18. září
Slavia Přerov
18:00
21. září
Slavia Jihlava
15:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.9.2024

Generálka na výbornou, Slavia rozdrtila Lipsko 9:1

přípravné utkání, pátek 6.9.2024, Slavia - Lipsko
Slavia
9:1
4:0, 2:0, 3:1
Lipsko

Branky

Slavia

11. Slavíček (Veber), 13. Novák (Průžek, Šťovíček), 15. Beran (Strnad, Přikryl), 17. Beran (Přikryl, Kočí), 25. Slavíček (Novák, Kočí), 33. Beran (Přikryl, Kočí), 46. Beran (Strnad), 52. Šťovíček (Novák, Slavíček), 58. Novák (Šťovíček, Slavíček)

Lipsko

45. Volkmann (Visner)

Statistiky

Vyloučení: 6:6
Využití: 4:0

V oslabení: 0:0
Diváci: 486

Sestavy

Slavia

Cichoň – Stejskal, Veber, Hrdinka, Holý, Sýkora, Kočí – Beran, Přikryl, Strnad, Zvagulis, Slavíček, Novák, Havrda, Polák, Průžek, Smola, Slavík, Šťovíček

Lipsko

Kessler – Egger, Geiseler, Hübner, Hertel, Thalmeier – Brada, Visner, Schietzold, Burns, Chyzowski, Volkmann, Bongers, Schumacher

Slavia v generálce na ligu přivítala v Edenu německé Lipsko. S výkonem svých svěřenců mohl být Aleš Totter nadmíru spokojen. Sešívaným se povedla zejména první třetina, ve které nasázeli soupeři rovnou čtyři branky. Perfektně fungovala spolupráce Romana Přikryla s Matějem Beranem. Druhý jmenovaný v utkání zaznamenal čtyři trefy.

Pražané zpočátku utkání dostali výhody čtyřminutové přesilovky. V ní si vytvořili několik slušných příležitostí, ale žádná z nich nebyla gólová. Naopak mohli v oslabení zahrozit hosté, když se do úniku dostal Burns. V klíčovém okamžiku neprostřelil Cichoně, který si připsal důležitý zákrok. Domácí si následně také vyzkoušeli bránění přesilové hry. V ní svého soupeře do ničeho nepustili a sami po jejím konci udeřili. V 11. minutě nahození Vebera ještě hostující brankář Kessler vyrazil, k puku se však jako první dostal Šimon Slavíček, který otevřel skóre.

Slavii tato branka nastartovala. O dvě minuty později byl Průžek před brankou v obklopení obránců a z otočky dokázal nahrát Martinovi Novákovi, jenž uklidil puk do odkryté sítě. Němci byli vývojem duelu zaskočeni a nedařilo se jim zastavit další nápor domácích. V 15. minutě nevýšili vedení, když v přečíslení dvou na jednoho po přihrávce Strnada zakončoval přesně Matěj Beran.

Ani třígólová smršť sešívaným nestačila, a také už nepohrdli další přesilovkou, která se jim naskytla po vyloučení Chyzowského. Po tlaku a dobré kombinaci zafungovala skvěle spolupráce Přikryla s Matějem Beranem, který během pouhé minuty zaznamenal druhou trefu. Se svými spoluhráči mohl odcházet do kabin po první třetině spokojený a za stavu – 4:0.

Slavia nepolevila v tlaku a vytěžila další góly

Ve druhém dějství tempo zápasu mírně opadlo. Pražané se však nadále tlačili do zakončení. V 25. minutě uzamkli Lipsko v jejich pásmu a Novák našel křižnou přihrávkou Šimona Slavíčka, jenž se z mezikruží nemýlil. Slavia si pak musela poradit nadvakrát s oslabením. Obě dokázala přečkat bez větších potíží. Jenom kapitán hostů Volkmanov měl po přihrávce Jan-Luca Schumachera šanci snížit, ale do cesty se mu postavil dobře postavený Cichoň v brankovišti. Druhý jmenovaný se nechal po chvíli sám vyloučit.

Sešívaní téměř okamžitě využili krátkou výhodu. Opět u toho byla dvojice Přikryl a Matěj Beran, který po přesné střele mezi betony Kesslera zkompletoval hattrick. K puku se dostávali po zbytek třetiny spíše hosté. Nevycházela jim ale koncovka. Po konci třetiny tak drželi domácí pohodlný náskok šesti gólů.

Krůček od deseti gólů

Lipsku se nakonec přece jen povedlo překonat Oldřicha Cichoně. V 45. minutě Visner naservíroval krásný pas pro Lukeho Volkmanna, který překonal slávistického brankáře. Pražané však rychle odpověděli. Strnad svou druhou asistencí v zápase našel z levé strany už třígólového Matěje Berana, a ten puk vystřelil do ideálního prostoru.

A Slavia stále neměla dost a pokračovala v gólových hodech v Edenu. V 52. minutě využil přesilovou hru Martin Šťovíček, ten se dostal ke střele z pravé strany a nejprve ho Kessler vychytal. Na jeho dorážku už byl ale krátký. Sešívaní i potom drželi svého soupeře v útočném pásmu. V jejich kanonádě pokračoval Martin Novák. Zkušený útočník dostal přihrávku mezi dva obránce a na hostujícího brankáře vyzrál kličkou, kterou završil přesnou trefou a upravil skóre na výsledných 9:1.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 15.9.2024

Informace k prodeji vstupenek a vyzvednutí permanentních karet

Maxa liga startuje. Slávisté se poprvé představí před vlastními fanoušky ve středu proti Přerovu, v sobotu pak hostí Jihlavu, vstupenky na zářijová domácí utkání jsou v prodeji online na našem webu. ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Junioři dominovali a Dynamu nasázeli pět branek

Východočeský dvojboj zakončili slávističtí junioři přesvědčivým vítězstvím nad Pardubicemi 5:0. Výhru dirigoval hattrickem útočník Lukáš Novák. Pražané o osudu zápasu rozhodli v prostřední periodě, ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Dorost loupil v Plzni a veze si tři body za vítězství nad Wolves

Dorostenci na ledě Pilsen Wolves předvedli dobrý vstup do zápasu, který jim nakonec zajistil tři body. Domácí sice ve druhé polovině duelu začali Pražanů dotahovat, na vyrovnání se ale nezmohli. ...

Číst více
A-TÝM 13.9.2024

Utkání ve Zlíně je odloženo!

Zápas 1. kola Maxa ligy Slavia - Zlín je odložen z důvodu nepříznivé předpovědi počasí, která předpokládá extrémní srážky a hrozící povodně a s tím spojené komplikace, obzvlášť na území Moravy.

Číst více