Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY - MLÁDEŽ
18. března 2023

Gól a dvě asistence? Mám je díky týmu, míní Dráb

Po dvou zápasech je čtvrtfinále mezi juniory Slavie a Vsetína srovnané. O výhru sešívaných ve druhém domácím klání se gólem a dvěma asistencemi zasloužil Jakub Dráb. „Pomohly nám přesilovky. Trenér mi říká, abych se snažil hodně střílet. Plním to a dneska to vyšlo,“ usmíval se slávistický obránce.

Máte za sebou druhý čtvrtfinálový duel. Vyhráli jste a srovnali sérii. Jsi se zápasem spokojený?
Určitě jsme spokojení s výsledkem i s výkonem. Hráli jsme jako tým a šlapalo nám to. Teď se jede do Vsetína a musíme zabrat i tam.

V prvním zápase série jste vedli 3:1, ale nakonec vám to nevyšlo. Měli jste o to větší motivaci?
Je to tak. Po prvním zápase jsme si vyříkali věci, co se nám nepovedly. Smazali jsme celý ten den. Dneska to byl úplně jiný zápas a z naší strany to byl fakt povedený výkon.

Oproti úvodnímu zápasu jste taky zlepšili disciplinovanost. Bylo to to hlavní, co po vás trenéři chtěli změnit?
Přesně tak. Zrovna na tohle jsme si dávali velký pozor a myslím, že se nám to opravdu povedlo. Jsem na celý tým pyšný, že jsme si rady trenérů vzali k srdci a plnili jsme je.

Jsem na tým pyšný. Do Vsetína jedeme pro postup, hlásí Dráb

Naopak Vsetín měl víc vyloučených než v prvním zápase. Cítili jste, že byl soupeř nervóznější a mohla by to být vaše výhoda?
Asi jo. Možná se projevilo, že mají hodně mladších hráčů, kteří hrají play-off poprvé a jsou občas možná přemotivovaní. My jsme to naopak dneska zvládli. Navíc jsme jejich fauly potrestali, což nám hodně pomohlo.

Ty jsi měl prsty ve všech gólech, jeden jsi dal, na další dva přihrál a ještě jsi trefil tyčku. Jsi spokojený se svým výkonem?
Sám se sebou jsem dneska hodně spokojený. Ta čísla mám ale hlavně díky celému týmu. Kdybychom nehráli tak dobře, tak mi to tolik nevycházelo.

Hodně vám pomohly přesilovky. Vypadalo to, že se hrají přes tebe na modré čáře, měl jsi hodně střel. Jsi za takovou pozici rád?
Je to tak. Jsem rád, že dostávám na modré puky ke střele. I trenér mi říká, abych se snažil hodně střílet, tak to plním. Máme to takhle domluvené a sehrané a dneska nám to vyšlo.

Teď vás čeká pokračování série ve Vsetíně. Co od soupeře čekáte na jejich ledě?
Nebude to tam lehké, musíme si dávat pořád pozor na fauly a pokračovat v tom, co jsme předvedli dneska. Do Vsetína jedeme rozhodně vyhrát. Chceme sérii ukončit už tam.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více