Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
4. května 2003

Jak šla Slavia za mistrovským titulem

Česká extraliga má na rok nového panovníka, na trůn usedl tým HC Slavia Praha a vystřídal na něm svého městského rivala ze Sparty. Datum 17. dubna 2003 bude navždy zapsán zlatým písmem do kroniky klubu, než si však mohla Slavia vychutnat oslavy z historicky prvního mistrovského titulu, čekala jí hodně dlouhá a trnitá cesta. A my vám zde přinášíme chronologický přehled nejdůležitějších událostí slávistické sezony 2002/03.

(Pozn.: Pokud chcete otevírat stránky do nového okna, abyste neztratili tento dokument, stiskněte při klikání na odkaz SHIFT)

11. června: novou posilou Slavie se stává zkušený obránce František Kučera. Dále přichází Hruška, Posmyk, ze zámoří se vrací Horáček a Klepiš. A kolonka odchodů? Branda, Hübl, Martínek, Snopek, Klobouček . . .
Velký červnový rozhovor s Vladimírem Růžičkou před nadcházející sezonou
18. července: začíná příprava na ledě
23. července: navštívili jsme první ostrý trénink
Rozhovor s Davidem Hruškou , velkou letní posilou a nejlepším střelcem extraligy předchozí sezony
27. července: Deník Sport přináší informace, že Slavia má zájem o útočníka Martina Ručinského
30. července: v prvním přípravném utkání nastupuje Slavia k mezinárodní konfrontaci s ruským týmem Avangard Omsk vedeným trenéry Hlinkou a Rulíkem. Slušně zaplněný Eden sleduje vítězství Avangardu 3:1, za domácí vstřílí jediný gól Hruška. V dresu Omsku se představuje trojice Čechů Patera, Martin Procházka a Vlasák. Nejvíce je sledovaný návrat Tomáše Vlasáka , slávistického odchovance.
23. srpna: posilou zadních řad Slavie se definitivně stává navrátilec Pavel Kolařík
9. září: v Edenu probíhá tisková konference před začátkem extraligy. Poslední změny v kádru: odchod útočníka Radka Matějovského do Plzně, na hostování do Liberce Jan Horáček.

Září - v pátek třináctého začla pouť za titulem

13. září: v pátek třináctého začíná extraliga. V 1. kole vítězí Slavia na ledě vicemistra z Vítkovic 5:2. Čtyři góly nesou podpis první elitní lajny Hruška – Beránek – Antoš.
15. září: zklamání v domácí premiéře, Slavia prohrává s extraligovým nováčkem z Liberce 1:3. Pro Bílé Tygry je to historicky první vítězství v nejvyšší soutěži.
24. září: v prvním pražském derby sezony Slavia remizuje na Spartě 1:1. Největší zásluhu na výsledku má především Lukáš Hronek, kterého kouč Vladimír Růžička překvapivě nominuje do branky místo Málka. Skvělý tah!
27. září: v 6. kole Slavia doma prohrává s Pardubicemi 1:3. Utkání je po více než třech měsících kontumováno ve prospěch Slavie (5:0) po prokázání dopinkového nálezu pardubického obránce Vyhlídala. Pardubice přichází o tři body, slávisté je ale nezískávají.
29. září: slávisté vyhrávají těsně 2:1 v Havířově, rozhoduje svou první brankou v dresu Slavie kanonýr David Hruška.

Bilance SLA v září: 7 zápasů, 4 – 2 – 1

Říjen - velká výměna s Plzní a koncert v Liberci

4. října: Slavia doma deklasuje Třinec 5:0, dva góly dává Ujčík a jednou se trefuje Hruška. Poprvé v sezoně v dresu Slavie nastupuje navrátilec z Ameriky Jan Fadrný
6. října: na hostování do Havířova uvolněn útočník Petr Míka
13. října: po třech prohrách v řadě (především domácí trápení s Českými Budějovicemi 0:1p) vítězí Slavia 2:1 v Litvínově
20. října: slávisté podruhé za sebou doma jen remizují, nejdříve uzavřeli zápasem se Vsetínem (1:1) první čtvrtinu základní části, o dva dny později nepadá v utkání s Vítkovicemi ani jeden gól

21. října: přichází bombastický trejd - Viktor Ujčík odchází do Plzně výměnou za Radka Dudu a Aleše Krátošku.
Pocity? Nic moc (reakce V. Ujčíka)
Těším se! (reakce A. Krátošky)
Ujčík zůstává našim hráčem (reakce V. Růžičky)

22. října: báječná premiéra Dudy a Krátošky ve slávistickém dresu. Slavia hraje poprvé v historii extraligy v Liberci, s Bílými Tygry si pohrává jako kočka s myší a vyhrává 9:0. Radek Duda si v útoku s Beránkem a Supem na své konto připisuje dva góly a dvě asistence, Aleš Krátoška přidává jednu nahrávku. Po zápase může Duda svůj debut v sešívaném hodnotit jako hodně vydařený. Další událostí jsou premiérové zápisy do střeleckých listin Michala Supa a Františka Kučery (pro něho je to první gól ve Slavii).
25. října: první domácí zápas po výměně Ujčíka. Slavia poráží Znojmo 5:3, část slávistických fanoušků přichází s tzv.“jedenáctkovým protestem“ a symbolických jedenáct minut nefandí a drží nad hlavami cedule s č.11. Pozápasové ohlasy se tak nesou nejen v hokejovém duchu.
27. října: přichází druhá bezgólová remíza, tentokrát ve Zlíně

Bilance SLA v říjnu: 10 zápasů, 4 – 3 – 3 (1)

Listopad - konec 13zápasové neporazitelnosti

2. listopadu: v televizním utkání poráží Slavia v derby Spartu 3:2. Premiérově se trefuje v dresu Slavie Aleš Krátoška , vítěznou branku obstarává Sup.
4. listopadu: v nominaci na Karjala Cup šest slávistů
12. listopadu: v prvním utkání po reprezentační přestávce se Slavia trápí doma s outsiderem z Havířova – červenobílí vyhrávají až v prodloužení (5:4)
17. listopadu: Slavia úspěšně zakončuje víkend na cestách – po vítězství v Třinci 5:3 vyhrává i v Plzni (3:1). Je to první vzájemný zápas Slavie s Plzní po velké říjnové výměně - Ujčíkův gól Plzni nepomáhá, výhru slaví Duda.
19. listopadu: i podruhé v sezoně Slavia prohrává s Č. Budějovicemi v prodloužení. Tentokrát na jihu Čech 2:3.
26. listopadu: v dohrávce 19. kola Slavia prohrává na ledě lídra tabulky v Pardubicích 0:1. Končí 13-ti zápasová slávistická neporazitelnost v normální hrací době.
27. listopadu: další trejd – do Slavie putuje z Českých Budějovic Petr Sailer výměnou za Josefa Štrauba a Petra Míku
30. listopadu: před televizními obrazovkami slávisté zakončují první polovinu základní části extraligy remízou 1:1 ve Vsetíně

Bilance SLA v listopadu: 9 zápasů, 6 (1) – 1 – 2 (1)

Prosinec - Samá vítězství, dýmovnice při derby a Málkův rekord

1. prosince: hned následující den po utkání ve Vsetíně hrají slávisté v ostravském Paláci kultury a sportu proti Vítkovicím. I podruhé vítězí (4:3), vítěznou branku obstarává “oblíbenec“ domácího publika Radek Duda. Víkendové ohlasy
3. prosince: Slavia doma poráží Liberec 1:0 v prodloužení. Divákům v Edenu se poprvé představuje nová posila Petr Sailer a vstřílí vítěznou branku, svou první za Slavii a zároveň celkově stou v extralize.

Po utkání s Libercem se dostáváme k hodnocení první poloviny základní části s Františkem Kučerou

9. prosince: v nominaci na Baltika Cup pět slávistů, včetně debutanta Jana Hejdy
10. prosince: nevídaná věc v české extralize - pražské derby na Spartě zůstává nedohráno kvůli vhozené dýmovnici
Tohle ještě v derby nebylo (pozápasové ohlasy)
Pražské derby kontumováno ve prospěch Slavie
Derby se bude opakovat
Reakce Ladislava Blažka

13. prosince: v posledním utkání před repre přestávkou hraje v “utkání podzimu“ Slavia doma s Pardubicemi. Ve 49. minutě je stav 3:1 pro Východočechy, slávisté však předvádí fantastický obrat proti lídrovi extraligy a góly Kolaříka, Jaroše, Supa a Dlouhého otáčí skóre během devíti minut na konečných 5:3.
Z turnaje Baltika se vrací český národním tým s celkovým vítězstvím, prosazují se i slávisté.
Velký prosincový rozhovor s Romanem Málkem
Na hostování do Litvínova uvolněni brankář Lukáš Hronek a útočník Ondřej Steiner.
29. prosince: Slavia doma poráží Třinec 4:0 a loučí se tak s rokem 2002. Roman Málek chytá v čase 59:53 trestné střílení Richardu Královi a s počtem 9 nul vyrovnává brankářský rekord extraligy.

Bilance SLA v prosinci: 7 zápasů, 7 (1) – 0 – 0

Leden - Duda zašel za Čakajíkem na kafe

3. ledna: skvělá forma Romana Málka na přelomu let 2002-03. Třetí zápas za sebou nedostává gól a vytváří nový rekord extraligy v počtu vychytaných nul za sezonu. Po Havířovu a Třinci si na něj nepřicházejí ani střelci Plzně. Proti svým bývalým spoluhráčům se trefuje Radek Duda a raduje se tak ze své úplně první branky v Edenu. Slavia poráží Plzeň 5:0.
5. ledna: slávistická série 8 výher v řadě končí na přízraku z Českých Budějovic. Jihočeši vyhrávají v Edenu 4:3 a připravují tak Slavii první domácí porážku po třech měsících (o tu poslední se postarali také Jihočeši – v 10. kole 1:0). Připravují také Romana Málka o možnost překonání rekordu v neprůstřelnosti – série brankáře Slavie se zastavuje na 204 minutách. K překonání ex-třineckého rekordmana Martina Vojtka mu schází pět minut.
7. ledna: o dva dny později je tu opět starý známý Málek – v utkání proti Karlovým Varům vychytává další nulu (2:0), celkově jedenáctou.
9. ledna: Plzeň pouští Viktora Ujčíka do Sparty na hostování do konce sezony výměnou za dalšího ex-slávistu Daniela Brandu.
10. ledna: slávisté podruhé v sezoně vítězí v Litvínově. Bod Slavii zaručuje v 56. minutě kapitán Beránek. V prodloužení má Litvínov výhodu přesilovky 5 na 3, překvapivě udeří na druhé straně. Vítěznou branku dává po návratu z trestné lavice Sailer, stále ještě ve hře v oslabení. V brance Litvínova nastupuje Lukáš Hronek, prestižní souboj vyhrává Roman Málek.

19. ledna: Slavia se vrací do Liberce – debakl 9:0 se neopakuje, slávisté vyhrávají 5:3. Na dlouhou dobu pak rozvíří dění mezi hokejovou veřejností tzv. kabinová aféra Duda versus Čakajík. Oba hráči byli po vzájemné šarvátce vyloučeni do konce utkání, Duda pak měl Čakajíka napadnout v liberecké šatně. Více v následujících článkách:
V liberecké šatně jsme nebyl, Václav Novák si vymýšlí
Radek Duda v liberecké šatně byl, usvědčil jej videozáznam
Věřil jsem, že vše zůstane mezi mnou a Čakajíkem
Vladimír Růžička: Dudův případ probereme v pondělí s celým vedením klubu
Vedení Slavie vyřklo ortel nad Dudou
Jiří Doležal: S rozhodnutím vedení Slavie jsme se ztotožnili

28. ledna: pražské derby v Edenu vyhrává Slavia 3:1. Dva góly vstřílí kanonýr Michal Sup (včetně vítězné) a dostává se už přes hranici dvaceti branek.
30. ledna: před vyprodanou arénou v Pardubicích prohrává Slavia s lídrem tabulky 1:3. Následuje poslední reprezentační přestávka (Švédské hry).

Bilance SLA v lednu: 11 zápasů, 7 (2) – 1 – 3

Únor: Duda se trefil čtyřikrát v Mostě, v derby vyhrává Sparta

2. února: poprvé se v tradičním Utkání hvězd utkávají hvězdy české a slovenské extraligy proti sobě. Pardubice se baví skvělým hokejem s pěknou hokejovou atmosférou.
Velký rozhovor s trenérem Ondřejem Weissmannnem před vrcholem extraligy – playoff
11. února: Slavia vítězí v pohárovém utkání v Mostu 4:3 a postupuje do skupinových bojů Tipsport Cupu. První zápas po liberecké aféře hraje Radek Duda a je to jeho večer – dává čtyři góly.
16. února: Slavia inkasuje v Třinci šest branek a připisuje si na severu Moravy nejtěžší porážky sezony (0:6).
18. února: opakovaný zápas tzv. dýmovnicového derby z 31. kola se málem opět nedohrává. Utkání je za stavu 3:2 pro Spartu v 52. minutě přerušeno kvůli telefonické výhružce anonyma s bombou. T-Mobile Aréna je vyklizena, po více než hodině se hráči a fanoušci vrací. Sparta úspěšně dohrává utkání a poprvé v sezoně Slavii poráží (4:2). Poprvé nastupuje v derby ve sparťanském dresu Viktor Ujčík
21. února: slávisté doma ve 48. kole vyhrávají nad Plzní 3:2 , vítěznou branku dává ve třetí třetině ex-plzeňák Radek Duda.
23. února: poprvé v sezoně slávisté poráží České Budějovice, na jihu Čech v Budvar aréně rozhoduje o vítězství Slavie 2:1 v prodloužení a v oslabení Aleš Krátoška.
28. února: nepovedená domácí rozlučka se základní částí, Slavia prohrává v duelu s Litvínovem 2:5, což je největší domácí porážka Slavie v sezoně.

Bilance SLA v únoru: 7 zápasů, 4 (2) – 0 – 3

Březen - začíná čtvrtfinále, Vsetín je bez šance

2. března: základní část končí Slavia utkáním ve Vsetíně, trenér Růžička šetří většinu opor a slávistická “juniorka“ prohrává na Lapači 4:6. Nic to však nemění na konečném druhém místě Slavie (nejlepší umístění v historii klubu) po základní části. Soupeřem Slavie ve čtvrtfinále se stává právě soupeř z posledního kola, Vsetín.
Na řadu pak přišlo hodnocení po základní části a mohlo začít PLAYOFF.

5. března: 1. Čtvrtfinále – Slavia úspěšně vstupuje do čtvrtfinálové série se Vsetínem a v Edenu potvrzuje roli favorita. Vítězí 2:0 po gólech Milana Kopeckého a Aleše Krátošky, Roman Málek si připisuje první shu-tout v playoff..

6. března: 2. Čtvrtfinále – druhý den je to už jasnější záležitost, vsetínský brankář Radovan Biegl inkasuje dva kuriózní góly a vše završují hezkou kombinací Duda s Krátoškou. Po výhře Slavie 5:1 je stav série 2:0 na zápasy, oba soupeři se přesouvají na Lapač.

9. března: 3. Čtvrtfinále – v klíčovém třetím zápase se dramatická zápletka nerozplétá ani v prodloužení, na ukazateli svítí dvě jedničky po gólech vsetínského Vaka a slávisty Supa. Přichází nájezdy, ze 16-ti střelců je úspěšný jen útočník Slavie Jan Fadrný, famózního Málka nepřekonává ani jeden z osmi domácích nájezdníků. Slavia je tak krůček od postupu do semifinále. Do sestavy Slavie se navíc v utkání vrací dlouhodobí marodi Kučera a Hruška.

10. března: 4. Čtvrtfinále – po bezbrankové první třetině Slavia třikrát udeří v prostředním dějství, září především autor dvou branek Michal Sup. Vsetín už nedokáže nalézt síly na zvrat a slávisté dalšími třemi brankami dokonávají debakl 6:0. Po vítězství 4:0 na zápasy tak postupují do semifinále.

Ohlédnutí za čtvrtfinálovou sérií

Soupeřem Slavie v semifinále se stává Sparta

22. března: 1. Semifinále – po dlouhé přestávce je tu semifinále a v něm derby pražských “S“, začíná se v Edenu. První zápas lépe zvládá Sparta a vyhrává 2:0, Málka překonává jediný střelec Havelka, vše pečetí do prázdné branky Leška. Slávisté po utkání přiznávají – byli jsme zakřiknutí.

23. března: 2. Semifinále – druhý den podává Slavia daleko lepší výkon a oplácí Spartě stejnou mincí. Po vítězství Slavie 2:0 je stav série vyrovnaný 1:1. Hrdinou utkání se stává Michal Sup , autor dvou branek – jednou se prosadil v přesilovce, jednou v oslabení. Kaňkou utkání je neuznaný gól Nedvěda z první třetiny ještě za stavu 0:0.

26. března: 3. Semifinále – první utkání v T-Mobile aréně, do vedení dostává Slavii v přesilovce Kadlec, v nástupu do druhé třetiny vyrovnává Kratěna. Ve třetí třetině strhává Sparta vedení na svou stranu šťastným gólem Tomajka, s rychlou odpovědí ale přichází po krásné přihrávce Nováka Radek Duda. Nerozhoduje ani prodloužení, na řadu přichází samostatné nájezdy a v něm přímý souboj Málek – Bříza. Z deseti střelců se jich překvapuje prosazuje plná polovina, na jedné straně Duda, Sailer, na druhé Kratěna, Broš. V páté sérii se trefuje slávistický kapitán Beránek, Leška je proti Málkovi neúspěšný a Slavia třetí důležitý zápas vyhrává na nájezdy.

27. března: 4. Semifinále - Slavia vede osm minut před koncem po dvojitém úderu Dudy a Kopeckého 3:1 a směřuje k dalšímu vítězství. Sparta vykřesává naději a v 58. minutě je po vlastním góly Dudy vyrovnáno. Jako předchozí den prodloužení nerozhoduje a přichází nájezdy. Na ně se staví do sparťanské branky náhradník Petr Přikryl a tah trenéra Hadamczika málem vychází. Přikryl inkasuje jen od Hrušky, ale Málek neinkasuje ani jednou a vyhrává i potřetí nájezdy v playoff. Za stavu 3:1 na zápasy pro Slavii se série stěhuje opět do Edenu. Kvůli zranění však přichází Slavia až do konce sezony o nejzkušenějšího beka Františka Kučeru.

29. března: 5. Semifinále – Sparta hraje s nožem na krku, překvapivě však působí v utkání uvolněněji a křečovitě hrající Slavia musí oslavy odložit. Prosazují se nečekaní střelci Špaňhel a Zelenka, za Slavii už jen snižuje Posmyk. Po výhře Sparty 2:1 se série navrací do Holešovic.

31. března: 6. Semifinále – slávisté rozhodují zápas v první třetině, Sparta se sice Leškou dostává do vedení, odpovědí jí jsou tři góly Fadrného, Kolaříka a Supa. Pak si sice dává vlastní gól přímo z bully Antoš, ale v přesilovce uklidňuje spoluhráče do té doby nejproduktivnější hráč Slavie Aleš Krátoška. Do prázdné brány pečetí vítězství Slavie 5:2 kapitán Beránek a mohou nastat červenobílé oslavy. Slavia postupuje poprvé v historii do FINÁLE.

Do finále postupují dva nejlepší celky po základní části – lídr tabulky PARDUBICE a SLAVIA

5. dubna: 1. Finále – Pardubice jsou na nohou, Duhová aréna je stejně jako v dalších finálových utkání vyprodaná. V opatrné partii vstřílí jediný gól obránce Mudroch a Pardubice vyhrávají 1:0. Slávisté jsou sice do kabin po první třetině s vědomím, že je stav vyrovnaný na 1:1, gól Beránka se závěrečnou vteřinou prvního dějství však platí jen chvíli. Rozhodčí ho po prostudování videozáznamu neuznávají kvůli posunuté brance.

6. dubna: 2. Finále – druhý den se daleko lépe vede Slavii , která vyhrává 4:2. Rozhoduje především skvělá první třetina a v ní góly Supa a Hejdy. Ve druhé třetině se po snížení Koukala ukázkově trefuje Sailer a zaznamenává vítěznou branku. V poslední minutě vše pečetí do prázdné brány Hruška. Hrdinou utkání je obránce Jan Hejda, který byl u všeho – jeden gól dal a na tři přihrál. Série se stěhuje do Edenu za stavu 1:1.

9. dubna: 3. Finále – bláznivá přestřelka překvapuje všechny diváky, ostře nabito mají především obránci – dávají šest z devíti branek. Prodlužuje se, Slavia tentokrát nečeká na nájezdy a v 67. minutě rozhoduje svou typickou střelou (nahozením) obránce Pavel Kolařík o vítězství Slavie 5:4. V utkání však utrží Slavia dvě ztráty – kvůli zranění odstupují útočníci Krátoška a Sup, druhý jmenovaný se později ještě do finále vrací.

10. dubna: 4. Finále – psychickou výhodu využívá Slavia, finále se vrací do očekávaných obranných kolejí. Důležitou branku dává v první třetině z přesilovky šťastnou tečí bruslí střely Hejdy Radek Duda. Slávisté se hlídají své jednobrankové vedení až do konce, minutu před koncem vše korunuje po parádní kombinaci s Beránkem hvězda utkání Radek Duda a oslavuje spolu s diváky vítězství 2:0 zavěšen na mantinelu. Slávisté jsou před pátým zápasem v Pardubicích krůček od titulu.

13. dubna: 5. Finále – Pardubice stojí před těžkým úkolem, otočit finále za stavu 1:3. Začínají dobře, v přesilovce se trefuje Petr Sýkora. Hned v téže minutě však odpovídá lehkým gólem po zaváhání Adama Svoboda člen útoku “mladých pušek“ Radek Dlouhý. V poslední minutě druhé třetiny přichází smrtící úder Slavie. Po zaváhání pardubické obrany ujíždí další mladík Petr Jaroš – 1:2, po pár vteřinách se po vyhraném bully trefuje Duda – 1:3. Fanoušci Slavie už slaví titul, na začátku třetí třetiny dokonce spatří světlo pohár pro mistra, vynesený z útrob stadionu pořadateli. Přichází však pardubické zmrtvýchstání – deset minut před koncem snižuje Lubina a vyprodaná aréna žene své borce k vyrovnání. To zařizuje v přesilovce necelé tři minuty před koncem mladík Kolář. V prodloužení už vše spěje k nájezdům, v poslední 70. minutě však nahazuje od modré puk Lubina a k překvapení všech si Málek sráží puk lapačkou za svá záda. Aréna bouří, Pardubice vyhrávají 4:3 a snižují stav série na 2:3. Slávisté jen můžou litovat promarněné šance, k titulu byli už hodně blízko.

15. dubna: 6. Finále – zaplněný Eden se těší na mistrovské oslavy a věří (kromě početné skupiny pardubických fanoušků), že napodruhé už to vyjde. Utkání však Slavia nezvládá, Pardubice vyhrávají největším rozdílem v sérii – 5:1. Daří se především veteránům Lubinovi s Janeckým a Petru Sýkorovi. Východočeši jsou psychicky nahoře, v sedmém rozhodujícím duelu mají výhodu domácího prostředí.

17. dubna: 7. Finále – vrchol extraligy, poprvé v historii rozhoduje o mistru extraligy poslední sedmé utkání. Ve vyprodané Duhové aréně nikdo nechce udělat chybu a proto první třetina končí bez gólu. Jak se později ukazuje, rozhodující moment přichází ve 34. minutě. Po akci celého prvního útoku Slavie: Beránek vybojoval za brankou puk, Duda ho ideálně předložil navrátilci do sestavy Supovi a ten ho parádně trefil pod víko – 0:1. V pardubickém pekle slávisté udrží vedení až do konce a slaví první mistrovský titul v historii klubu. Poslední zápas končí symbolicky – Málek vše vychytal (pátá nula v playoff) a rozhodl nejlepší kanonýr Sup.

Co následuje? Na ledě přebírají hokejisté Slavie pohár pro mistra extraligy a zlaté medaile, v kabině vítězné doutníky, v Pardubicích první oslavy s nejvěrnějšími fanoušky (kolem 200) a triumfální příjezd do Edenu, kde čekají další fanoušci. Nejbouřlivější oslava pak probíhá v Zanzibaru, po čtyřech dnech volna se tým opět schází v Edenu na oficiálním focení s pohárem.

24. dubna: zakončení sezony – na Galavečeru českého hokeje přebírají zástupci Slavie celkem šest trofejí. Pro čtyři z nich si jde brankář Roman Málek, pro jednu trenér Vladimír Růžička a obránce Petr Kadlec.
25. dubna: na MS do Finska odlétá celkem sedm zástupců Slavie. Brankář Roman Málek, obránci Petr Kadlec, Jan Hejda, Pavel Kolařík a útočníci Radek Duda, Michal Sup. Z pozice asistenta reprezentačního trenéra na vše dohlíží Vladimír Růžička.

Taková byla slávistická sezona 2002/03, která se nesmazatelně zapíše do kroniky klubu.

HC SLAVIA PRAHA - vítěz extraligy 2002/03


Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více