Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
18.3.2024

Dorostence na úvod čtvrtfinále zradila ofenziva

ČF1, pondělí 18.3.2024, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
6:2
1:1, 2:0, 3:1
Slavia

Branky

M. Boleslav

14. Churáček, 29. Matějka (Vasiak), 36. Maxin (Kristek), 54. Fink (Šilhavý, Hanyš), 59. Šilhavý, 60. Hanyš (Hora)

Slavia

3. Šámal (Huk, Švancar), 45. Kucharčík (Šámal)

Statistiky

Rozhodčí: Zavřel, Mareš – Juránek, Boček
Vyloučení: 7:6
Využití: 1:1

V oslabení: 1:1
Střely na branku: 33:30
Diváci: 134

Sestavy

M. Boleslav

F. Kovář – Hájek, Šilhavý, Čermák, Doležel, D. Kovář, Hora – Vasiak, Maxin, Zhdanov, Kristek, Beran, Fink, Hanyš, Kurka, Matějka, Churáček, Hrouda.

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Oh, Labuzík, Hess, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Hörnig, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý.

Sešívaní dorostenci v prvním utkání čtvrtfinálové série podlehli Mladé Boleslavi 2:6. V zápase se přitom ani jednou nedokázali prosadit v pěti hráčích na ledě. O šance na úspěch definitivně přišli v závěrečné desetiminutovce.

Slávisté v prvním utkání série chtěli navázat na povedené výkony z předchozích zápasů v Boleslavi. A start měli povedený. Ve třetí minutě totiž využili volnějšího místa na ledě, když na trestné lavici seděli dva domácí a jeden hostující hráč – skóre zápasu otevřel Viktor Šámal.

Pražané byli v úvodní periodě aktivnější a vypracovali si několik dalších střeleckých pozic. Mladoboleslavští navíc sami sebe brzdili vlastní nedisciplinovaností. Místo další využité přesilovky Slavie ale naopak Bruslaři udeřili v oslabení. Do kabin tak hokejisté odcházeli za vyrovnaného stavu.

Po přestávce byli na ledě opět více vidět slávisté. Ani nyní ovšem nedokázali přidat druhou branku. Zato domácí byli produktivní a díky dvěma přesným zásahům odskočili v prostřední třetině do vedení. S postupem času navíc Boleslav dokázala vyrovnat hru.

V posledním dějství tak sešívaní museli dotahovat dvoubrankové manko. Krátce před třičtvrtě hodinou hry dal Slavii naději na úspěch Matouš Jan Kucharčík, jenž zvládl snížit na 2:3 gólem v oslabení. V poslední desetiminutovce ale Mladá Boleslav definitivně rozhodla o osudu zápasu dalšími třemi trefami.

První bod ve čtvrtfinálové sérii tak berou Mladoboleslavští za vítězství 6:2. Znovu se tito soupeři na ledě Středočechů utkají už další den, a to v úterý od 18 hodin.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): My jsme dneska rozhodně nepodali výkon, na který máme, nicméně nechci být úplně negativní. Přesto, že jsme nehráli tak, jak umíme, jsme si vytvořili dost brankových příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. A teď de facto, když mluvím o tom, jsme jim první čtyři góly sami nabídli. První, druhý a čtvrtý určitě. Třetí byl po zbytečném vyloučení, kdy to trefili. Ale myslím, že rozhodně neskládáme hlavy, protože ten tým zítra bude lepší.

Martin Škaloud (BK Mladá Boleslav): Řekl bych, že to bylo velmi nervózní utkání, asi hodno tomu, že to byl první čtvrtfinálový zápas. Na nás se určitě podepsala ta delší pauza, jelikož jsme několik dní kvůli předkolu nehráli. Ale od půlky zápasu, kdy jsme se dostali do dvoubrankového vedení, si dovolím říct, že až na jisté pasáže jsme hráli poměrně chytře a nástup jsme si kontrolovali. Jsme rádi, že jsme vstoupili do té série vítězně, ale už teď máme v hlavě zítřejší utkání.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více