Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.1.2024

Dorostenci vyhráli i třetí letošní utkání, loupili v Hradci

6. kolo, sobota 13.1.2024, Mountfield HK - Slavia
Mountfield HK
2:3
0:1, 1:1, 1:1
Slavia

Branky

Mountfield HK

22. Páleník (Klíma, Forejtek), 54. Studnický (Pánek, Klíma)

Slavia

15. Šámal (Švancar, Huk), 27. Holejšovský (Šámal, Poletín), 45. Pšenička (Huk)

Statistiky

Rozhodčí: Kratochvíl – Obr, Šesták
Vyloučení: 7:7
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:29
Diváci: 88

Sestavy

Mountfield HK

Růžička – Pavlík, Vencl, Pánek, Janeček, Studnický, Forejtek – Páleník, Václavíček, Vítek, Šichan, Hornych, Klíma, Hendrych, Frolík, Koklar.

Slavia

Poletín – Lorenz, Skyba, Labuzík, Vrzal, Pšenička, Marek – Huk, Švancar, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Egart, Tichý, Šámal.

Sešívaní dorostenci opanovali i druhé venkovní utkání v krátkém sledu. Po čtvrtečním skalpu Mladé Boleslavi si nyní odváží všechny body za výhru 3:2 na ledě Hradce Králové. Vítěznou branku zaznamenal Max Pšenička.

Od úvodních minut mohli diváci sledovat rychlý hokej, k žádnému výraznému ohrožení branky se však hokejisté ani na jedné straně dostat nedokázali. První příležitost zápasu si vypracovali sešívaní v 8. minutě, Šámal ale z blízkosti soupeřovu klec minul.

Skóre se tak poprvé měnilo až po necelé čtvrthodině hry. Útok Pražanů úspěšně zakončil Viktor Šámal a hosté se tedy ujali vedení. O chvíli později slávisté málem svůj náskok navýšili, v oslabení se dostali do úniku dva na jednoho Tittl s Matějovským, první jmenovaný ale trefil pouze brankáře Růžičku.

Krátce po začátku prostřední dvacetiminutovky se Hradečtí dočkali vyrovnání. Z přečíslení domácích se prosadil Ondřej Páleník. Východočeši si nerozhodný stav užili pouze pět minut. Následně početní výhodu Slavie využil Josef Holejšovský, který vrátil sešívaným jednobrankový náskok.

Slavia již další vyrovnání nepřipustila

Ve zbylé části druhé třetiny měli slávisté více ze hry, další branku ale přidat nedokázali. Své šance nevyužili Tittl ani Šámal, na druhé straně zase v zakončení selhal Hendrych.

Do posledního dějství tak Pražané nastupovali s nejnižším možných náskokem na soupeře. Ve 45. minutě jej ale zvládli znovu navýšit – 3:1. Nedisciplinovanost Hradce potrestal v přesilové hře Max Pšenička.

Třetí třetina přinesla mnoho dvouminutových trestů na obou stranách. Slávisté dokonce dostali dlouhou výhodu pěti proti třem. V té se ale překvapivě k největší příležitosti dostali Východočeši, Páleník ale pouze orazítkoval horní tyč.

Naději na bodový zisk vykřesal Hradci v 54. minutě Karel Studnický, jenž v přesilové hře propálil Poletína a snížil opět na rozdíl jediné trefy. V závěru zápasu zkusili ještě domácí hru bez brankáře, slávisté si ale svůj těsný náskok pohlídali a porazili tak Hradec na jeho ledě 3:2.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více