Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
22. října 2019

Shrnutí mládeže: Dominantní sedmáci nebo druhá výhra juniorky

V posledním týdnu zažily slávistické mládežnické týmy poměrně úspěšné období. Junioři porazili Mladou Boleslav a připsali si druhou výhru v sezoně, dorost se v klidu drží na postupových příčkách do lepší nadstavbové skupiny a většina žákovských celků své zápasy vyhrála. Akorát deváťáci bojovali se silným Táborem marně a nakonec na jihočeském ledě neuspěli.

Junioři

Nejstarší mládežnická kategorie ve čtvrtek vylepšila svoji bilanci, když na domácí ledě zvládla duel proti Mladé Boleslavi. Šlo teprve o druhou výhru v sezoně, výrazně se na ni podílel i brankář Roman Málek, který den před tím nechytal za áčko, a tak dostal prostor v juniorce. Nakonec z toho bylo těsné vítězství 3:2, o kterém jsme už psali zde.

Červenobílí chtěli na úspěch navázat i v sobotu a dlouho to vypadalo, že by se jim to i mohlo povést. Liberec dvě třetiny jasně přehrávali a ztráceli jen jednu trefu. Třetí dějství se jim už ale vůbec nevydařilo a Liberec si dalšími góly své vedení pojistil. I o tomto zápase si můžete podrobněji přečíst zde.

Dorost

Stejně jako junioři se ve čtvrtek i dorostenci utkali s Mladou Boleslaví. Přestože se dostali do vedení, ve druhé části Středočeši čtyřmi góly otočili skóre a rozhodli o vítězi. Slávisté se snažili dotáhnout, vyrovnat už nedokázali. Podrobnější informace najdete zde.

Ani v sobotu to ze slávistické strany nebylo ideální představení, přesto nakonec vybojovali alespoň dva body. S houževnatou Jihlavou, která potřebuje každý bod, se dlouho trápili. Utkání došlo za stavu 2:2 do prodloužení, ve kterém rozhodl Jakub Štancl, momentálně nejproduktivnější starší žák v extralize dorostu. Report z utkání je zde

9. třída

Deváťáci měli před sebou jeden z nejtěžších zápasů v sezoně. Tábor totiž ještě neprohrál a třeba se Spartou dokonce remizoval. Svoji sílu ukázali Jihočeši už v první třetině, kdy se velmi rychle dostali do dvoubrankového vedení. To ovšem slávisté bleskurychle stáhli, jenže vyrovnaný stav dlouho nevydržel.

Na další trefu táborských mladíků už červenobílí zareagovat nedokázali a nakonec padli 3:6. Šlo o první porážku v sezoně, a tak jsou slávisté na čtvrtém místě jen o skóre za třetí Plzní.

8. třída

Minulý týden osmáci zaznamenali první ztrátu v letošní sezoně, když s Kladnem jen remizovali, a tak si tentokrát chtěli spravit chuť. A to se jim povedlo náramně. Začátek utkání se sice vyvedl Kobře, která se dostala do vedení, slávisty to ovšem ještě víc nabudilo a ve zbytku duelu už nedali soupeři šanci.

Ještě do konce prvního dějství překlopili skóre na svoji stranu a následně už jen navyšovali své vedení. Nakonec se zastavili v počtu vstřelených gólů na číslovce devět. Hattrickem a jednou asistencí se na vítězství nejvýrazněji podílel Patrik Němeček.

7. třída

Sedmáci v dosavadním průběhu dominují a nic na tom nezměnil ani zápas na hřišti Tábora. Slávisté vrchovatě naplnili roli jasného favorita, což doložili sedmnácti vstřelenými brankami. V příštím duelu tak reálně mohou atakovat hranici sto gólů a to půjde teprve o osmý duel v sezoně.

Největší porci sešívaných branek proti Táboru zařídil David Krčál, který čtyři sám vstřelil a na dalších pět nahrál. Výrazněji přispěl ještě i Viktor Šámal se svými čtyřmi góly a jednou asistencí.

6. třída

Z žákovských týmů pouze šesťáci odehráli dva zápasy. V sobotu vrátili Smíchovu porážku z Edenu a na jeho hřišti vyhráli 4:1. Základ k vítězství položili už v první části, kdy se dostali do dvoubrankového vedení. Další dva góly přidali i ve druhé třetině, následně snížení Smíchova už nic podstatného nezměnilo.

Ve druhém zápase měli červenobílí o poznání jednodušší práci. Poslední Kobra nekladla výraznější odpor, a tak slávisté nakonec vyhráli s přehledem 11:3. Šesti body se blýskl Adam Keller a přispěl tak k tomu, že se sešívaní posunuli už na druhou příčku za vedoucí Černošice.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více