Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. března 2024

Dva podpisy! Útočníci Průžek a Havrda budou nadále bojovat za Slavii

Nejnovějšími potvrzenými jmény pro nadcházející sezonu jsou pětadvacetiletý Jiří Průžek a dvaaadvacetiletý Maxim Havrda. Dvojice útočníků patří mezi největší bojovníky týmu a hráče, na něž trenéři spoléhali v důležitých momentech.

Když hráli slávisté v uplynulé sezoně oslabení, z útočníků v něm strávili nejvíce času právě Průžek s Havrdou. První jmenovaný 75 minut, jeho mladší spoluhráč ještě o minutu více.

Jiří Průžek byl zároveň nejčastěji nasazovaným forvardem ve slávistických přesilovkách a lídr ice timu mezi útočníky. S 25 body (12 gólů a 13 asistencí) byl pátým nejproduktivnějším hráčem týmu.

O svém setrvání ve Slavii dlouho nepřemýšlel. „Rozhodování, jestli zůstanu, pro mě bylo jednoduché, v Praze jsem doma a Slavia pro mě byla priorita a prakticky jediná varianta, o které jsem uvažoval,” přibližuje. „Věřím, že letos budeme mít podstatně lepší start a budeme už od začátku předvádět výkony jako na konci minulé sezony.”

Zatímco Průžek se chystá na svoji druhou sezonu v Edenu, Maxim Havrda patří mezi slávistické odchovance. Do A-týmu poprvé nakoukl jako devatenáctiletý v sezoně 2020/21 a od té doby nasbíral v Chance lize za Slavii 113 startů. V uplynulé sezoně přispěl, stejně jako v té předcházející, pěti góly, plnil si však převážně defenzivní roli.

„Mám za sebou dvě sezony v áčku a jsem rád, že jsme se dohodli na pokračování a budu moci přidat další, jsem na Slavii spokojený. Věřím, že jak osobní tak týmové výkony budou lepší než v minulé sezoně,“ přeje si Havrda.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více