25. září
Slavia Chomutov
18:00
28. září
Pardubice B Slavia
17:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. září 2024

Sešívaní přivítají sebevědomého nováčka z Chomutova

Nabitý program pokračuje domácím duelem s Piráty. Ti přijedou navzdory pozici nováčka soutěže s odhodláním obrat červenobílé o body. Pražané ale momentálně disponují nejlepší ofenzivou ligy, která mimo jiné těží z přesilovek. Uspějí i proti Chomutovu?

Slávisté mají svému středečnímu soupeři co vracet. Jsou to právě Piráti, kdo v baráži před téměř deseti lety odsunul sešívané z extraligy. Chomutov tehdy naopak vyšplhal zpět do nejvyšší soutěže na úkor Pražanů. A pozor, zajímavostí je, že současný hlavní kouč červenobílých Aleš Totter v té době působil právě v realizačním týmu Severočechů.

Od té doby oba kluby prožily rozdílné příběhy. Slávisté si prošli téměř všemi částmi tabulky první ligy, přičemž v loňské sezóně se odpíchli ode dna a rádi by letos stoupali výše. Chomutov zase po několikaletém působení v extralize sestoupil zpět o soutěž níž. V roce 2020 ale Piráti trpěli finančními problémy a klub přišel o ligovou licenci. Jako následek padl dokonce až do krajské soutěže, odkud se musel prokousat zpět. Na konci minulé sezóny tým z Podkrušnohoří porazil ve finále druhé ligy Havířov a dočkal se vytouženého návratu.

Nečekaný start nováčka

A letos zatím nováček rozhodně není jen mančaftem do počtu. Ze tří duelů dokázal vytěžit tři body za porážku v Porubě po prodloužení (1:2pp) a výhru nad Třebíčí rovněž v přidané hrací době (4:3pp). Hořkost prohry po šedesáti minutách poznal až v sobotu, kdy venku nestačil na Zlín 5:2.

„Dostali jsme lekci z produktivity. Navíc důležité okamžiky šly za Berany a nás srážely individuální chyby. Venku na tolik inkasovaných gólů bohužel uspět nemůžeme,“ hledal příčiny trenér Pirátů Martin Pešout.

Chomutov po návratu

  • 2 výhry, 1 prohra
  • 16 přesilovek (nejvíce v lize) – 2 využité
  • skóre 7:10
  • Bývalí slávisté: Guman, Eliáš, Havel

Chomutov má ve svých řadách několik ostřílených mazáků. Tím nejzvučnějším je bezpochyby Viktor Hübl, který loni výraznou měrou přispěl k postupu Severočechů a kariéru končit nehodlá ani ve 46 letech. Jen o pět roků mladší je další produktivní borec František Lukeš. Na palubu Pirátů před sezónou zase z Prostějova zamířil forvard Jiří Fronk, z Třebíče přišel gólman Pavel Jekel. Body si trenéři ale slibují také od slávistům z loňska známého Tomáše Gumana.

Slavia těží z přesilovek

Slávisty i nadále střelecky táhne Martin Šťovíček, který se trefil ve všech odehraných utkáních letošního ročníku. Ofenziva červenobílých je přitom zatím neproduktivnější z celé ligy. A výrazně si slávisté pomáhají přesilovkami, kterých využili téměř 45,5%.

Naposledy na počínání Slavie doplatil Frýdek-Místek – 3:4. Pražané tak Slezanům uštědřili první porážku v sezóně, a výsledek může hrát velkou roli pro psychiku. „Náš tým si na sebe zvyká, tyto zápasy o gól jsou strašně důležité. Potřebujeme ale hodně věcí zlepšit, Chomutov navíc bude ve středu odpočatý,“ vyhlíží další měření sil trenér Aleš Totter.

Přijďte ve středu podpořit slávisty přímo na stadion v Edenu. Úvodní buly je na programu v 18 hodin. Vstupenky je možné koupit ONLINE nebo před zápasem na pokladnách u stadionu. Střetnutí bude vysílat také Hokejka TV, psaný přenos můžete sledovat na webu onlajny.com.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 25.9.2024

Slavii vypomůže obránce Vít Beran z Litvínova

Slavia získala na střídavé starty dvacetiletého obránce Víta Berana, který týmu vypomůže při zranění v defenzivních řadách. Na marodce zůstává David Kajínek, po zápase ve Frýdku k němu přibyl i ...

Číst více
ZÁPASY 23.9.2024

Slávisté uštědřili Frýdku-Místku první porážku sezóny a vezou tři body

Sešívaní ve vyrovnaném duelu udolali Frýdek-Místek a zapsali další vítězství. Soupeř, který dosud neprohrál a neinkasoval, nakonec padl 3:4. Na střeleckou listinu se dvakrát zapsal útočník Lukáš ...

Číst více
ROZHOVORY 23.9.2024

Máme zdravé sebevědomí a věříme si, hlásí junior Kříženecký

Junioři šlápli na plyn a po dvou porážkách po návratu do extraligy obrátili bilanci k lepšímu. Z pěti dalších duelů vyhráli hned čtyři. „Snad nám to teď půjde i nadále, máme na vrchol tabulky. Ze ...

Číst více
OHLASY 22.9.2024

Musíme se soupeři dostat pod kůži, ví střelec dvou gólů Novák

V gólovém zápase proti Jihlavě se dvěma zásahy kromě Berana a Šťovíčka blýskl také Martin Novák. „Dělali jsme si na střídačce srandu, kdo z nás dá hattrick jako první,“ smál se po utkání ...

Číst více
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Slavia Praha
Piráti Chomutov