Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
9. prosince 2019

Shrnutí mládeže: Sobotu bez porážky korunovala výhra juniorů v Salzburgu

I další víkend byl plný mládežnických zápasů. Velkou radost sešívaným fanouškům přinesla sobota, kdy sešívaná mládež nepoznala přemožitele. Například juniorka přivezla tři body z Rakouska po fantastickém obratu, dorostenci pak doma dokázali deklasovat Kladno.

Junioři

Nejstarší mládežnická kategorie měla na programu pouze jediné utkání. Po dlouhé cestě se představila v Salzburgu a potvrdila, že na rakouský celek zahrát umí. Po nedávné těsné porážce o gól, zvítězili slávisté nad Rakušany 5:3 a připsali si důležité body do tabulky. Více o utkání naleznete zde.

Dorost

Ve čtvrtek se sešívaní dorostenci představili na ledě Plzně, na kterou před utkáním ztráceli pouhé tři body. Pražané sice byli na dostřel, utkání s Indiány ale vyznělo lépe pro Západočechy, kteří si na Slavii uchovali náskok. Slávisté sehráli s Plzní dvě vyrovnané třetiny, rozhodla až ta poslední, kdy domácí celek sešívaným odskočil. Více o utkání naleznete zde.

Slávisté ale nevěšeli hlavy, zejména protože je čekal v sobotu další zápas. Tentokrát na domácím ledě v Edenu si červenobílí dorostenci vedli výborně a přehráli jasně kladenské Rytíře. Na vítězství 5:0 se velkou měrou podílel Šimon Slavíček, který zaznamenal tři kanadské body. Více o utkání naleznete zde.

9. třída

Deváťáci se po porážce se Spartou velice rychle oklepali. V domácím měření sil s Plzní dokázali vybojovat bod za remízu 2:2. I první vzájemný duel skončil remízou, Slavia si tak připsala cenný bod a drží v tabulce náskok dva body právě před Západočechy. Sešívaní momentálně okupují třetí příčku v soutěži.

8. třída

Také osmáci pokračovali v dominanci sešívaných celků. Při fantastické sobotě se představili na ledě Mladé Boleslavi a prodloužili svou sezónní neporazitelnost. Středočeský celek přetlačili slávisté v poměru 5:4. Osmá třída tak atakuje čelo tabulky své soutěže, ve které bude bojovat o přední příčky zejména s Benešovem a Spartou.

7. třída

Další sešívaný celek, který ještě nepoznal v aktuální sezóně hořkost porážky, jsou sedmáci, kteří tuto bilanci potvrdili v domácím zápase s Indiány, které dokázali jasně přehrát v poměru 6:2 a porazili plzeňské hokejisty i podruhé v tomto ročníku. Sedmá třída tak nadále vede svou soutěž o tři body před pražskou Hvězdou.

6. třída

Druhé vítězství s Mladou Boleslaví v tomto týdnu patřilo šesté třídě. Šesťáci napravili zaváhání s Hvězdou a zvítězili ve městě automobilů 6:4. V nadstavbové části sezóny si tak připsali mladí slávisté první vítězství. Na to však v neděli v derby se Spartou bohužel nenavázali a padli 5:7.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více