Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.3.2024

Dorost vstoupil do play-off vítězně a z Brna veze první bod

PŘ1, středa 13.3.2024, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
3:4
0:2, 1:1, 2:1
Slavia

Branky

Kometa Brno

34. Daněk (Šulla, Štulo), 44. Vyhlídal (Šulla, Štulo), 58. Šebela (Šulla, Vyhlídal)

Slavia

6. Marek (Huk, Švancar), 11. Kucharčík (Matějovský), 25. Huk (Šámal, Oh), 59. Lorenz (Pšenička, Švancar)

Statistiky

Rozhodčí: Kratochvíl, Čuňočka – Landsmann, Topolský
Vyloučení: 4:6
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:38
Diváci: 154

Sestavy

Kometa Brno

Váňa – Krämer, Panasenko, Polák, Veselý, Vyhlídal, Mátl – Štulo, Šebela, Prchal, Kukleta, Kerbler, Kubín, Stibůrek, Daněk, Šulla, Brabenec

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Oh, Hess, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý

Sešívaní dorostenci si odvezli z ledu brněnské Komety první bod do série předkola play-off. Ve Winning Group Aréně vyhráli 4:3. Vítěznou branku vstřelil minutu a půl před závěrečnou sirénou Tomáš Lorenz.

Do prvního zápasu série vstoupili lépe slávisté a v 6. minutě utkání otevřeli skóre zápasu. David Marek z mezikruží našel prostor, kudy dostat kotouč za záda domácího brankáře. Navýšit skóre posléze mohl Huk, jeho pokus byl ale neúspěšný.

O chvíli později už ale bylo na střídačce Pražanů veseleji, Matouš Jan Kucharčík totiž zamířil přesně po břevno Váňovy svatyně. Do šaten tak po první třetině hokejisté Slavie odcházeli s dvoubrankovým náskokem, ten přitom ke konci třetiny zachránil svými zákroky i gólman Höhlig.

V 25. minutě navíc slávisté přidali třetí zásah. David Huk z levého kruhu odkrytou klec neminul. Za stavu 3:0 se mohlo stát, že sešívaní mají vývoj utkání pod kontrolou. Krátce po polovině hrací doby ale přišlo snížení z hole Šimona Daňka.

Poslední dvacetiminutovka přinesla nečekané drama. Na 2:3 nejprve snížil Marek Vyhlídal. Necelé tři minuty před koncem pak skóre vyrovnal Flipa Šebelu.

Slavia ale navzdory vyrovnání Komety zvládla dotáhnout zápas do úspěšného konce. Devětaosmdesát vteřin před závěrečnou sirénou napřáhnul od modré čáry Tomáš Lorenz a vystřelil sešívaným první bod v sérii předkola play-off.

Druhý zápas série odehrají hokejisté v pátek 15. března na zimním stadionu v Edenu. Utkání startuje v 18 hodin.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Dvě třetiny to byl z naší strany pohodový zápas, nervozita tam ale samozřejmě byla. Dostali jsme se tam zbytečně do pár komplikací, ať už vyloučeními nebo zbytečnými chybami. Ale moc si cením toho, jak to kluci odehráli a řekl bych, že bod je zaslouženě náš.

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Pro nás to byl nešťastný zápas. Na jednu stranu to bylo poměrně jednoznačně 0:3, kdy jsme tahali za kratší konec. Pak jsme se ale do zápasu dostali svou buldočí vůlí, ale bohužel, hloupé chyby zavinily to, že jsme si zápas nechali utéct. Je to pro kluky deprimující, ale ještě není konec a my se o to porveme.

Autor Jiří Petr, foto: hc-kometa.cz/Vít Golda
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více