Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
12.3.2024

Junioři porazili Kladno a vyhráli základní část

42. kolo, úterý 12.3.2024, Slavia - Kladno
Slavia
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Kladno

Branky

Slavia

9. Krums (R. Štípek), 31. Jokl (Vašíček, Málek), 48. Jokl (V. Štípek, Polák)

Kladno

Statistiky

Rozhodčí: Čamra – Figer, Černohlávek
Vyloučení: 2:5
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Tesař – Brotánek, Dráb, Klíma, Křivánek, Hron, Málek, Hubinka – Polák, Sander, Vosmík, V. Štípek, Jokl, Hlavička, Krums, Vašíček, R. Štípek, Hasman, Filip, Kříženecký.

Kladno

Zavoral – Hvězda, Nácovský, Borkovec, Šeba, Trojna, Novák – Pěch, Netrh, Šíma, Mišovic, Valuš, Šabada, Spilka, Mejtský, Beran, Sém, Vishneuski, Kulich.

Chtěli vyhrát základní část a rozloučit se výhrou. Juniorům se to v úterý v Edenu po výhře 3:0 nad Kladnem povedlo. Slavia v každé třetině jednou skórovala. Dva góly dal kapitán Tomáš Jokl a brankář Jiří Tesař udržel nulu. Junioři tak jdou do play-off z první příčky, ve čtvrtfinále je čeká Poruba.

Slávisté vstoupili do posledního utkání základní části aktivně, ale v úvodních minutách se nedokázali prosadit. Slavia pak nevyužila první přesilovku, v deváté minutě už domácí vedli. Richard Štípek našel křižnou přihravkou z pravého kruhu na levém kruhu Ernestse Krumse, který poslal puk do odkryté brány. Další větší šance přišla až v 19. minutě, kdy Slavia trefila tyčku. Kladno se během první třetiny do žádné větší šance nedokázalo dostat, a tak po 20 minutách vedli domácí 1:0.

I ve druhé části se na gól čekalo poměrně dlouho. Až ve 31. minutě se dostala Slavia do tlaku v útočném pásmu. Vašíček našel lépe postaveného kapitána Tomáše Jokla, který se přesnou ranou nemýlil. Kladno si ani ve druhé třetině nedokázalo vytvořit žádnou větší šanci a Tesař v brance domácích jeho střelecké pokusy bez problémů pochytal. Ze střelecké převahy domácích ale žádná další branka nepadla, a tak se po 40 minutách šlo do kabin za stavu 2:0 pro Slavii.

Hned na začátku třetí mohla Slavia navýšit skóre. Polák ve 43. minutě využil své rychlosti a protáhl se před Zavorala, ale ten jeho pokus dokázal vyrazit betonem. Ve 45. minutě ujel v dalším brejku na Zavorala Kříženecký, ale jeho zakončení vyrazil kladenský gólman. Domácí se ve 48. minutě dočkali zvýšení skóre. Po 58 sekundách se jim podařilo využít přesilovku. Na konci hezké kombinace byl Tomáš Jokl, který po nahrávce Viktora Štípka propálil Zavorala a trefil se podruhé v utkání.

Kladno výrazněji zahrozilo až v 50. minutě, kdy se Pěch dostal až před Tesaře, ale jeho bránu minul. Ve zbytku utkání už se nic nestalo, a tak se Slavia rozloučila se základní částí výhrou 3:0. Ve čtvrtfinále čeká Slavii Poruba. První dva zápasy se hrají v pondělí a v úterý v Edenu.

Ohlasy trenérů
Luboš Jenáček (HC Slavia Praha): Byl to těžký zápas. I když jsme všechna utkání proti Kladnu vyhráli, někdy i výrazněji, tak žádné z těch utkání nebylo lehké. Myslím si, že Kladno mělo dobrý tým. Dnes přijelo s mladými a hladovými kluky. Hráli hodně důrazně, tvrdě a dohrávali nás. Myslím si, že to je dobrá příprava na play-off a jsem rád, že jsme udrželi nulu vzadu. Gólů mohlo být víc, ale 3:0 je dobrý výsledek. Těšíme se na play-off. Teď si chvíli odpočineme, v pátek, v sobotu a v neděli potrénujeme a v pondělí jdeme na to. Už víme, že to bude Poruba, což je těžký a důrazný soupeř. Budeme se snažit zápasy doma zvládnout.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více