23. říjen
Přerov Slavia
17:30
26. říjen
Jihlava Slavia
16:30
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.10.2024

Novák ozdobil jubilejní start vítěznou trefou, Slavia přetlačila Prostějov

10. kolo, středa 9.10.2024, Prostějov - Slavia
Prostějov
1:2p
0:0, 0:1, 1:0 – 0:1
Slavia

Branky

Prostějov

56. Babka (Klimíček)

Slavia

39. Veber (Šťovíček, Knotek), 63. Novák (Havrda, Kočí)

Statistiky

Rozhodčí: Kubičík, Šudoma – Vašíček, Otáhal
Vyloučení: 3:1
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:29
Diváci: 579

Sestavy

Prostějov

Štipčák – Klimíček, Zdráhal, Poledna, Krejčí, Šidlík, Svoboda, Babka – Pilař, Jiránek, Kindl, Karabáček – Illéš, Honejsek, Veselý – Slanina, Kučera – Korčák, Jenčovský, Maruna – Tomeček

Slavia

Hölsä – Gaspar, Kočí, Hrdinka, Holý, V. Beran, Veber, Stejskal – M. Beran, Přikryl, Strnad – Šťovíček, Knotek, Novák – Havrda, Polák, Slavík – Zvagulis, Slavíček, Průžek

Slávisté si poradili s Prostějovem a vezou z ledu soupeře triumf 2:1 po prodloužení. Dlouho ale sahali po všech bodech. Vítěznou trefu zařídil v 63. minutě Martin Novák, který tak ozdobil 700. prvoligový start gólem.

Slávisté byli už od začátku duelu na ledě Prostějova hodně aktivní a jejich ofenzivní snahy mohl na konci 5. minuty korunovat Zvagulis, Štipčák ale jeho dobrou střelu zneškodnil.

Na druhé straně nebezpečně pálil Veselý, i Hölsä ale předvedl výborný zákrok a puk za svá záda nepustil. V závěru první třetiny pak měl na holi úvodní gól Šťovíček, který ujel obráncům Jestřábů a hnal se na Štípčáka, toho ale nakonec překonat nedokázal.

Blízko k úvodnímu gólu byli slávisté krátce před polovinou základní hrací doby. Kočí v přesilovce vypálil od modré a jeho střela rozezvonila konstrukci domácí branky.

Ve 34. minutě sudí poslali na trestnou lavici Hrdinku, který dostal dvě minuty za podrážení, a domácí přesilovku málem využili. Nejprve proti Hölsäovi selhal Illéš, poté se neprosadil ani Denis Kindl, jenž orazítkoval pouze břevno slávistické svatyně.

Trenéři Prostějova si ještě nechali u rozhodčích ověřit, jestli kotouč neskončil v brance, video ale ukázalo, že se opravdu odrazil od horní tyčky a skóre se neměnilo.

Sešívaní usilovali o tři body

Když běžela na časomíře 39. minuta, dočkali se diváci úvodního trefy. A byli to slávisté, kdo udeřil. Na modré čáře napřáhl Václav Veber a jeho dělovka od pravého mantinelu rozvlnila síť domácí klece.

Jestřábi ve snaze o vyrovnání začali v závěrečném dějství tlačit a vypracovali si v prvních minutách hned několik šancí, pokaždé ale ztroskotali na Hölsäovi, který všechny střely pochytal.

V čase 55:33 se po pěkné kombinaci domácích dostal k puku Jakub Babka a přízemním projektilem mezi betony slávistického gólmana zařídil vyrovnání.

Následně došlo na prodloužení, ve kterém vyšperkoval svůj 700. prvoligový start Martin Novák. Zkušený slávistický útočník zužitkoval nahrávku od Havrdy a parádní dělovkou z pravého kruhu prostřelil Štipčáka. Slavia tak zvítězila na ledě Prostějova 2:1 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Bylo to podobné utkání jako v Pardubicích, kde jsme taky vyhráli v prodloužení. Myslím si, že jsme měli dobrou první třetinu, ale nepotvrdili ji gólem. Pak jsme tam měli pasáže, kdy jsme byli nezodpovědní a hráli pomalu. Dva body bereme s pokorou a respektem, ale herní projev a zodpovědnost potřebujeme zlepšit, protože tohle by v sobotu na Vsetín nestačilo.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY 21.10.2024

Náročný víkend? Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni, těší Gaspara

Slávisté si ve víkendovém dvojzápase s kvalitními soupeři nevedli vůbec špatně. „Bylo to náročné, ale síla týmu na Slavii je velká,“ hodnotil náročný program obránce Michael Gaspar. Nevyužité šance ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 21.10.2024

Winter Hockey Games se odkládají

Plánovaná hokejová událost sezóny se bohužel neuskuteční. Pořadatelská agentura se rozhodla Winter Hockey Games přeložit a hledá pro ně nový termín, který by měl být znám v průběhu prosince, stejně ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 20.10.2024

Šťovíček: Výkon byl lepší než v sobotu, ale vyhořeli jsme v koncovce

Martin Šťovíček strávil v obou víkendových zápasech na ledě téměř dvacet minut. Nedělní porážka na nájezdy s lídrem soutěže ho ale hodně mrzela. „Ve druhé třetině jsme soupeře snad patnáct minut ...

Přehrát video
ZÁPASY 20.10.2024

Slavia potrápila Zlín, z duelu s lídrem ligy bere bod

Slávisté v předehrávce 14. kola Maxa ligy nestačili na Zlín a berou z utkání s lídrem ligy bod. Beranům vzdorovali až do samostatných nájezdů, v nich rozhodl o výhře ševců Petr Holík. Sešívaní tak ...

Číst více