Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.3.2024

Dorost postupuje do čtvrtfinále, čeká ho Boleslav

PŘ2, pátek 15.3.2024, Slavia - Kometa Brno
Slavia
3:2
2:1, 1:0, 0:1
Kometa Brno

Branky

Slavia

10. Pšenička (Kucharčík, Matějovský), 13. Švancar (Šámal), 40. Kucharčík (Pšenička, Lorenz)

Kometa Brno

19. Kerbler (Brabenec, Šebela), 60. Štulo (Kubín, Vyhlídal)

Statistiky

Rozhodčí: Kostourek, Turhobr – Malý, Matys
Vyloučení: 6:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 41:40
Diváci: 67

Sestavy

Slavia

Höhlig – Lorenz, Pšenička, Oh, Skyba, Marek, Hess – Holejšovský, Kucharčík, Matějovský – Švancar, Huk, Šámal – Tichý, Tittl, Hörnig – Egart.

Kometa Brno

Váňa – Vyhlídal, Polák, Panasenko, Mátl, Veselý, Krämer, Beroun – Štulo, Kubín, Kerbler – Šulla, Brabenec, Šebela – Daněk, Stibůrek, Prchal – Kukleta.

Slávističtí dorostenci v pátečním utkání porazili Kometu 3:2 a po roce si znovu zahrají čtvrtfinále. Ve druhém zápase předkola se v první třetině dostali do dvoubrankového vedení, a přestože Brno dvakrát snížilo, náskok i vítězství nakonec uhájili. V další sérii sešívaní narazí na Mladou Boleslav.

Druhé utkání dorosteneckého předkola začalo v Edenu podobně jako to první v Brně. I tentokrát sešívaní zhruba v polovině první třetiny vedli o dva góly. V desáté minutě přesnou ranou od modré otevřel skóre Max Pšenička, aby o necelé tři minuty později z předbrankového prostoru zvýšil na 2:0 Vojtěch Švancar.

Tempo hry pak mírně opadlo, Kometa si následně po vyloučeních Kucharčíka a Tittla zahrála dvě přesilovky. Těsně po konci té druhé se nakonec prosadila, když mimo radar domácí obrany zůstal Jan Kerbler a 65 vteřin před odchodem do šaten vstřelil kontaktní gól.

Ve druhé části už červenobílí na Brno vletěli a někdy i dlouhé desítky vteřin okupovali jeho obranné pásmo. Do cesty se jim ale postavil brankář Váňa, který zastavil několik šancí včetně příležitostí Matějovského či Švancara z 31. minuty. Ještě předtím na něj v brejku najížděl Huk, jenž orazítkoval tyč.

Čtvrtfinále proti Mladé Boleslavi

Svěřenci trenéra Slížka se nakonec těsně před druhou sirénou dočkali. V další početní výhodě zakončil kombinaci po křižné nahrávce střelou z pravého kruhu Matouš Jan Kucharčík, který tak skóroval ve druhém utkání v řadě.

Brněnští podle očekávání vstoupili do třetí periody aktivně. Sešívané několikrát podržel až jejich gólman Höhlig, v přesilovce po faulu Marka mu po nenápadné teči pomohla dokonce tyč. Na druhé straně mohl ještě navýšit vedení Tittl, v brejku v 50. minutě však forhendovou kličkou trefil Váňův beton.

Kometa sice 48 vteřin před koncem ještě snížila, další drama už ale Pražané nepřipustili a po výhře 3:2 tak slaví postup do čtvrtfinále. V něm narazí na Mladou Boleslav, série hraná na tři vítězná utkání odstartuje v pondělí a úterý na ledě soupeře. V Edenu by se mělo hrát v pátek a případný čtvrtý duel v sobotu.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Je to zasloužené vítězství. Myslím si, že mělo být rozhodnuto už po dvou třetinách, hlavně v té druhé jsmě měli drtivý tlak. Bohužel to je play-off, nestalo se, ale kluci si dnes za výkon zasloužili vyhrát a to se stalo. Kometa byl samozřejmě těžký soupeř, s tím jsme počítali, měla ve svých řadách pár šikovných kluků, ale jak už jsem řekl, pro nás je to zasloužené vítězství a zasloužený postup a těšíme se na Boleslav.

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Celá série pro nás byla těžká, protože jsme věděli, že Slavia má kvalitní tým včetně hráčů, kteří hrají v A-týmu. Nedostatek v dovednostech, ve kterých nás Slavia předčila, jsme nahrazovali bojovností a týmovým pojetím. Z tohoto důvodu zápasy vypadaly v podstatě vyrovnaně, oba jsme prohráli o gól. Za to musím klukům poděkovat a říct jim, že takové pocity si musí pamatovat, protože je v hokejovém světě čekají ještě další zápasy. Také jim chci říct, aby si vzpomněli na prohry, které je srazily dolů, a aby byly motorem k dalšímu hokejovému růstu, práci a kariéře.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více