů
Alois Hadamczik (Sparta): "Vyhráli jsme, protože jsme měli velkou touhu po úspěchu a bojovali jsme. Podali jsme maximální výkon. Máme trošku problémy s tím, že Broš a Šimíček jsou po Markovi také nachlazeni. Jsem rád, že se projevil týmový duch. Hráli jsme pohledný hokej, a když se zápas dotáhne do vítězného konce, vládne vždy spokojenost."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Obě mužstva vsadila od začátku na obranu. My jsme se dostali docela brzy v přesilovce do vedení. Pak jsme byli pasivnějším mužstvem a dá se říct, že Sparta vyhrála zaslouženě."

Autor Radek Vokál, Martin Prokop
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více