Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
2. prosince 2020

Po pauze poprvé doma! Slavia v Edenu vyzve rozjetou Třebíč

Slavia se poprvé po nucené pauze představí na domácím ledě. V Edenu přivítá rozjetou Třebíč, která po restartu vyhrála tři ze čtyř zápasů. Sešívaní na rozdíl od soupeře začali až 1. prosince a prozatím odehráli jediný duel. V něm se ale rovněž mohli radovat, když na půdě Jihlavy triumfovali 4:3 v prodloužení. Potvrdí svěřenci trenéra Štrby úterní vítězství?

14. kolo Chance ligy: HC Slavia Praha vs. SK Horácka Slavia Třebíč

Porovnání týmů
8. místo (18 b.)
Tabulka
14. místo (10 b.)
26:19
Skóre
19:17
Tomáš Šmerha (4+4)
Lídr bodování
Ladislav Bittner (6+4)
Tomáš Šmerha a Petr Kafka (oba 4 góly)
Nejlepší střelec
Ladislav Bittner (6 gólů)
Jan Novák (0+4)
Nejproduktivnější obránce
Lukáš Zukal (0+3)
Martin Michajlov (93,55 %)
Brankáři
Pavel Jekel (91,92 %)
Jihlava – Slavia 3:4p
Poslední zápas
Ústí n. L. – Třebíč 0:4

Zatímco některé týmy po nucené pauze odstartovaly svůj program v Chance lize na konci listopadu, slávisté si na první duel po přestávce museli počkat. Představili se totiž až na ledě Jihlavy, kde se hrálo v úterý 1. prosince.

Pro sešívané to byl restart na jedničku. Přestože s Duklou prohrávali už 1:3, dokázali zmobilizovat síly a v základní hrací době vyrovnat. Následně vystřelil Pražanům bod navíc za triumf v prodloužení Václav Veber.

Dvoubodový zisk zařadil Slavii na prozatímní osmé místo tabulky, jen čtyři body za vedoucí duo Poruba – Jihlava. Oba tyto týmy však mají odehráno o několik zápasů víc. Torax o tři a Dukla o dva. Než se jednotlivé celky srovnají na stejném počtu duelů, může se tak pořadí ještě hodně promíchat.

Třebíč je rozjetá! Zastaví ji Slavia?

Teď na červenobílý soubor čeká po silné Jihlavě další těžký soupeř. Do Edenu totiž přijede Třebíč, které se v poslední době hodně daří. Zatímco před pauzou měli Třebíčští na kontě dvě porážky od Litoměřic a Prostějova, po přestávce jedou takřka neustále na vítězné vlně. Ze čtyř duelů se třikrát radovali z vítězství. Přehráli Sokolov (3:1) a Vsetín (3:0) a vyšlápli si i na Ústí nad Labem (4:0). Nestačili pouze na Benátky, jimž podlehli 3:6.

V každém z posledních čtyř utkání navíc vždy vstřelili alespoň tři branky. Slavia je na tom z pohledu produktivity ale lépe. Její hráči už vsítili 26 branek, Třebíč jich má na kontě celkem 19. Odehrála ale celkově o tři zápasy méně než Pražané.

Lídrem třebíčského tým je Ladislav Bittner, jenž prozatím nasázel do sítí soupeřů šest branek. K nim přidal čtyři asistence a je tak nejen nejproduktivnějším hráčem Horácké Slavie, ale i jejím nejlepším snajprem. Slavii bodově táhne Tomáš Šmerha s osmi kanadskými body (4+4). O korunu pro krále střelců se prozatím dělí s Petrem Kafkou, oba nasbírali po čtyřech trefách. Dobře si vedou také Filip Vlček (2+5) a Filip Kuťák (1+6).

Kdo v souboji dvou Slavií obstojí lépe? Zápas začíná na Zimním stadionu v Edenu ve čtvrtečních 18:00. Protože se ho kvůli vládním opatřením stále nemohou účastnit fanoušci, mají možnost zápas sledovat na Hokejka TV nebo v textové podobě na onlajny.com. Pro permanentkáře je navíc Hokejka TV i v prosinci zdarma. Jak získat slevový kód? Stačí se podívat ZDE.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více