14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. listopadu 2023

Další bitva s tabulkovým sousedem, Slavia míří do Kolína

Jen necelý týden po důležité bitvě ve Frýdku míří Pražané na led dalšího tabulkového souseda. Tentokrát vyzvou jedenáctý Kolín. Přiblíží se mu v průběžném hodnocení Chance ligy?

26. kolo Chance ligy: SC Marimex Kolín vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
12. místo (28 b.)
Tabulka
13. místo (23 b.)
48:57
Skóre
57:80
Josef Skořepa (4+10)
Lídr bodování
Tomáš Knotek (9+11)
Petr Koukal (5 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Knotek (9 gólů)
René Piegl (2+6)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý
Karel Klikorka (oba 2+5)
Jakub Soukup (92,80 %)
Henri Kivaho (91,84 %)
Brankáři
Roman Málek (88,45 %)
Tomáš Volevecký (92,86 %)
Vsetín – Kolín 7:3
Poslední zápas
Slavia – Třebíč 1:5

Druhá nejvyšší tuzemská soutěž má za sebou už pětadvacet kol. Ta poslední tři z nich Slavia absolvovala s obměněným obsazením střídačky – nový trenér Aleš Totter své angažmá na sešívané střídačce začal dvěma výhrami. V pondělí nicméně přišel domácí neúspěch s Třebíčí, který nadějně vypadající sérii umlčel. Podaří se koučům vrátit své svěřence zpátky do sedla?

Přitom ani derby dvou Slavií nezačalo vůbec špatně. Pražané hosty z Třebíče v úvodní třetině k ničemu nepustili a sami se několikrát mohli ujmout vedení, nicméně střelecká neefektivita na jedné straně a naopak správně potrestané chyby na druhé daly za vznik nepříjemnému výsledku 1:5. Nespokojenost s výsledkem projevil zkušený obránce Dušan Žovinec.

„Hlavním problémem byla produktivita, v první třetině jsme byli lepší, měli jsme plno šancí, já jednu už v prvním střídání,“ přemítal jednatřicetiletý bek v pozápasovém rozhovoru. Zároveň ale nešetří optimismem a znovu volá své spoluhráče do akce. „Začali jsme pak dělat chyby a přestali hrát naší hru. Musíme to ale hodit za hlavu, ve středu hrajeme v Kolíně, tam vyhrajeme a tím to zlomíme.“

V Kolíně totiž půjde znovu o hodně. Domácí jsou v tuto chvíli nejbližším tabulkovým soupeřem sešívaných při pohledu směrem vzhůru a hlavní motivací tedy bude zisk plného počtu bodů a stažení mezery, která je v tuto chvíli mezi oběma celky ještě o dva puntíky větší. Slavia navíc svého středečního soka už jednou letos porazila, když v polovině října uspěla v Edenu poměrem 3:1. Podaří se jí podobně úspěšný výsledek uhrát i tentokrát?

Kolísavé výsledky Kolína, po úspěchu v Třebíči nestačil Vsetínu

Jenže ani v tuto chvíli dvanáctý Kolín určitě nehodlá dát svou kůži zadarmo, a byť jeho výsledky také nejsou zcela přesvědčivé, některé z nich budí respekt – namátkou minulé úterý, kdy modrobílí vyrazili na led Třebíče, kde uspěli jednoznačně 6:1, či nedávný návrat ze sokolovského tripu s čistým kontem. Kolísavá forma ale skrývá i druhou stranu mince, kdy jsou tyto úspěšné výsledky následovány naopak nepříjemnou porážkou – zmiňovaný úspěch v Třebíči totiž Kolín nepotvrdil a v minulém kole ve Vsetíně padl naopak vysoko 3:7.

Kolínští mají, jak již bylo zmíněno, navíc Pražanům co vracet a v domácím prostředí se budou chtít spolehnout na své tahouny, kteří je mají vytáhnout ze současného trápení – Kolín má, co se statistiky týče, ten nejméně produktivní útok v celé soutěži. To se projevuje i na individuálních statistikách, kde je tím nejproduktivnějším hráčem nestárnoucí Josef Skořepa, jenž ale ve čtyřiadvaceti zápasech nasbíral pouhých čtrnáct bodů.

O něco lépe to vypadá v zadních řadách, které i přes debakl ve Vsetíně patří k těm nejpevnějším v rámci Chance ligy. Je to zejména zásluhou brankáře Jakuba Soukupa, jenž vynechal zatím pouhá tři utkání a s úspěšností zákroků atakuje hranici 93 procent. Bude právě on i tentokrát pomyslným jazýčkem na vahách?

Utkání začíná na ledě soupeře úderem středeční šesté večerní, a pokud neuvažujete nad výletem s cílem podpořit sešívané barvy, můžete průběh zápasu sledovat na webu www.onlajny.com nebo na Hokejka TV.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více