18. září
Slavia Přerov
18:00
21. září
Slavia Jihlava
15:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.9.2024

Po dobrém startu prohra, Slavia si doma neporadila s Pardubicemi

přípravné utkání, středa 4.9.2024, Slavia - Pardubice B
Slavia
2:4
2:0, 0:2, 0:2
Pardubice B

Branky

Slavia

4. Průžek, 10. Beran (Kočí)

Pardubice B

29. Rákos (TS), 40. Žálčík (Chabada, Kaplan), 43. Formánek (Kaut, Kubíček), 59. Lichtag

Statistiky

Rozhodčí: Battěk, Hacaperka – Hlinka, Hradil
Vyloučení: 5:7
Využití: 1:0

V oslabení: 1:0

Sestavy

Slavia

Hölsä – Gaspar, Veber, Hrdinka, Stejskal, Sýkora, Kočí – Beran, Přikryl, Strnad, Smola, Slavíček, Zvagulis, Havrda, Polák, Průžek, Knotek, Slavík, Tichý

Pardubice B

Vondraš – Kolář, Chabada, Švec, Nedelka, Kubíček, Voženílek – Koudelka, Pavlata, Rákos, Pochobradský, Kaplan, Rouha, Žálčík, Lichtag, Kaut, Formánek, Kalužík, Fiala, Gromadzki

První z dvou domácích zápasů, a zároveň předposlední v přípravě, odehrála Slavia proti Pardubicím. Sešívaní do zápasu vstoupili výborně, po využití přesilovky i trefě v oslabení vedli po první části 2:0, Dynamu se ale v té následující povedlo srovnat. Rozhodnout musela závěrečná dvacetiminutovka, ve které byli úspěšnější hosté, kteří zvítězili 2:4.

Vstup do zápasu by si sešívaní představovali jiný, už po necelých třech minutách hry museli bránit oslabení, paradoxně ale z této situace dokázali vytěžit maximum. Jiří Průžek ve středním pásmu sebral kotouč, vyhnul se bránícímu protihráči a poslal střelu do horního růžku.

Netrvalo dlouho a domácí se prosadili i v opačné herní situaci, Matěj Beran tečoval před gólmanem Kočího projektil od modré a zvýšil na 2:0. Odskočit mohli dokonce na rozdíl tří gólů, ale další přesilovka ani šance Strnada nebyly úspěšné, i tak ale odcházeli červenobílí do šaten s pohodlným polštářem.

Pardubice srovnaly, rozhodla až poslední třetina

Přestože se stále skoro veškeré dění odehrávalo před hostujícím brankářem, o trochu víc práce než v první třetině měl i domácí Hölsä. Po Přikrylově podražení proti němu jel Daniel Rákos trestné střílení, které střelou pod víko proměnil. Snížení Dynamo probudilo, daleko snadněji se dostávala do útočného pásma a aktivitu necelou minutu před koncem prostřední části proměnilo ve vyrovnání, důrazu v brankovišti využil Lukáš Žálčík.

Pražané chtěli převrátit skóre znovu na svou stranu hned od prvních vteřin poslední dvacetiminutovky, například Zvagulis sám mířil na Vondraše. Jeho nájezd nebyl úspěšný, zato na druhé straně František Formánek úspěšně tečoval střelu od modré za Hölsäoho záda a poslal Pardubické do vedení.

Postupně začala přibývat vyloučení i šarvátky, které vyvrcholily menší bitkou. Díky ní si červenobílí zahráli přesilovku, srovnat jim ale nepomohla. Po oddechovém času vsadila Slavia už tři minuty před koncem na hru bez brankáře. Místo vyrovnání ale obdržela čtvrtý gól, tentokrát z hokejky Jakuba Lichtaga. Sešívaní tedy ukončili sérii čtyř výher v řadě porážkou 2:4 od Pardubic.

Další zápas je na programu už v pátek, opět v Edenu od 17:30, kdy se slávisté utkají z německým Lipskem.

Ohlasy trenérů
Aleš Totter (HC Slavia Praha): „Paradoxně ačkoliv jsme první třetinu vyhráli, tak jsme byli špatní. Pak jsme se zlepšovali, ale v naší koncovce pořád nemáme jako první myšlenku na střelu. Při hře pět na pět jsme se neprosadili. Vím, v jaké fázi teď jsme a jsem pyšný, že tým bojoval až do konce, ačkoliv jsme na straně poražených. Ale věřím, že to bude dobré ponaučení pro start soutěže. Za dva dny hrajeme poslední generálku před ligou. Mrzí mě, že máme zraněné hráče, tak doufám, že co nejvíc se jich uzdraví.”
Tomáš Jirků (HC Dynamo Pardubice B): „Odehráli jsme zápas po dlouhé době, protože jsme procházeli virózou. Na začátku to bylo určitě znát, takže jsme museli kluky trochu povzbudit, protože jim trochu chyběla energie na začátku zápasu. Nechali jsme si utéct dvoubrankové manko, což pak není úplně jednoduché dohnat s takovým soupeřem. Jsme rádi, že od druhé třetiny se emoce a energie trochu probudily. To se projevilo na ledě a dokázali jsme srovnat. A ve třetí třetině jsme z dobré situace v útočném pásmu dokázali dát vítězný gól. Za výhru jsme rádi, ale určitě si zápas musíme rozebrat, byla tam spousta chyb a bylo vidět, že nám chybělo zápasové tempo. Ve čtvrtek nás čeká další utkání, tak doufám, že to bude daleko lepší.”
Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 15.9.2024

Informace k prodeji vstupenek a vyzvednutí permanentních karet

Maxa liga startuje. Slávisté se poprvé představí před vlastními fanoušky ve středu proti Přerovu, v sobotu pak hostí Jihlavu, vstupenky na zářijová domácí utkání jsou v prodeji online na našem webu. ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Junioři dominovali a Dynamu nasázeli pět branek

Východočeský dvojboj zakončili slávističtí junioři přesvědčivým vítězstvím nad Pardubicemi 5:0. Výhru dirigoval hattrickem útočník Lukáš Novák. Pražané o osudu zápasu rozhodli v prostřední periodě, ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Dorost loupil v Plzni a veze si tři body za vítězství nad Wolves

Dorostenci na ledě Pilsen Wolves předvedli dobrý vstup do zápasu, který jim nakonec zajistil tři body. Domácí sice ve druhé polovině duelu začali Pražanů dotahovat, na vyrovnání se ale nezmohli. ...

Číst více
A-TÝM 13.9.2024

Utkání ve Zlíně je odloženo!

Zápas 1. kola Maxa ligy Slavia - Zlín je odložen z důvodu nepříznivé předpovědi počasí, která předpokládá extrémní srážky a hrozící povodně a s tím spojené komplikace, obzvlášť na území Moravy.

Číst více