Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
24. dubna 2019

Na Slavii se cítím jako doma, říká Šagát po podpisu smlouvy

Čtyřiatřicetiletý slovenský útočník Martin Šagát je dalším hráčem, který spojil svoji budoucnost se Slavií. Trenéři od něj kromě poctivé práce na ledě očekávají, že jako jeden z nejzkušenějších pomůže s chodem v týmu v kabině. "Věřím, že mladým klukům dokážu poradit," nezříká se zodpovědnosti vysoký forvard.

Máš za sebou tři sezony ve Slavii, teď načneš čtvrtou. Dá se říct, že už jsi tady jako doma?
Dá se říct, že se tady cítím jako doma. Vždycky jsem chtěl zůstat na Slavii, navíc v mém věku už chce člověk zůstat na jednom místě a ne se někam daleko stěhovat, takže jsem rád, že jsme se domluvili.

Jak probíhala jednání o nové smlouvě, měl jsi i jiné nabídky?
Nějaké konkrétní nabídky jsem měl, ale prvořadá pro mě byla Slavia, a i když ta jednání trvala trochu déle, protože došlo ke změně ve vedení, tak jsem nikdy nepřestal věřit tomu, že tu zůstanu.

Když ses vracel ze zámoří, dal jsi přednost Česku před Slovenskem a kromě krátkého angažmá v Dánsku působíš už více než deset let v tuzemských soutěžích. Nelákalo tě někdy vrátit se domů na Slovensko?

Přečtěte si:

Lákalo mě to, i trenéři mě lakáli. Ať už z Trenčína nebo z jiných klubů. Ale nikdy to nějak nedopadlo, vždycky jsem radši zůstal v Česku a musím říct, že už jsem si na to zvyknul a jsem tady jako doma. Zalíbilo se mi tady.

Trenér i sportovní manažer hovořili o tom, že by měl tvůj přínos být nejen na ledě, ale i v kabině jako pomoc mladším hráčům. Vnímáš takhle tu svoji roli?
Už jsem něco odehrál a věřím, že těm mladým klukům dokážu poradit, ať už co se týká herní stránky nebo i mimo led. Můžou se na mě kdykoliv obrátit.

Můžeš se krátce ohlédnout za uplynulou sezonou a říci co si slibuješ od té nadcházející?
Ze začátku to bylo super, vyhrávalo se, pak se nám přestalo dařit a přišla zranění, ať už moje nebo jiných kluků, a celou sezonu se to s námi tak táhlo. Je škoda, že jsme se nedostali do play-off. Raději se už moc neohlížím, chci koukat dopředu. Doufám, že letos budu jeden z lídrů a dotáhneme to tuhle sezonu daleko.

Jaké zranění tebe osobně trápilo?
Nejhorší bylo asi koleno, které jsem měl zraněné ke konci sezony. Bojovali jsme o hodně, mně se stal úraz a nemohl jsem se do toho zapojit. Sledovat zápasy z tribuny, to nebylo nic příjemného.

Momentálně máte ještě volno, jak ho trávíš?
Měl jsem hodně zařizování, nějaké věci co se týče rodiny, pak školu a práci. Je toho hodně.

Jak bude vypadat tvoje letní příprava?
Domluvili jsme se s trenérem, že bych měl chodit s týmem dvakrát třikrát do týdne a částečně se budu připravovat individuálně.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více