14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
25. června 2024

Holý o přípravě: Pilujeme drobnosti, které můžou v zápasech rozhodovat

Poslední měsíce se pro slávistického obránce Jana Holého hodně točí okolo jeho malé dcery. I proto je za volno od zápasů rád, současně ale samozřejmě trénuje na novou sezónu. „Cítím se výborně a doufám, že bude mít výsledky,“ komentuje přípravu.

Užíváš si čas mezi sezónami, nebo bys už chtěl zase co nejdříve hrát?
Teď si to spíš užívám, hlavně s malou. Ráno si odtrénuju a mám dá se říct bezstarostný život, protože večer nejsou zápasy a nemusím o hokeji přemýšlet. Samozřejmě mi to trochu chybí, ale pak toho bude zase hodně.

S tvojí manželkou a dcerou Adélkou jste nedávno byli na vítání občánků v Praze 10. Jak jste si to užili?
Byla to skvělá akce, v okolí se taky narodila spousta dětí (úsměv). Přivítal nás místostarosta Prahy 10, malá dostala hračku a město za ni vysadí strom. Je super, že se to ještě udrželo.

Chystáte se s rodinou v létě někam vyrazit?
Nechystáme, dcera je ještě malá, takže zůstáváme v Česku. Pojedeme k rodičům, mají zahradu s bazénem, tak si to tam užijeme a pak budeme v Praze.

Jan Holý

  • 29 let, obránce
  • rodák a odchovanec Plzně
  • 2016-18: 97 zápasů za Slavii
  • ZČ 2023/24: 52 zápasů, 4+15

Jak zatím probíhá tvá příprava?
Mám ji individuální u Honzy Jiskry v Prisma Institutu. Jsem nadmíru spokojený, cítím se výborně a doufám, že v sezóně bude mít výsledky.

Před rokem jsi trénoval s týmem, proč ses rozhodl pro změnu?
Loni jsem měl týmovou přípravu, ale trénovali jsme podle plánu právě od Honzy. Teď jsem se chtěl zase vrátit k individuální, kterou jsem dříve míval. Trenéři mi ji povolili, za což jsem rád.

V čem ti vyhovuje?
Kvůli přístupu s trenérem, jeden na jednoho. Trénujeme v jednom nejmodernějších gymů v Praze, mají tam všechny stroje i další vymoženosti. Máme hodně možností, co můžeme dělat, a když mi něco nevyhovuje, tak přejdu na jiný stroj. Jsem tam spokojený.

Pravidelně se ale vídáš i se zbytkem týmu.
Přesně tak, ve středu chodíme na led. Rozvíjíme skills a pilujeme drobnosti, které pak v zápasech můžou rozhodovat. Určitě to pro nás bude do budoucna přínos.

„Máme hodně možností, co můžeme dělat. A když mi něco nevyhovuje, tak přejdu na jiný stroj.“
Jan Holý o své přípravě

Vás obránce dostal na starost nový asistent trenéra Vojtěch Šik. Jak s vámi pracuje?
Pan Šik je moderní trenér. Pracuje s námi na detailech, snaží se nám ve všem vyhovět. Všechna cvičení na ledě si natáčí a pak nám je ukazuje. Je to o individuálním rozvoji, abychom se naučili, co v určitých situacích na ledě dělat. Mělo by nám to pomoct, abychom nedělali chyby a vybírali si nejlepší řešení. Je to super přístup, jsem s tím spokojený.

Co říkáš na změny v obraně a celkově v týmu?
Změny k hokeji patří, někdo odejde, jiní zase přijdou. Základ obrany zůstal a budeme stejně nebo ještě více kvalitní. Jinak většinu kluků, co přišli, znám – Gaspyho (Michael Gaspar), Martina Nováka nebo Příkru (Romana Přikryla), se kterým jsme kamarádi odmala. Všichni jsou super a těším se na spolupráci.

Na beachvolejbale.

Čekáš změny ve hře, i směrem dozadu?
Myslím si, že extra změny nebudou. Máme mladý tým a myslím si, že se budeme snažit hrát hodně bruslivý hokej, a to v pěti hráčích pospolu. Uvidíme, jak to bude vypadat.

Nedávno jste si s fanoušky zahráli beachvolejbal. Dařilo se ti?
Jsem hravý kluk a mám rád všechny sporty, takže nechci v ničem prohrávat. Bohužel jsme vypadli, ale byla to hezká akce s fanoušky. Moc se mi líbila.

V prosinci vás čeká v rámci série Winter Hockey Games utkání pod širým nebem, nově v atraktivnějším termínu. Co od něj čekáš?
Pro nás všechny to bude zážitek, každému se to určitě nepoštěstí. Nevím, jestli si v týmu někdo už venku zahrál. Mě to také ještě v dresu Plzně minulo, když se hrálo v Brně (v roce 2016). V týmu jsem tehdy byl, ale nejel jsem. Jsem rád, že si to budu moct aspoň jednou v kariéře vyzkoušet. Před našimi fanoušky budeme chtít vyhrát.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 23.6.2024

Hron a Matějovský o přípravě s A-týmem: Je to náročné, ale dá nám to hodně

V uplynulé sezóně pomohli juniorce k návratu do extraligy. Teď se Filip Hron a Artur Matějovský připravují dokonce s A-týmem. „Nejtěžší je počet tréninků a intenzita,“ popisuje Hron. Teprve ...

Přehrát video
ROZHOVORY 20.6.2024

Klapka přivezl do Edenu dres z Calgary. Na Slavii se rád vracím, říká

Uplynulou sezonu bude mít slávistický odchovanec Adam Klapka navždy v paměti. Připsal si v ní debut v NHL i první gól a v nejprestižnější soutěži světa už dvoumetrový obr shodil i rukavice. ...

Číst více
ROZHOVORY 18.6.2024

Standa Tichý byl zvolen do výkonného výboru ČSLH. Každá změna by měla projít odbornou komisí, říká

Majitel Slavie Standa Tichý bude novým členem výkonného výboru ČSLH, pro jeho zvolení se na sobotní konferenci Českého hokeje vyslovilo 50 z 61 delegátů. V následujícím rozhovoru mluví nejen o svojí ...

Číst více
FANOUŠCI 3.6.2024

Permice v prodeji! Vstupenka na Winter Hockey Games zdarma při nákupu do konce srpna

Pořiďte si permici na hokej a získejte více než 25% slevu oproti běžným vstupenkám, stálé místo na stadionu, slevu ve fanshopu a při nákupu do konce srpna i vstupenku na zápas pod širým nebem Slavia ...

Číst více