23. říjen
Přerov Slavia
17:30
26. říjen
Jihlava Slavia
16:30
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.9.2024

Slavia slaví první výhru v sezóně, Dukle nastřílela sedm gólů

3. kolo, sobota 21.9.2024, Slavia - Jihlava
Slavia
7:4
2:2, 5:0, 0:2
Jihlava

Branky

Slavia

7. Šťovíček (Zvagulis, Novák), 11. Havrda (Holý, Hrdinka), 25. M. Beran (Přikryl, Gaspar), 29. Novák (Šťovíček, Zvagulis), 36. Novák (Kočí, Šťovíček), 39. Šťovíček (Holý, Přikryl), 40. M. Beran (Přikryl)

Jihlava

8. Strejček (Cachnín, Čachotský), 12. T. Havránek (Čachotský, Toman), 52. Vrhel (Cachnín, Kulda), 56. Cachnín (Harkabus, T. Havránek)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Valenta – Beneš, Malý
Vyloučení: 7:6
Využití: 3:3

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:27
Diváci: 1312

Sestavy

Slavia

Hölsä – Gaspar, Veber, Hrdinka, Holý, Stejskal, Kočí – Beran, Přikryl, Strnad – Zvagulis, Šťovíček, Novák – Slavíček, Slavík, Průžek – Havrda, Polák, Smola.

Jihlava

Zhukov – Bilčík, Strejček, Ozols, Jansons, Dundáček, Mareš, Vovsík – Čachotský, Kulda, Cachnín – Půček, Vrhel, Štefančík – Harkabus, Menšík, Havránek – Jungwirth, Toman, Pořízek.

Slávisté si připsali první tři body v sezóně. V Edenu přivítali Jihlavu, proti které dominovali zejména ve druhé třetině. V ní zaznamenali rovnou pět branek. Slavii za vítězstvím táhlo trio Šťovíček, Novák a Beran, kteří si v utkání připsali každý dvě branky.

Zápas nabral zpočátku dobré tempo a fanoušci obou celků mohli sledovat hokej, který se přeléval ze strany na stranu. Větších šancí se jim však zatím nedostávalo. Čekaní nakonec protrhla Slavia, když si v sedmé minutě do před brankového prostoru najel Martin Šťovíček . Z bezprostřední blízkosti překonal hostujícího gólmana Žukova a otevřel tím skóre zápasu. Hosté na svou odpověď nenechali dlouho čekat a radovali se jen pár vteřin po domácích. Hráči ve žlutých dresech ujeli do přečíslení. Cachnín předal před branku Janu Strejčkovi , který už jen doklepl do z poloviny volné branky a tím rychle vyrovnal.

Sešívaní se rovněž pokusili vrátit vedení na svou stranu, ale chybu Žukova nedokázal potrestat napadající Šťovíček, který se ještě snažil najít někoho ze svých spoluhráčů. Lépe si v 11. minutě počínali jeho spoluhráči, kteří šli v přečíslení tři na jednoho. Nadějný protiútok vedl Maxim Havrda a vzal to nakonec na sebe, vystřelil a úspěšně propálil hostujícího brankáře. Vzápětí byl vyloučen Beran. Jihlavští v přesilovce bleskově udeřili a opět rychle vyrovnali. Od modré se trefil Tomáš Havránek . Slávisté se poté zdáli být mírně otřeseni a hosté se začali tlačit do zakončení. V 17. minutě se proti střele Jungwirtha z pravého kruhu vyznamenal Hölsä. Finský brankář držel svůj celek i v následném oslabení, které trvalo až do konce třetiny.

Pět gólů za třetinu

Stále ještě trvající oslabení dokázali domácí přečkat a samotným se jim pak naskytla zajímavá příležitost. Průžka ve středním pásmu nedovoleně zasáhl Lukáš Mareš, kterému byl udělen trest do konce utkání a slávistům se dostalo pětiminutové přesilovky. V ní rozjeli kanonádu. Ve 25. minutě poslal Přikryl lehké nahození do nebezpečného prostoru, Žukov jej betonem vyrazil pouze před sebe a Matěj Beran dokázal zapsat úspěšnou dorážku.

Po konci dlouhé přesilovky neměli Pražané dost. V 29. minutě Šťovíček zpoza branky dostal kotouč na Martina Nováka , který prostřelil hostujícího gólmana. Domácí museli poté sami znovu bránit oslabení a skvěle se prezentoval i Hölsä, který nejdřív vychytal Harkabuse a v následné skrumáži se dokázal zorientovat proti dorážce Vrhela. V 35. minutě byl vyloučen hostující Pořízek. Slavia téměř po minutě udeřila. Martin Novák si sjel na zadní tyčku, kam dostal přesnou přihrávku a z první uklidil kotouč za záda Žukova. Tím strasti pro Jihlavu neskončily. Domácím se dostalo po dvou proviněních dvojnásobné přesilovky.

V 39. minutě dostal nabito Martin Šťovíček na modrou čáru, odkud se tvrdou ranou nemýlil a zvýšil už na rozdíl čtyř branek. Sešívaní i nadále pokračovali v tlaku. Matěj Beran si našel místečko v prostoru před brankářem a dostal přihrávku od Přikryla. Slávistický forvard se poté nikým nehlídaný v dobré pozici nemýlil. Oba celky tak odcházely do kabin za stavu - 7:2.

Ani v závěru nepřestaly padat branky

Slavia v posledním dějství držela pohodlné vedení a bylo vidět, že hráči už se nikam neženou. O to víc se začali dostávat do šancí hosté. Bývalý slávista Kulda vyzkoušel z dobré pozice pozornost Hölsäa. Další dobrou zprávou pro domácí bylo, že se na ledě ukázal Průžek, který po zákroku na něj v předešlé třetině musel opustit led a zamířit do kabiny.

Pražany už nemohla těšit situace z 52. minuty. V přesilové hře se mezi střelce zapsal Stanislav Vrhel a snížil náskok slávistů. Jihlavě se povedlo snížit i v dalším přečíslení, když z levého kruhu napřáhl ke střele Tomáš Havránek. Ani tyto trefy už hostům nijak nepomohly a svěřenci Aleše Tottera mohli po závěrečné siréně slavit zisk prvních tří bodů.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Zápas provázela výborná atmosféra. Dorazilo asi i hodně fanoušků fotbalu. První třetina byla reklamou na tuto ligu, protože oba týmy chtěly hrát a bylo to nahoru dolů. My jsme nedokázali podržet vedení a pokaždé jsme rychle inkasovali. Byli jsme nedisciplinovaní. Ve druhé třetině rozhodla dlouhá přesilovka. Zvládli jsme vstřelit gól a uskočili jsme. Dostalo se nám toho momentu a pomohla i vyloučení soupeře. Povedlo se nám dát branky ve správný čas. Ve třetí třetině jsme opět byli nedisciplinovaní. Část zápasu to však byla ta sešívaná hrdost a nějaké to DNA. Jsem rád, že jsme všichni zareagovali na tu předešlou prohru a můžeme jít s dobrým pocitem domů. Zítra začínáme zase pracovat a v pondělí nás čeká další těžký soupeř. Ta soutěž je vyrovnaná a každého bodu si musí ten tým vážit. Člověk musí být neustále pokorný a věřím, že tým neustoupí z té cesty, která je tu nastolena.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): V první třetině byla Slavia možná aktivnější. Dokázali se udržet na puku a my jsme měli problém se na něj vůbec dostat. Dostali jsme dva góly po našich chybách, ale pokaždé jsme ještě zvládli zareagovat. Samozřejmě zápas rozhodla druhá třetina, kdy za stavu 2:2 jsme tam měli dorážky do prázdné brány, ale vždycky nám to skočilo a nebyli jsme schopní jít do vedení. V pětiminutovém oslabení se nám to úplně zhroutilo. Jeden gól jsme dostali v něm, a pak přišla další. Chtěli jsme do třetí třetiny jít s tím, že se pokusíme předvést co nejlepší výkon. Tu třetinu jsme sice vyhráli, ale byla to už spíše příprava na pondělí. Slavia už možná ani nehrála v takovém tempu. Můžeme jí za dnešek jedině pogratulovat a sami nemůžeme být spokojeni.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
OHLASY 21.10.2024

Náročný víkend? Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni, těší Gaspara

Slávisté si ve víkendovém dvojzápase s kvalitními soupeři nevedli vůbec špatně. „Bylo to náročné, ale síla týmu na Slavii je velká,“ hodnotil náročný program obránce Michael Gaspar. Nevyužité šance ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 21.10.2024

Winter Hockey Games se odkládají

Plánovaná hokejová událost sezóny se bohužel neuskuteční. Pořadatelská agentura se rozhodla Winter Hockey Games přeložit a hledá pro ně nový termín, který by měl být znám v průběhu prosince, stejně ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 20.10.2024

Šťovíček: Výkon byl lepší než v sobotu, ale vyhořeli jsme v koncovce

Martin Šťovíček strávil v obou víkendových zápasech na ledě téměř dvacet minut. Nedělní porážka na nájezdy s lídrem soutěže ho ale hodně mrzela. „Ve druhé třetině jsme soupeře snad patnáct minut ...

Přehrát video
ZÁPASY 20.10.2024

Slavia potrápila Zlín, z duelu s lídrem ligy bere bod

Slávisté v předehrávce 14. kola Maxa ligy nestačili na Zlín a berou z utkání s lídrem ligy bod. Beranům vzdorovali až do samostatných nájezdů, v nich rozhodl o výhře ševců Petr Holík. Sešívaní tak ...

Číst více