23. září
Frýdek-Místek Slavia
18:00
25. září
Slavia Chomutov
18:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
21. září 2024

Další výzva pro Slavii. Vyráží do neporaženého Frýdku-Místku

Slavii čeká v krátkém časovém sledu další zápas, poprvé ale vyjede ven. Už v pondělí sešívaní zamíří na horkou půdu Frýdku-Místku, který na startu sezony ještě ani jednou neprohrál a zdobí ho zatím stoprocentní defenziva. Uštědří rysům první porážku?

Jedna výhra a jedna porážka. To je bilance Slavie z úvodních dvou utkání letošního ročníku Maxa ligy. Svěřenci trenéra Tottera nejprve prohráli s Přerovem (2:4), pak si ale spravili chuť a rozstříleli jihlavskou Duklu 7:4. „V zápase jsme ukázali sešívanou hrdost a naše DNA. Jsem rád, že jsme všichni zareagovali na předešlou prohru. Soutěž je vyrovnaná a každého bodu si musíme vážit," uvedl po vítězné bitvě trenér Aleš Totter.

„V zápase jsme ukázali sešívanou hrdost a naše DNA. Soutěž je vyrovnaná a každého bodu si musíme vážit.“
Aleš Totter o zápase s Duklou

Toho mimo jiné potěšil Martin Šťovíček, který vstřelil dva góly a na další dva přihrál. Trefil se navíc i předtím proti Zubrům a s pěti body vede kanadské bodování týmu i celé ligy.

Bilance sešívaných

  • Šťovíček – nejproduktivnější hráč ligy
  • 50% využití přesilovek – nejvíce v lize
  • skóre 9:8

Mužstvo trenéra Tottera zdobí i přesilovky, ve kterých má prozatím padesátiprocentní úspěšnost, což je nejlepší počin ligy. „Pracujeme na tom víceméně každý trénink. Máme důvěru trenérů a musíme v tom pokračovat, protože přesilovky a oslabení rozhodují zápasy," řekl ke hře v početních výhodách Matěj Beran.

Kromě toho jsou slávisté i v první pětce v počtu bloků.

V pondělí ale červenobílá družina zavítá do dalekého Frýdku-Místku, který na startu sezony válí. Na úvod rysi přehráli Prostějov 3:0 a stejným výsledkem srazili i Třebíč. Aktuálně tak ještě nepoznali hořkost porážky ani pocit inkasované branky.

„To, co nám pomohlo doma s Prostějovem, tedy výkon Patrika Švančary, zopakoval proti Třebíči Roman Petrík. Byl mužem zápasu, když vychytal všechny tutovky, kdy jsme předtím občas selhali v obraně. Za výhru jsem moc rád, byť přiznávám, že jsme určitě nebyli lepším týmem," komentoval po druhé výhře v sezoně kouč rysů Martin Hrnčár.

Frýdek staví na zkušenosti i hráčích z extraligy

Tým oproti loňsku, kdy hrál o záchranu, značně posílil. Ostřílené borce Jana Výtiska, Vladimíra Svačinu a Rostislav Marosze doplnili třeba brněnský obránce Marek Hrbas, prostějovský David Ostřížek nebo olomoucký forvard Lukáš Klimek.

Na druhou stranu Frýdek přišel o Rostislava Martynka, jenž ukončil kariéru, nebo o Jakuba Doktora, který zamířil do extraligové Olomouce. Do Přerova se pak přestěhoval brankář Vojtěch Mokry a ke konkurentovi ze Zlína Patrik Urbanec.

Slávisty ani tak nečeká nic jednoduchého, na soupeře ale umí. Loni s ním odehráli čtyři vyrovnané duely, jež skončily pozitivní bilancí. Slavia v nich třikrát vyhrála 3:2 a jednou naopak 2:3 podlehla.

„Na každého soupeře se připravujeme určitě jinak. Zároveň ale máme nějaké vlastní věci, které zůstávají stejné. A ty budeme chtít přenést i do zápasu s Frýdkem. Doufám, že i na ledě soupeře dostaneme příležitost přesilových her a že nám znovu půjdou stejně," uvedl dvougólový střelec z duelu s Jihlavou Martin Novák.

Pondělní utkání v hale Polárka začíná v 18:00 a sledovat ho můžete na Hokejka TV nebo v textovém přenosu na onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 23.9.2024

Máme zdravé sebevědomí a věříme si, hlásí junior Kříženecký

Junioři šlápli na plyn a po dvou porážkách po návratu do extraligy obrátili bilanci k lepšímu. Z pěti dalších duelů vyhráli hned čtyři. „Snad nám to teď půjde i nadále, máme na vrchol tabulky. Ze ...

Číst více
OHLASY 22.9.2024

Musíme se soupeři dostat pod kůži, ví střelec dvou gólů Novák

V gólovém zápase proti Jihlavě se dvěma zásahy kromě Berana a Šťovíčka blýskl také Martin Novák. „Dělali jsme si na střídačce srandu, kdo z nás dá hattrick jako první,“ smál se po utkání ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 21.9.2024

Přesilovky rozhodují zápasy, pracujeme na nich neustále, vysvětluje Beran

Útočník Matěj Beran nastartoval svou trefou slávisty ke gólové smršti ve druhé periodě. „S Romanem Přikrylem jsme byli domluvení, že mi to hodí odrazem o gólmana. Byl to takový signál," popisuje ...

Přehrát video
MLÁDEŽ 8.9.2024

Přijďte s dětmi na náborovou akci Týden hokeje a užijte si spoustu hokejové zábavy. V úterý 24. září

V úterý 24. září 2024 od 17:00 budou mít všechny děti od 4 do 8 let bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou nebo hokejistkou. HC Slavia Praha ...

Číst více
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Frýdek-Místek
HC Slavia Praha