Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.2.2024

Dorostenci na ledě Vítkovic neuspěli. Rozhodla druhá třetina

11. kolo, pátek 2.2.2024, Vítkovice - Slavia
Vítkovice
6:2
2:2, 4:0, 0:0
Slavia

Branky

Vítkovice

8. Man (Zachariasz, Szarowski), 18. Szarowski (Zachariasz), 26. Hofman (Man), 30. Mareš, 33. Nazad (Svozil), 39. Mareš (Daněk)

Slavia

3. Hörnig (Švancar), 15. Matějovský (TS)

Statistiky

Rozhodčí: Čelechovský – Horák, Lainka
Vyloučení: 6:11
Využití: 0:0

V oslabení: 2:0
Střely na branku: 33:38
Diváci: 156

Sestavy

Vítkovice

Varga – Fojtík, Szarowski, Zatloukal, Lyčka, Vítek, Kisza – Zachariasz, Mareš, Šebesta, Rončka, Nazad, Svozil, Daněk, Plško, Man, Hofman.

Slavia

Höhlig (40. Štěpánek) – Lorenz, Oh, Labuzík, Pšenička, Malacha – Keller, Hörnig, Švancar, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Egart, Tichý, Šámal.

Dorostenci Slavie se v pátek představili ve Vítkovicích. První třetina skončila nerozhodně 2:2, ale ve druhé třetině domácí rozhodli o osudu zápasu čtyřmi góly, z toho dvakrát skórovali při vlastním oslabení. Hned v sobotu se dorostenci představí v Třinci.

První šanci měli v přesilovce sešívaní ve 4. minutě. Domácím se nepovedlo vyhodit puk a v obrovské příležitosti se ocitl Tichý, jenž měl před sebou prázdnou klec, ale nahrávka na něj byla příliš prudká, takže ji Tichý nedokázal zpracovat ideálně. Vítkovice poprvé zahrozily v 5. minutě, když Hofman přihrál volnému Kiszovi před branku, ale domácí bek z první pálil mimo.

V 7. minutě vystihl Daněk rozehrávku Pražanů a přesunul se s pukem na levý kruh, kde chvilku čekal, než se před ním uvolní prostor. Jeho následná střela skončila v lapačce hostujícího brankáře. V 8. minutě už se domácí poprvé prosadili. Ti se dostali do útočného pásma, kde Zachariasz našel Maxmiliana Mana, který bez problémů překonal slávistického brankáře.

Ve 13. minutě bylo srovnáno. Švancar se prosmýkl mezi domácími obránci a nahrál na pravou stranu zcela volnému Petru Hörnigovi, jenž svým zakončením do horní části branky nedal Vargovi šanci zasáhnout. V 15. minutě byl při vlastním oslabení v úniku faulován hostující kapitán Matějovský a bylo nařízeno trestné střílení. Sám faulovaný Artur Matějovský ho proměnil přesnou střelou k tyči a poslal Slavii do vedení. V 16. minutě pak měl brankář Slavie Höhlig štěstí, protože po střele domácího Svozila zazvonila za jeho zády tyčka.

Radost sešívaných ale trvala jen do 18. minuty. Ondřej Szarowski dostal přihrávku k modré čáře a jeho následný pokus zřejmě Höhlig příliš neviděl, neboť puk skončil až v jeho bráně. Po 20 minutách odcházeli oba týmy do šaten za stavu 2:2.

Vítkovice ve druhé třetině čtyřikrát skórovaly

První šance druhé třetiny měli Pražané, a to v rozmezí 27 sekund. Nejprve ve 23. minutě prošel Šámal až před brankáře, ale na poslední chvíli mu kotouč odskočil od hokejky, takže nemohl ani zakončit. Ve 24. minutě pak Matějovský netrefil zcela odkrytou bránu. Stále ještě ve 24. minutě zahrozili domácí při vlastním oslabení.

Svozil s Nazadem se dostali do přečíslení 2 proti 1. Celou akci zakončoval Svozil, ale Höhlig nemusel zasahovat, protože puk letěl příliš vysoko. Vítkovice se ale přece jen dostaly do vedení. Ve 26. minutě při vlastním oslabení dostal přihrávku před bránu Marek Hofman a střelou do středu brány propálil Höhliga.

V polovině utkání navýšili Ostravané svoje vedení, když se prosadili z přečíslení dvou proti jednomu. Maxmilianu Marešovi sice na druhé straně najížděl Hofman, ale první jmenovaný se rozhodl, že vypálí sám a Höhliga prostřelil ranou nad lapačku. Slávisté zahrozili ve 33. minutě při přesilovce, kdy nebezpečná střela z kruhů letěla až k brankáři, který zasáhl, ale kotouč mu vypadl a u brány doráželo několik slávistů, jenže puk nakonec skončil pod kontrolou domácího gólmana.

V té stejné minutě skórovaly Vítkovice podruhé v utkání při vlastním oslabení. Michael Nazad prošel až před brankáře Höhliga, vyjel si trochu doleva a zvedl kotouč nad beton hostujícího brankáře. Pražané pak dostali možnost přesilové hry, kterou ale nevyužili, a pak se znovu prosadili domácí. Ve 39. minutě první zakončení Maxmiliána Mareše sice Höhlig zastavil, ale na dorážku stejného hráče pod beton už nedosáhl. Na konci druhé části pak dostali slávisté přesilovku 5 na 3 v délce 88 sekund, kterou si přenesli do závěrečné třetiny.

Do třetí třetiny nastoupil do branky sešívaných Štěpánek. Slávisté zbytek přesilovky 5 na 3 nevyužili a neskórovali ani v následném zbytku přesilovky 5 na 4. Ve třetí třetině už žádný gól nepadl a ani žádná větší šance nebyla k vidění. Slávisté tak ve Vítkovicích prohráli 2:6. Hned v sobotu čeká svěřence trenéra Slížka další utkání, tentokrát na ledě Třince.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více