Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
5. ledna 2021

Poprvé v novém roce! Slavia míří do Ústí

První utkání kalendářního roku 2021 je tady. Slávisté se představí na ledě čtrnáctého Ústí nad Labem, které již v novém roce odehrálo jedno utkání – v severočeském derby deklasovalo Kadaň 8:3. Podaří se sešívaným oplatit Slovanu porážku z prvního kola sezony a vrátit se na vítěznou vlnu?

18. kolo Chance ligy: HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
14. místo (18 b.)
Tabulka
9. místo (24 b.)
34:51
Skóre
44:35
Michal Trávníček (7+6)
Lídr bodování
Filip Kuťák (6+8)
Michal Trávníček (7 gólů)
Nejlepší střelec
Petr Kafka (7 gólů)
Jiří Drtina (2+7)
Nejproduktivnější obránce
Michael Gaspar (1+6), Václav Veber (2+5)
Petr Hamalčík (92,24 %)
Brankáři
Martin Michajlov (93 %)
Ústí nad Labem – Kadaň 8:3
Poslední zápas
Slavia – Kolín 3:5

Sešívaní budou chtít na začátku nového roku jednoznačně uspět. V rámci 18. kola Chance ligy si budou muset poradit s Ústím, kterému se v letošní sezoně zatím příliš nedaří. Z patnácti odehraných utkání vyhrálo pouze šestkrát. Po poslední vysoké výhře Severočechů ale nečeká červenobílé nic jednoduchého.

Vstup do sezony se Slovanu povedl. Z šesti utkání třikrát zvítězil, v úvodním utkání ročníku i na ledě Slavie. Poté ale přišla pětizápasová série porážek. Ústí si neporadilo s Benátkami, Vrchlabím, Přerovem, Třebíčí ani Sokolovem. Nyní má na kontě šest výher a devět porážek. V průběhu sezony porazili hokejisté Ústí Slavii, Litoměřice, Prostějov, Vsetín, Havířov a Kadaň.

V tabulce je momentálně Ústí na 14. místě. Na pozici zajišťující play-off mu chybí tři body. Mezi nejlepší hráče týmu patří Michal Trávníček, který hrál ještě v minulé sezoně za extraligový Litvínov, a bývalý slávista Jiří Drtina. Trávníček je nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem týmu (7+6). Drtina je nejproduktivnějším obráncem Ústí. V patnácti utkáních se dvakrát prosadil a na devět branek nahrál.

Na severu Čech působí ještě jeden exslávista, Aleš Furch. V letošním ročníku se mu moc nedaří. Odehrál všech patnáct utkání, ale připsal si pouze jednu asistenci. Vede se naopak Tomáši Pšeničkovi, který ve Slovanu hostuje z pražské Sparty.

Nejlepším střelcem Slavie je se sedmi úspěšnými zásahy Petr Kafka. V produktivitě se na prvním místě se šesti brankami a osmi asistencemi drží Filip Kuťák. Formu mají také obránci Michael Gaspar (1+6) a Václav Veber (2+5). Sešívaní spoléhají na skvěle chytajícího Martina Michajlova, který má úspěšnost zákroků 93 %.

Výsledkově se Slavii daří, ale výkony se střídají jako na houpačce. Po vybojované výhře na půdě Benátek nestačila na konci loňského roku na nováčka z Kolína. Povede se jí dostat zpět na vítěznou vlnu proti soupeři, se kterým v této sezoně již jednou prohrála?

Utkání začíná ve Zlatopramen Aréně v 16:00 a fanoušci ho můžou sledovat živě na Hokejka TV nebo v textovém onlajnu na www.onlajny.com.

Pro permanentkáře je Hokejka TV zdarma i v lednu. Jak získat přístup? Podívat se můžete ZDE.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 14.5.2024

S Berym je těžké vyhrát slovní výměnu, směje se Kočí

Slávističtí fanoušci si Fabiena Kočího dobře pamatují ze série s Jihlavou v posledním play-off. Když se na ledě jiskřilo, byl u toho často právě jedenadvacetiletý obránce. „Snažil jsem se jít trochu ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 14.5.2024

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!

V sezoně 2023/2024 se hokejové hnutí znovu spojilo, aby vyjádřilo podporu projektu O Kapku lepší hokej, který si jako dlouhodobý cíl vytyčil pomáhat dětem s poruchami krvetvorby. Po finálním sečtení ...

Číst více
A-TÝM 13.5.2024

Zkušenost do týmu. Slavii posílí produktivní Martin Novák

Pětatřicetiletý útočník Martin Novák patří mezi prvoligové stálice. V uplynulé sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Zlína a i na předchozích štacích vždy patřil k lídrům týmu. Jeho novým domovem teď ...

Číst více
ROZHOVORY 12.5.2024

Vzpomínka na minulou sezonu? Hned se mi vybaví slávističtí fanoušci v Kolíně, říká Gaspar

Obránce Michael Gaspar nastupoval v minulé sezoně střídavě za extraligový Mountfield a prvoligový Kolín. A právě v dresu Kozlů se střetl se Slavií v posledním zápase základní části v bitvě o ...

Číst více